Så KI er at beskytte nødetater i farlige miljøer

Under brandmandskab, redningsopgaver eller inspektioner i dybhavet når nødstyrker ofte deres grænser. I fremtiden vil de få støtte i deres vanskelige job: Mobilrobotter skal hjælpe dem ved hjælp af AI.

En nylig rapport fra platformen “Learning Systems”, som videnskabsfolk fra Karlsruhe Institute of Technology (KIT) er involveret i, giver information om potentialer og konkrete fordele ved AI på dette anvendelsesområde. Og desuden tekniske og samfundsmæssige udfordringer såvel som betingelserne, der skal skabes for pålidelig og omkostningseffektiv anvendelse af AI i fjendtlige miljøer.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan reddede en robot Notre-Dame

Dette er fordelene ved intelligente, selvlærende robotter

Især i farlige eller potentielt sundhedsskadelige situationer og i vanskeligt tilgængelige terræn giver deres brug mening. Især da de ofte arbejder mere økonomisk eller endda muliggør en opgave. Men inden applikationen faktisk fungerer i fjendtlige miljøer, er der stadig nogle tekniske udfordringer, der skal overvindes. En af dem: autonom læring i ukendte områder. Derudover skal det udarbejdes, hvordan et samarbejde mellem menneske og robot kan se konkret ud.

udstilling

En af dem, der er overbevist om potentialet for sådanne mobile hjælpere, er professor Holger Hanselka, præsident for KIT: “Brugen af ​​kunstig intelligens er forbundet med enorme muligheder for vores samfund, især inden for katastrofekontrol, nedlæggelse af atomkraftværker eller i maritime områder dejligt at effektivt støtte fagfolk ved hjælp af AI. “

Især med autonome systemer, der skal bruges i en krise, er it-sikkerhed enormt vigtigt. “Derfor fokuserer KIT’s forskning ikke kun på at beskytte de ydre grænser for et komplekst IT-system, men også på hver enkelt del, og især integrere dens ekspertise inden for IT-sikkerhed i Learning Systems-platformen,” siger Hanselka.

Du er måske også interesseret i dette: Generationsroboten

Uanset om det er under ild eller under vand: AI-robotter kan hjælpe folk

To applikationsscenarier oprettet af arbejdsgruppen Neoliberal Environments viser allerede, hvordan kunstig intelligens kan understøtte katastrofeberedskab og efterforsknings- og vedligeholdelsesmissioner på cirka fem år. Den ene illustreret ligesom AI-baserede robotter fra brandvæsenet på jorden og ude

at være i stand til at arbejde på luften under brand i en kemisk fabrik. At skabe et detaljeret billede af situationen, oprette en kommunikations- og logistikinfrastruktur til redningsarbejde, kigge efter sårede personer og identificere og indeholde farekilder: alt dette kan derefter være disse systemers opgave ved hjælp af multisensorteknologi.

Du er måske også interesseret i dette: Robotter – vi er nødt til at tale, men anderledes

Deep Sea
Dykke-droner som den store dykker kan bidrage til kortlægning og udforskning af dybhavet og betragtes som fremtidens vigtige maritime teknologi. (Billede: Karlsruhe Institute of Technology)

Og selv under vand burde de mobile robotter have meget på det. I fremtiden kan de for eksempel overtage vedligeholdelsen af ​​fundamentet for en havvindmølle, navigere uafhængigt i dybhavet og overtage de planlagte planlægningstrin. Hvis de ikke kan gøre en af ​​deres egne, beder de om hjælp fra dykkere eller fjernstyrede systemer.

Stadig højere grad af autonomi gennem maskinlæring

Jürgen Beyerer, leder af arbejdsgruppen Hostile Systems på platformen Lernende Systeme og professor for interaktive realtidssystemer ved KIT, forklarer: ”Du skal være intelligent og samtidig robust mod ekstreme forhold og under uforudsigelige forhold at finde din vej uafhængigt. “

Indtil de AI-baserede systemer kan gøre det, kunne de også fjernbetjenes af nødpersonale, og de indsamlede data kunne bruges til at udvikle intelligente funktioner. “Efterhånden bliver systemerne stadig mere autonome og kan til sidst forbedre sig selv gennem maskinlæring.”

I øjeblikket arbejder de ifølge rapporten også på at være i stand til at tjene globale markeder med deres selvlærende robotter. Fra udvikling af passende infrastrukturer til oprettelse af standarder for erhvervsliv og forskning og fleksibilisering af indkøbsmarkedet: der er stadig meget at gøre, men Tyskland er godt positioneret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *