Intern coaching: “Efterspørgsel stopper ikke”

LEAD: Din officielle jobbeskrivelse er “Core Dynamics Coach”. Hvad betyder det nøjagtigt?

Verena Laetsch: Core Dynamik er det institut, hvor jeg uddannede min læreplads. Det betyder også, at jeg ikke følger en bestemt skole, f.eks. Systemisk coaching. Som Core Dynamics Coach tegner jeg mine tilgange fra forskellige skoler og kan tilpasse mig så meget mere fleksibel til min modpart. Udtrykket Core Dynamics betyder fri oversættelse: dybest set stabil, men stadig dynamisk.

BEGRUNDELSE: In-house coaching er sjældent i agenturmiljøet. Hvad var grundene til, at Mutabor kunne tilbyde en?

Laetsch: I tider med nyt arbejde ønsker medarbejderne i stigende grad et miljø, hvor deres behov og mål adresseres. Hos Mutabor har vi fundet ud af, at coaching tilbyder et stort potentiale, både professionelt og personligt, fordi vi fremmer udviklingen af ​​styrker og selvtillid på tværs af alle hierarkiske niveauer.

Da der ikke er nogen fysisk adskillelse i intern coaching, er det vigtigt, at deltagerne slipper for deres arbejde.
Verena Laetsch

LEAD: Hvordan accepteres coaching indtil videre?

udstilling

Laetsch: Meget god. Jeg har arbejdet som coach siden april 2019, og efter denne korte tid støtter jeg allerede 10 procent af hele arbejdsstyrken. Og efterspørgslen stopper ikke.

LEAD: De tilbyder både individuel og teamcoaching. Hvad er de respektive fordele?

Laetsch: Når det kommer til individuel coaching, kan jeg virkelig godt lide at være i stand til at fokusere fuldt ud på personen. Når teamcoaching kommer en meget speciel gruppedynamik, som også gør det hele meget spændende.

Du er måske også interesseret i dette: Nyt arbejde kan ikke vende sig selv

BEGRUNDELSE: Hvornår ville en holdcoaching for eksempel være fornuftig?

Laetsch: Der er meget forskellige tilgange. Helt i starten af ​​et projekt, når teamet endnu ikke har fundet og spillet hinanden, kan coaching med definitionen af ​​klare mål give stabilitet. Eller midt i tingene, når alt går godt, men der er konflikter, der skal løses.

Og så er det selvfølgelig fornuftigt helt i slutningen at gennemgå projektet igen og finde ud af, hvad der gik godt, og hvor problemerne lå. Både indhold og menneske.

LEAD: Er der et grundlæggende skema for, hvordan en coachingundervisning udløber?

Laetsch: Det findes bestemt, ja. Når medarbejderne kommer til mig, sørger jeg for, at de “ankommer”. Da der ikke er nogen fysisk adskillelse i intern coaching, er det vigtigt, at deltagerne slipper for deres arbejde. Så vil jeg gerne vide, om der er sket noget akut, som min modpart ønsker at tale om.

Dette kan være en hændelse, der har været meget irriterende. Når emnet for sessionen er fastlagt, anvender jeg forskellige modeller og metoder, hvorefter vi derefter udarbejder punkterne sammen. I sidste ende spørger jeg altid om de “skatte”, som min samtalepartner tager med mig fra lektionen.

Så positive følelser og tanker eller indsigt, som derefter integreres i hverdagen. Nogle gange er der endda “lektieopgaver”, ting, der skal være særlig opmærksom indtil næste gang.

FØR: Hvordan forbereder du dig bedst til coaching med dig?

Laetsch: Det afhænger af situationen. For eksempel holder jeg altid et såkaldt kick-off-møde. Der vil den aktuelle tilstand og måltilstand blive drøftet. Så “Hvad er min situation?” Og “Hvad skal være anderledes efter coachingen?”.

Derefter lader jeg ofte min modpart samle situationer, der påvirker emnet og derefter evalueres i aftalen. Undertiden er en session spontan uden nogen forberedelse. Det afhænger altid af personen.

Du er måske også interesseret i dette: Hvorfor tidssporing er vigtig for nyt arbejde

LEAD: Nøgleordets selvrealisering i jobbet. Hvordan kan coaching hjælpe?

Laetsch: Selvtillid, udseende og en god følelse i jobbet er enormt vigtige faktorer, især i den kreative branche. For eksempel handler dette om, hvordan du bedst kan hævde dine ideer og design, eller hvordan man bedst kan motivere og kommunikere med medarbejderne som leder.

Grundlæggende er Mutabors positionering som “det førende hus for design & transformation” i denne sammenhæng program. Vi støtter ikke kun vores klienter i transformationen, men vi fremmer også en permanent intern transformationsproces, for eksempel via coaching.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 Cover

Moderne arbejde – nu og i fremtiden!

Fagfolk har valget i dag. Arbejdsgiveren har derfor meget at tilbyde. Den nuværende LEAD Bookazine 2/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og muligheder for at rekruttere selv toptalenter. Også i magasinet: Brug et lederprogram til at udvikle morgendagens ledere selv!

Gennemse nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *