Sådan gør du: Community Management

Fællesskab (dekorativt ord forresten) betyder: samfund. Med denne erklæring vil jeg ikke påbegynde et grundlæggende engelsk-kursus, men kun afklare, hvad det handler om. Et samfund har ikke meget at gøre med teknologi, men mere med dig som menneske, som er en del af dette samfund. Og fordi folk ikke ønsker at kommunikere med maskiner og programmer, men med andre mennesker, kan vi besvare spørgsmålet om teknologi på et tidspunkt. Allerede forbundet med antydningen om, at jeg synes, det er temmelig dårligt, med hvilken teknik man ser efter et samfund. Et rodet samfund kan ikke gemmes, selv med software.

På den anden side, er det ikke rart at endelig have et digitalt emne, hvor vi snakker meget mere om mennesker end om værktøjer? Det sker alligevel alt for sjældent. Det gør ikke nødvendigvis det lettere. Fordi det også betyder, at meget mere skal ske i hånden (eller rettere sagt, grimtet), og maskinen er normalt kun der for at gøre rutiner lettere at kontrollere.

Hvad er vigtigt? På dig!

Vil du opbygge et rigtigt samfund? Så vær der for hende. I en alder med permanent, altomfattende netværk skulle man ideelt set have brug for en 24/7 tilstedeværelse, men i de fleste tilfælde fungerer dette ikke.

udstilling

Jeg vil gerne stille spørgsmålet: hvor meget tid skal du bruge på ordentlig samfundsstyring? Hvis du forventer et pænt, praktisk nummer nu: Beklager, det fungerer ikke. Naturligvis er “så meget som muligt” lidt vag og ikke helt, hvad du vil høre. Men det er det mest ærlige og pragmatiske svar. Alt andet har at gøre med størrelsen på samfundet og selvfølgelig dine muligheder. Hvis du ikke kan være der permanent, skal du bare kommunikere det. Et godt samfund vil forstå det.

Selvfølgelig kan og skal du styre et samfund lidt lige i begyndelsen. Du ved det fra fester: Der er alle i begyndelsen lidt hjælpeløse og venter på, at der sker noget. Den gode vært ved imidlertid, hvordan han får butikken i gang. For samfund betyder det, at det går i gang med en samtale. Indstil dig selv emner, still spørgsmål.

Dette er dog også en lille stramningstur: Du skal ikke være alt for påtrængende. Hvis et emne ikke fungerer, fungerer det bare ikke. At finde ud af, hvad der foregår i dit samfund, og hvad der ikke er, er bare den sværeste opgave lige fra starten. Desværre en, hvor kun “prøve og fejl” fungerer. Hver community manager og hver journalist kan synge en sang om de overraskende resultater, der kommer fra tid til anden.

Hvad ellers er du i rollen som grundlægger og leder af et samfund? Alt. Impulsor, moderator, levende grædevæg, klageadministration, kommentator … listen kunne fortsætte i lang tid. Kort sagt inkluderer samfundsstøtte alle tænkelige kommunikationsformer.

Orden skal være: Giv klare regler!

Selvfølgelig er det ikke nogen, der spiller om blokvarden. Vaktmesteren, tilsynsmanden. Kun: Hvis du vil opbygge et arbejdsgruppe, fungerer det ikke uden et par regler. Helt fra begyndelsen og indtil videre er du den, der ikke kun sætter disse regler, men også overvåger deres overholdelse.

Hvis dette udsigt skræmmer dig: Der er to små dyner.

For det første er det op til hver enkelt af os at udfylde denne rolle. Du kan også gøre det meget charmerende og venligt. Husk altid: Hvad der går rundt, kommer rundt. I dette tilfælde vil den tone, du foregiver, forme hele dit samfund.

For det andet viser erfaringerne, at et fungerende samfund har fantastiske selvrensende kræfter. Med andre ord er medlemmerne allerede på udkig efter at holde tingene inden for grænser. Dette betyder, at du på et tidspunkt endda kan tage tilbage tydeligt, når samfundet har spillet sig selv.

Hvor strenge eller endda ikke reglerne skal være: Også i svaret på dette spørgsmål hjælper ingen maskine, men kun det eget hoved. De skal kun være en ting: klart og tydeligt kommunikeret. At virkelig følge dem konsekvent.

Pas på, Buzzword: Vær autentisk!

Jeg indrømmer, jeg har overvejet et stykke tid om, hvorvidt og hvordan man undgår denne opfattelse af ægthed. Som du kan se: mislykket. Fordi der fra mit synspunkt ikke er noget koncept, der bedre kan beskrive, hvordan man med succes bevæger sig i et samfund.

Erfaringen viser, at brugere har en forbløffende fornemmelse af, om de netop præsenteres for et medium-godt skue. For øvrig kan du godt være, at du er lidt i dårligt humør (med moderation og grænser). Ingen forventer, at lokalt ledere altid er i det bedste.

Så jeg vil hellere sætte en note, der ikke er så god. Vi er ikke her i USA, hvor stort set alt altid er fantastisk og dejlig skal være. Ingen her tror dig, hvis du altid synes det er godt.

Der er noget andet ved ægthed. Noget, som jeg altid vil diskutere med medjournalister, lidt uden succes forresten: fejlkultur. Hvis du, din virksomhed, hvem der begår en fejl, skal du være ved! Alle begår fejl, intet samfund i verden forventer seriøst, at du er fejlfri. Langt de fleste lortstorme bliver kun rigtig store på grund af den forkerte eller den manglende reaktion på en fejl. En åben håndtering af et uheld sammenbringer på den anden side hurtigt bølgen af ​​forargelse, som normalt overdrives under alle omstændigheder.

Fodr ikke troldet!

Du kan være en god community manager: det er ikke umuligt at fange et trold. Kunsten er at skelne troldet fra det kritiske sind. Men når du først har identificeret nogen som et trold, er den gamle og jernregel ikke at fodre ham. I Bayern siger vi altid: ignorere ikke engang det. Der er meget af det. Stol på det, troldet vil tage enhver lille impuls fra dig til den glade lejlighed til at fortsætte. Det er trods alt hans formål i livet.

At sparke nogen ud af et samfund er altid ultima-forholdet. Men hvis der ikke er nogen anden måde, hvis nogen ikke reagerer på venlige og mindre venlige formaninger: Gør det, det er dit samfund, du er værten. Hvis nogen holder puking på dig på en fest, ville du gøre det samme, også i de andre gæsters interesse.

Indtil da skal du være rolig! Når lyden i et samfund først forværres, er det erfaring fra erfaring, der er meget vanskeligt at fange alt igen.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *