Digitalisering: Ridssport sadler op

Digitalisering inden for sports- og hestesport – det lyder som en lille provokation. Disciplinen har ikke nødvendigvis ry for at være hurtig til at stole på innovative teknologier. Og alligevel har hestesport mere at tilbyde med hensyn til digitalisering, end de fleste mennesker ville være opmærksomme på: det er netop her, nye teknologier dukker op, som sandsynligvis vil bringe ikke kun sport og markedet fremad i den nærmeste fremtid, men også andre udholdenhedssporter som kan udstråle løb og cykling. Centralt element i denne udvikling: Et sprang i kvaliteten af ​​hestesport på tværs af alle discipliner er muligt, når hestens træning og sundhed spores i realtid takket være nøjagtig dataindsamling og kontrol.

Disse data kombineret med velprøvede træningsmetoder og erfaringerne fra atleter og trænere kan bruges til at øge ydeevnen effektivt. Men endnu mere: På et tidspunkt vil det være muligt for tilskuere at se et hestevæddeløb fra jockeyens synspunkt. Ridssportbranchen åbner nye vækstmuligheder, for heste og ryttere vil sporten være sundere.

Mellem tradition og digital innovation

At der er en ret aktiv hestesportindustri i Tyskland, er kendt endda for ikke-hestelskere fra nyhederne, da den regelmæssigt rapporterer om de tyske rytternes succeser i internationale turneringer og mesterskaber. Lige så populær som sportsfodbold og tennis er ridesporten ikke, men ifølge en undersøgelse fra Det tyske olympiske sportsforbund (DOSB) fra 2017-ligning med 687 036 medlemmer i position 8 blandt de stærkeste sportsgrene i Tyskland, allerede før svømning.

udstilling

Ifølge en undersøgelse fra Allensbacher Markt- og Werbeträgeranalyse (AWA) fra 2016 beskriver 3,89 millioner mennesker sig som ryttere, 1,25 millioner kører denne sport intensivt. Der er også omkring 900.000 hesteejere i Tyskland. Heste er således en ikke-undervurderet økonomisk faktor: Ikke kun i Tyskland, men også over hele verden. Mere end 10.000 virksomheder, håndværksvirksomheder og servicevirksomheder i Tyskland har direkte eller indirekte hesten som deres vigtigste forretningsobjekt. Omsætningen i den tyske hesteindustri anslås til 6,7 milliarder euro.

Faktisk er hestesport og hestesport i både amatør- og professionelle områder et enormt stort, lukrativt og vigtigt økonomisk marked med forskellige interesser. Det er organiseret af enkeltpersoner, stalde, gårde, rideklubber, forskellige foreninger og organisationer, og der er en hel del virksomheder, der tilbyder produkter og tjenester på dette område. Kort sagt, et meget diversificeret marked.

Hvad mange af deltagerne har til fælles, er traditionelle værdier og holdninger, der udgør ligning generelt. Innovationsdrivere, såsom digitalisering i en lang række applikationer, skal derfor være enormt fordelagtige og efterspørgselsrelevante for at blive accepteret på dette marked og for at overvinde eksisterende barrierer. Uanset om der er træningsapps eller computerstøttet styring i stalden: Den digitale transformation og digitale hjælpemidler har også nået hestesporten. Ridssporten og hestesporten er i øjeblikket ikke særlig teknologisk drevet af stort, men er i øjeblikket under en transformation. Også her er digitaliseringen af ​​digitaliseringen langsomt men sikkert at vinde plads.

Mere om: Sport bliver digital

Live tracking, live coaching, live streaming

Når man sammenligner ridesport med andre populære sportsgrene som fodbold, formel 1 og cykling, bliver det klart, at der er behov for at indhente: digitale hjælpemidler, såsom kontrolleret måling af præstationsdata, bruges i stigende grad ikke kun til træningsoptimering, men også til besøgende af begivenheder i infotainmentområdet, der blev brugt med succes. Her er en overførsel af fordelene ved live tracking på hesten: For hvad interesserer en rytter – hvad enten det drejer sig om galop, begivenhed eller distancekørsel under hans træning mest? Han vil vide, hvordan det går med hans hest, om han er for krævende eller for krævende, om han løber hurtigere end på den sidste træning. Indtil videre har mange svar på disse spørgsmål været baseret på oplevelsen og magefølelsen af ​​rytteren og hans træner. Nye teknologier og digitalisering åbner nu muligheden for datadrevne beslutninger.

Et eksempel er ColiCheck. Overvågningssensoren til tidlig påvisning af kolikfare registrerer dyrets bevægelsesmønstre og advarer i tilfælde af afvigelser. Den Zürich-baserede start-up Piavita modtog sidste år over 5 mio. EUR i finansiering til globalt at markedsføre sin medicinske bærbare tekst til veterinærer. Det innovative trænings- og præstationssystem GTS Live Pro, der lancerer en Kickstarter-kampagne i begyndelsen af ​​oktober, er rettet mod ridestuder og trænere.

Ryttere kan bruge et pulsbelte til at spore hestens vitale tegn og andre centrale træningsparametre – i realtid med mange andre hastigheder, afstande og tidspunkter – og se dem live under træningssessionen uden distraktion via en integreret smart sportsbrille med integreret ydelsesteknologi kaldet ” Cockpit til rytteren “. Takket være digitalisering kan scenariet med individuelt optimeret træning også skabe merværdi for træneren: Træningsdataene gemmes i skyen og kan straks analyseres omfattende via en app og hentes hvor som helst.

Når alt kommer til alt er det drømmen for enhver træner, uanset hvilken sport, at spore hans atletes præstation i realtid, at kontrollere den og være i stand til at kontrollere træningen direkte. Og herfra er brugen af ​​live streaming til et publikum, der ønsker at følge et løb fra rytterens perspektiv, bare det næste logiske trin.

Det vigtige incitament: hesternes helbred

Ridssporten må ikke miste forbindelsen i betragtning af andre sportsgrene tiltrækning for at binde offentligheden og fans til sig selv. Et andet vigtigt aspekt, der skulle overbevise branchen om behovet for større digitalisering: Især intelligent og nyttig overvågning af data under træning er et must, da det handler om hestens helbred. Også inden for hesteavl er indsamlingen af ​​vitale data og præstationsdata for heste og avlslinjer, ideelt sammen med en informationsdatabase, en vigtig parameter for at kunne beregne og estimere fremtidige avlsuksesser bedre. Dette gælder naturligvis kun, hvis andre relevante parametre griber ind på dette grundlag, f.eks. Træning af forsigtige og erfarne mennesker. Fordi risikoen for oversvømmelse med digitale produkter og tilbud også eksisterer for ridesport, især fordi her var en lang søvn: Hvis slutkunden viden om en købsbeslutning mangler, er vi efterspurgt som professionelle atleter og professionelle opdrættere til at prøve nye og at give orientering.

For så vidt angår live streaming og andre teknologiske fremskridt, vil kunsten være at finde den rette balance mellem digitale og virkelige oplevelser. Skulle det være muligt i den nærmeste fremtid at opleve løbet ved en turnering, for eksempel gennem rytternes øjne, vil dette positivt emotionelle enhver ridesturnering. En sådan unik oplevelse forankrer sig bevidst i menneskers hjerter og sind og kan være et aktiv for hestesporten langs linjen.

Mere om: Digitalisering af sport: Gennemsigtige atleter for masserne

Oliver Lück er en konsulentpartner af GTS LIVE PRO. Som en succesrig rytter og verdenskendt sportshesteopdrætter bringer han sin oplevelse og lidenskab for hestesport og konkurrencedygtig sport til GTS LIVE PRO konsulentbistand inden for forretnings- og brandudvikling.

Lead Rep 2 19 Ctab 1200X1200

Data alene er ikke til nytte. Først når du evaluerer og analyserer dem, bliver det data guld. Sådan konfigureres Google Analytics, gør dashboards nemme, bruger analyseværktøjer og behandler data på en beskyttet måde: LEAD Rapport “Arbejdsbog Web Analytics”

Download her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *