Da Netflix bankede på, var Christian Alvart allerede færdig med sin seriebane

I “Dogs of Berlin” mødes politiet, en tyrkisk familieklan, den kroatiske væddemafia og en nazi-klub. Alle historierne handler om efterforskerne Kurt Grimmer (Felix Kramer) og Erol Birkan (Fahri Yardim), der forfølger deres egne intentioner og dermed gør livet vanskeligt for hinanden.

Den første sæson spørger, om man kan forlade det sociale miljø, man er født i, og selv bestemme, hvem man vil være. LEAD talte med instruktør Christian Alvart.

Også interessant: streamingtips: De bedste stand-ups hos Netflix

“Dogs of Berlin”: Fra romanen til Netflix-serien

LEAD: Hvad var udviklingsprocessen for projektet?

Christian Alvart: Jeg begyndte at skrive “Dogs of Berlin” som en roman tilbage i 2009, fordi historien virkede for kompliceret til en spillefilm lige fra starten. Men midt i processen var sproget ikke længere visuelt nok for mig. Da jeg tænkte på en serie, vidste jeg ikke engang, hvor dette kunne finde sit sted. Ikke desto mindre afsluttede jeg bogen til en pilot og en forhåndsvisning af de næste ni episoder og lagrede den i mine idéskuffer.

udstilling

I de næste par år fortsatte jeg med at arbejde på min karriere. Sammen med NDR blev der for eksempel oprettet “Banklady” såvel som Borowski og Tschiller “forbrydelsesscener”. De fandt også “Dogs of Berlin” spændende, men så aldrig virkelig en måde at hælde tingene på i deres afsenderbaserede struktur. Fordi der er visse budgetter og krav til beskyttelse af unge pr. Gang.

Hvornår sluttede Netflix sig?

I 2015 modtog jeg en Facebook-besked fra Erik Barmack, der var ansvarlig for Netflixs internationale produktioner. Han skrev mig, at de leder efter historier i Tyskland, og jeg kunne give ham min detaljerede idé. På det tidspunkt blev den første europæiske serie skabt med “Marseille” – så jeg blev inviteret til at tale med de ansvarlige mennesker på stedet og mødtes med stor interesse.

Derefter var der et stort luksusproblem: Jeg skulle næste vende forbrydelsesstedet til to parter med Til Schweiger, “Tschiller: Off Duty” var allerede i startblokkene og min thriller “Steig. Ikke. Ude! ”Og“ afskåret ”var allerede under udvikling. Så jeg skalv vedvarende om, hvorvidt Netflix ikke havde mistet interessen endnu og prioriterede helt forskellige projekter i mellemtiden. Og da jeg endelig havde tid til “Dogs of Berlin”, var der stadig grønt lys. Pyha!

Hvordan ville serien se ud, hvis du stadig indså det for NDR?

Så jeg tror ikke, det ville have ændret sig så meget. Især i samarbejdet med Thomas Schreiber, underholdningskoordinatoren, er der altid fremkommet ting, der er fortællende temmelig oprørsk. Men vi ville have været afhængige af samarbejdet med en anden institution, og hvem ved hvad der ville være kommet ud da. Da dette er min egen historie, ville jeg aldrig have været villig til at ændre ting for en redaktion, som jeg ikke kan lide.

Den største ændring for Netflix var at huske, at ikke alle kender vores kulturelle koder internationalt. Så vi var nødt til at forklare om billedsprog eller kostumer ting eller tydeligt tildele, at det forstås i Amerika eller Brasilien.

Hvilken del af dit arbejde udfordrer dig mest?

Det er bestemt klippet for mig. Når jeg drejer mig, har jeg en super konkret idé om længden af ​​forskellige indstillinger og producerer nøjagtigt hvad jeg har brug for. I redigeringsrummet møder materialet derefter virkeligheden – ligesom andre holdninger fra teamet eller publikum. Jeg er altid nødt til at lære at give slip, at blive permeabel og at lade resultatet tale for sig selv.

Fortæl mig en fordom for dit job, det er rigtigt.

Der var en ting, der plejede at være absurd. Så når jeg er i fødselsdagsfest og taler med folk, der ikke kommer fra filmindustrien, antager de ofte, at instruktøren også holder kameraet. Men selvfølgelig er der erhvervet kameraman og kamerakvinde! I mit tilfælde er deres antagelse ofte nok. (Han griner) Fordi jeg altid er kameraoperatør og nogle gange endda en kameraman. Jeg leder gennem linsen, hvis du vil.

Hvad ville være den størst mulige succes, du gerne vil opnå med dit kreative output?

I min Twitter-biografi står det passende: “Vil lave en god film en dag”. Jeg har sat mig selv målet om at skabe en film en gang i livet, begynde som en hater at se ud og til sidst nødt til at elske. Hvor det ikke betyder noget, med hvilket humør, på hvilket medium eller i hvilket miljø du ser på ham – må han sprænge dig væk. Efter min mening har jeg ikke gjort det endnu. Men jeg føler, at han er i mig. For mig for eksempel “Blade Runner”, “To herlige skøjter” eller endda “Rocky” over enhver tvivl.

Tak! #dogsofberlin https://t.co/33cQAn7LUe

– Christian Alvart (@alvart) 21. december 2018

Du kender både biograf- og tv-produktioner med store og små budgetter. Hvor vil streamingen slå sig ned?

Omfanget af budgetterne vil fortsat variere med streaming. Netflix er meget tydelig på, at historisk materiale som “The Barbarians”, som nu dukker op i Tyskland, er dyrere end komedier, der er meget i deres kulturelle miljø. I så store produktioner er der derfor et stort internationalt potentiale! Grundlæggende har vi i Tyskland en tendens til at have for lidt penge til alting, og det er ikke ændret af streamingudbydere. Alt bliver dyrere, og især efterspørgslen efter visuelle effekter vokser hurtigt – kun budgetterne tilpasser sig ikke det.

Hvordan håndterer lærlinguddannelsen dette?

Hvis en ting fungerer i Tyskland, er det fremme af unge filmtalenter gennem præmier og festivaler. Det vil være problematisk, så snart disse instrumenter falder væk efter den første eller anden film, og de unge skal møde den hårde konkurrence. I din femte film kan du ikke ansætte folk og betale dem kun 70 procent af prisen. Det er her mange bryder væk.

Hvis du havde et ønske, hvor ville streaming af fremtiden udvikle sig?

Jeg ville ønske, at streamingudbydere tager biografen meget mere alvorligt som et sted. De vil også have potentialet til at indføre nye standarder – for eksempel at skærme distribueres bedre i landdistrikter, at reklamer stopper, eller at lyden afspilles konsekvent højt. Min bekymring er, at biografen er en magisk og værdig beskyttelsesoplevelse. Og jeg oplever i øjeblikket branchen i en smertefuld tilstand, fordi du skal handle som i teatret eller vinylpladen ved at promovere den. Det ville være den største ting for mig, hvis streaming-giganter var aktivt involveret.

“Jeg vil gerne have, at streamingudbydere tager biografen meget mere alvorligt som et sted.”

Hvad er dine egne streamingvaner?

Jeg har oprettet en lille biograf i mit hjem, hvor jeg er kurator. Så præsenterer jeg bevidst mine børn mangfoldigheden af ​​filmhistorie, før det er for sent, og de ikke længere kan optage langsomme historier. Fordi jeg synes, det er godt, at de har fred og tålmodighed til at se på klassikere som “The Time Machine” fra år 1960 og blive begejstret i flere dage.

Jorden roterer så hurtigt i dag, at det bliver sværere og sværere at finde fælles grund gennem generationer – simpelthen fordi du oplever verden på en anden måde. Jeg tror, ​​at du har mindre til fælles med dine børn i dag, end de gjorde for 50 eller 100 år siden. Hvem ved, hvilke erhverv der vil være om et par år? Min lidenskab for filmen kan jeg imidlertid i dag autentisk reflektere og dele med dem.

Også interessant: streamingtips: Årets bedste film kører på Netflix

I slutningen har jeg tre hurtige spørgsmål. Lytter du snarere til nøjagtige data eller din magefølelse?

Jeg har brug for dataene for tarmen.

Film eller serie?

Begge 50/50.

Dit sidste streamingtips til en ven?

Det var serien “Brooklyn Nine-Nine”.

via GIPHY

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *