Hvad gør man … Teamleder Geomarketing?

Navn: Dominic Schäfer

Position: Teamleder Geomarketing

Virksomhed: Planus Media

Alder: 34

Uddannelse: Diplomuddannelse Geografi, Rheinische Friedrich-Wilhelms-University Bonn

Hvad laver du?

Den digitale tidsalder har udløst en hidtil uset stigning i information eller udveksling. Markedsførere står overfor udfordringen ved intelligent at bruge de tilgængelige data og bruge dem til en vellykket og individuel målgruppe-tilgang. Geospatiale data spiller en vigtig rolle, da de identificerer og lokaliserer skjulte potentialer helt ned til jorden. Min opgave er at bruge geodata til at gennemføre markeds-, kunde- og potentielle analyser, der tjener som grundlag for fremtidig medieplanlægning. Optimering af brugen af ​​medier inkluderer også optimering af distribution, indsamling og supplerende distributionsområder. Derudover udvikler jeg interaktive dashboardløsninger med mit team, der præsenterer vores geo-analyser endnu mere tydeligt og forenkler kontrollen med annonceringstiltagene.

Hvordan kom du til denne opgave?

Efter at have studeret geografi startede jeg i 2013 i et Düsseldorf mediebureau som juniorkonsulent Geomarketing. Branchen forstod tidligt, hvor vigtigt samspillet mellem menneskelig adfærd og rum er. At synliggøre disse faktorer, bruge data meningsfuldt og oversætte dem til effektive annonceringstiltag er en spændende opgave. Og takket være den digitale udvikling er vi stadig i de tidlige stadier af mange processer. Som geograf er jeg i stand til at bringe mine tværfaglige oplevelser fra studier og praksis meget godt og hjælpe med at forme mange ting.

udstilling

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Der er selvfølgelig mange fremragende eksempler. Én ting er efter min mening særlig god til fremgangsmåden til geomarkedsføring: Planus Media er blevet bestilt af en bank til at fremme huslånssparekontrakter. Som en del af denne ordre besvarede vi først to centrale spørgsmål fra kunden:

  1. (Geoanalyse) Hvem er morgendagens potentielle købere og kunder – og hvor møder du faktisk denne målgruppe?
  2. (Geomedia) Hvordan kan man nå frem til mennesker, der tidligere blev defineret som relevante og lokaliserede effektivt med passende medier?

Det første spørgsmål blev blandt andet besvaret med målgruppescore: Analysen viste sig at være på hjemmets niveau, hvor mennesker med en høj tilhørighed til hjemmespar bor og hvor ikke. Produktgruppen målgruppe såvel som de mindre produkt affine huse blev også synliggjort på et kort for kunden. Derefter afledte vi et mediefokusområde og brugte store områder og hele søjler der. Et andet, afledt af analysen, var en post-throw-kampagne. Affinehuse blev direkte adresseret via postordre via Deutsche Post. Man har således genereret en direkte personlig kontakt med målgruppen, mens spild minimeres.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Allerede under mine studier indså jeg, at jeg er især interesseret i data. I skolen var jeg langt fra et matematisk geni. De konkrete referencer til data og den rumlige udvikling fandt jeg ganske enkelt spændende. I hverdagen hjælper det mig i dag med at bestille den stadigt stigende oversvømmelse af data fra et stadigt voksende antal datakilder, at stille spørgsmålstegn ved dem og kontrollere deres meningsfuldhed i brugen af ​​dem. Mængden af ​​data kan hurtigt skjule ens sanser.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Det mest sjove for mig er at bruge forskellige datakilder og geografiske metoder til at udvikle analyser for de forskellige problemer hos vores kunder. Udled derefter resultaterne i vores team til konkrete anbefalinger til handling, der virkelig giver kunden merværdi. Det er vigtigt at altid være åben for nye datakilder og altid stille spørgsmålstegn ved dem og ikke bruge dem blindt.

Mit job er uundværligt fordi

… mange mennesker ellers ville modtage irrelevant reklame og bare blive irriterede.

Hvis du ikke var Team Leader Geomarketing, hvad ville du være?

… Jeg vil gerne være en ranger i en nationalpark. At være i den friske luft og formidle viden om forbindelserne i naturen, det vil jeg gerne. Men alt er fint, som det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *