HomeKit: Den netværksværtmand

HomeKit er en softwareramme, der blev frigivet af Apple i september 2014. Programmerere bruger denne ramme til at udvikle applikationer. HomeKit understøttes på iOS-enheder som iPhone og iPad. Mac-brugere vil modtage HomeKit-support i efteråret med macOS Mojave, den seneste version af macOS-operativsystemet, der i øjeblikket er beta-testet.

For alle HomeKit-applikationer, som en bruger indlæser, er der et enkelt kontaktpunkt: hjemme-appen til iPhone, iPad og Apple TV. Det konfigurerer og kontrollerer også Smart Home-produkter, der er HomeKit-certificeret.

Certificeringen udføres af Apple selv, kontrollerer krypteringen og udstyrer licenserede produkter med et MFi-certifikat, som du også ser på emballagen til HomeKit-kompatible produkter.

Cirka 50 producenter bygger allerede på HomeKit-kompatibilitet

I mellemtiden er den tilsvarende certificering også blevet lempet. Tilbehørsproducenter behøver ikke længere at stole på MFi-chippen for at etablere en kommunikationsforbindelse. Dette er nu også muligt via en softwareprotokol. I fremtiden opgraderes mange smarte hjemmeprodukter, som tidligere blev solgt uden et HomeKit-certifikat, med en softwareopdatering til HomeKit. Forudsat at de respektive udbydere er villige til at opgradere de tilsvarende produkter.

udstilling

Den vigtigste fordel, som HomeKit bringer, er intelligent automatisering: Handlinger kan styres automatisk via hjemmeapp eller applikationer fra tredjepart – eller, mere bekvemt, ved stemmekommandoer via Apples stemmeassistent Siri. Dette gælder for alle værelser i lejligheden eller i huset eller for de HomeKit-produkter, der bruges der.

Cirka 50 producenter tilbyder allerede HomeKit-kompatible produkter – i 17 kategorier: lys, afbrydere, stikkontakter, termostater, vinduer, ventilatorer, klimaanlæg, luftfugtere, luftrensere, højttalere, sensorer, sikkerhed, låse, kameraer, dørklokker, garageporte og broer, der fungerer som et knudepunkt.

HomeKit opdeler produkter i værelser

En anden praktisk ting: du kan gøre kontrolrummet efter værelse i hjemme-appen, fordi appen grupperer produkterne til værelser som soveværelse, stue, køkken eller badeværelse. Så en kort stemmekommando er nok til Siri og i det ønskede rum, for eksempel, tændes opvarmningen eller lyset tændes, uden at du behøver at gøre mere end at aktivere Siri eller gøre input med et kort tryk på skærmen. Så du sikrer også lukning af garageporten uden at skulle forlade huset.

Med over 50 producenter og utallige produkter er tilbehørsudvalget lidt forvirrende. Følgende HomeKit-certificerede produkter er kun et lille udvalg, der er velegnet til begyndere og avancerede brugere, der gør dig til en netværkshus.

Philips Hue til lyset

Mor til alle HomeKit-aktiverede smarte hjemmeprodukter er Philips Hue. Udvidet med årene med utallige produkter fokuserer belysningsafdelingen på Philips på belysning i alle dens varianter, fra startsættet med to eller tre pærer og Bridge til lysstrimlen, der fungerer som en lysstrimmel til dekoration, til Hue-havelys, mobil Armaturer som Hue Go, bordlamper som Hue Iris eller Beyond loftlampe (priser for lamper fra ca. 25 Euro op til individuelle lamper omkring 500 Euro).

Philips Hue
(Foto: Philips)

Velux Active til taget

Især i hemslejligheder eller i de øverste etager i huse, der er fastklemt varmen. Mange beboere er afhængige af velux-skodder og solcreme. Med “Velux Active” -systemet, der i øjeblikket præsenteres i samarbejde med Netatmo, overvåges temperatur, CO 2 -værdier og luftfugtighed.Afhængigt af de målte værdier kan tagvinduet åbnes og lukkes via HomeKit (ca. 250 Euro).

 • Velux Active 1
  (Foto: Velux)
 • Velux Active 2
  (Foto: Velux)

Nanoleaf Remote til hele huset

Med “Nanoleaf Remote” kan ikke kun dekorative Aurora-lyspaneler styres, men praktisk talt alt HomeKit-udstyr. Du kan rulle det produkt, du vil kontrollere næste gang, fordi Nanoleaf faktisk er en tolvsidet matrice. Det styres ved blot at dreje. I begge tilfælde tillader sekskanten på toppen skiftning af ønskede scener og automatismer (ca. 60 Euro).

 • Nanoleaf Remote 1
  (Foto: Nanoleaf)
 • Nanoleaf Remote 2
  (Foto: Nanoleaf)

Eve til opvarmning, vinduer, have og mere

Elgato Systems er netop blevet Eve i segmentet for smarte hjem. Elgato har solgt sin streaming-tilbehør-afdeling Elgato Gaming og fokuserer nu helt på Connected Home. Valget: Eve Thermo styrer opvarmningen med HomeKit, Eve Energy strømforbruget ved stikkontakten, Eve Aqua overtager vanding af haven, Eve Flare som et bærbart lys lysstyringen indendørs og udendørs, Eve Degree bruges til at hente vejrværdier, Eve Door & Windows fungerer som smarte kontaktsensorer for vinduer og døre (åbne og kontroller, om de er lukkede), Eve Smoke rapporterer røg og varme til hjemme-appen og Eve Room styrer rumklimaet (afhængigt af modulet 40 til ca. 100 Euro) ,

Eve radiatortermostat
(Foto: Eve)

Tradfri for Köttbullar fans

Selv IKEA er kommet på markedet med HomeKit-kompatible armaturer – Tradfri-serien var oprindeligt planlagt til foråret 2017, i november 2017 var det tid. Lamper, sæt, lette døre og lyspaneler er ikke helt modne, men i år var der problemer med firmwaren igen: Lamperne mistede forbindelsen til hjemme-appen igen og igen. I mellemtiden fjernes fejlene stort set (fra ca. 25 euro).

Ikea Tradfri
(Foto: IKEA)

Netatmo for mere sikkerhed

Netatmo er som Philips Hue nu en klassiker – især med Netatmo Welcome og Netatmo Presence sikkerhedskameraer. Velkommen er beregnet til interiøret. Takket være ansigtsgenkendelse kan det identificere fremmede døgnet rundt i Full HD. Videoerne kan gemmes gratis. Presence er en intelligent udendørsbelysning, der endda overvåger individuelle zoner, for eksempel i haven. Det kombinerer udendørs lys og sikkerhedskamera (ca. 200 eller 300 euro).

 • Netatmo velkommen
  (Foto: Netatmo)
 • Netatmo-tilstedeværelse
  (Foto: Netatmo)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *