Den kedelige kamp mod kasseslangerne

Intet irriterer de tyske forbrugere, når de handler så meget som lange køer i kassen. Dette vises igen og igen ved undersøgelser. Ikke underligt, at flere og flere erhvervsdrivende nu leder efter måder at undgå den forhatte kø. Uanset Rewe, Saturn eller Globus: Kampen mod køen er begyndt.

Tag Rewe som et eksempel: I et stort indkøbscenter i Köln-Rodenkirchen har detailgiganten for nylig tilbudt kunderne mulighed for direkte at scanne deres køb, når de lægger dem i indkøbskurven. Enten med en scanner fra butikken eller – efter at have downloadet den nødvendige app – med din egen smartphone.

Under selvtesten fungerer det hele overraskende godt i det første forsøg. Mælkepakken, den konserverede suppe eller sodavand opbevares lige inden mobiltelefonen fastgøres i en holder på indkøbskurven, stregkoden scannes, og varen vises på en klar liste på mobiltelefonens display – inklusive den samlede pris for det tidligere scannede produkt.
Efter afslutningen af ​​indkøbsprocessen overføres listen over købte produkter til selvbetjeningskassen i løbet af få sekunder, og fakturaen genereres automatisk. Den lange udpakning og pakning ved kassen fjernes. Det eneste krav for at kunne bruge tilbudet: et tilbagebetalingskort.

udstilling

“Vi vil reducere køerne ved kassen,” forklarer Rewe-projektleder Julia Volks, som er forhandlerens motiver. Presset på Rewe og de andre forhandlere er stort. Efter “Adyen Retail Report 2018”, en repræsentativ undersøgelse blandt 1000 forbrugere, opfatter 58 procent af kunderne køer som den største gener ved shopping. Næsten to tredjedele af de adspurgte sagde endda, at de havde forladt en butik i en kø uden at handle – den maksimale straf for de handlende.

Derfor er Tysklands næststørste købmand ikke alene med hans fremskridt. Edeka, Saturn eller Globus – i en alder af ubesværet online shopping, leder flere og flere forhandlere efter en fortryllende formel mod de irriterende cashpoint-slanger.

Du er måske også interesseret i dette: Dårlige kort hos Apple Pay? Det fungerer sammen med Boon

Mobilbetalinger i detailhandelen

Siden slutningen af ​​sidste år har for eksempel elektronikkæden Saturn tilbudt kunder i sin største filial i centrum af Hamborg mulighed for at købe mere end 100.000 produkter direkte fra hylderne og betale med kreditkort eller Paypal. Selvom kunden derefter stadig har en switch for at aktivere det scannede med smartphonegoderne, så han kan forlade butikken upåvirket. Ikke desto mindre er tilbudet populært ifølge Saturn. ”Det går meget godt,” opsummerede en Saturn-talskvinde de første oplevelser. Som et resultat har virksomheden nu forlænget den originale prøve på tre måneder med yderligere tre måneder. Rewe vil endda bruge et år på sit pilotprojekt.

Konkurrenten Globus er langt ud over den eksperimentelle fase. I 30 af de 47 store butikker af mærket i Tyskland kan kunderne nu indsamle varerne selv med en scanner, inden de lægger dem i indkøbskurven og betaler i slutningen ved en betalingsstation det automatisk beregnede beløb. “Lange køer ved køb i supermarkedet er en saga blott med Globus ‘nye betalingssystem,” reklamerer den erhvervsdrivende på sin hjemmeside. Systemet er meget godt modtaget og bør rulles yderligere ud, sagde en talsmand for virksomheden i St. Wendel for nylig.

Du er måske også interesseret i dette: Smarttelefonen som en pung

Selvcheck bliver mere populære

En ting er klar: Tendensen til selvskanning vinder gradvist fart i Tyskland. Scanning direkte, mens du handler, er stadig undtagelsen, men find selvbetjeningscheck, hvor kunden fanger varerne efter selve købet, nu mere og mere udbredt. ”Ved udgangen af ​​dette år vil der sandsynligvis være så mange som 800 til 1.000 butikker i Tyskland, der tilbyder dette,” estimerer Frank Horst fra det Köln-baserede handelsforskningsinstitut EHI. “Det er næsten en fordobling på to år.” Pionererne var Ikea og Real.

Selvbetjeningsfondene er især populære hos kunder med mindre køb, der ville stå med to eller tre dele, der ikke er i kø, kender Rewe-ekspert Volks. Selvskanning straks under shopping er derimod mere brugt til store indkøb.

I en international sammenligning er Tyskland imidlertid en latecomer, når det kommer til selvscanning. Og det er sandsynligvis også forbrugerne. Mange forbrugere er stadig fremmede i håndteringen af ​​de ukendte enheder og til sidst foretrækker de ofte at stå i den hadede kø.

Selv pilotprojekterne fra Rewe og Saturn, der er blevet rullet ud med en stor indsats, har hidtil kun få begrænset godkendelse. I weekenden bruges muligheden for mobilscanning i Köln Rewe Center på cirka 100 kunder pr. Dag, i ugen var det mindre, siges det hos forhandleren. Saturn kaldes lignende tal. En talsmand fra Rewe vurderer situationen som diplomatisk: “Teknisk går der meget nu – kunden er bare nødt til at acceptere den.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *