Apple Music – på vej til ny markedskraft

Hvem analyserer i øjeblikket head-to-race Apple Music og Spotify, de to bedste inden for streamingbranchen, skal først vide to datoer: Spotify, der blev grundlagt i 2006, blev lanceret i oktober 2008, Apple Music den 30. juni 2015 Syv år senere.

Med andre ord, hvad er der sket med syv år fremover?

På den ene side er Spotify stadig verdens førende på markedet. Ifølge Midia Research-analytikere havde tjenesten 83 millioner abonnenter eller 180 millioner brugere ved udgangen af ​​juni. Uoverensstemmelsen forklares med, at Spotify også tilbyder gratis streaming, afbrudt af reklame, Apple Music, men ikke.

På den anden side skulle alarmklokkene have lød senest i juli hos det skandinaviske firma. Industriens Digital Music News annoncerede med henvisning til en større amerikansk distributør, at Apple Music Spotify i USA for første gang havde overhalet abonnementsnumrene. Selvom begge tjenester nåede op på cirka 20 millioner abonnementer i USA på dette tidspunkt, men Digital Music News påpegede, at Apple Music “ved en hårs bredde”. Statistikken er baseret på betalende kunder og ikke på brugere med gratis prøveversion.

udstilling

Kun tre år efter lanceringen af ​​Apple Music (og ti år efter lanceringen af ​​Spotify), er amerikansk ledelse blevet set ikke kun som en lille sensation, men også som en banebrydende. Ifølge insiders har Spotify ringe chance for nogensinde at overhale Apple i USA. Markedskraften er nu for stor der, på et meget højere niveau er væksten i Apple Music nu i bevægelse.

Apple Music Christine And The Queens Foto Apple
(Billede: Apple)

Måneder tidligere rapporterede Wall Street Journal, at Apple Music vinder 5 procent om måneden og Spotify kun 2 procent.

Selvom Spotify globalt er 36 procent markedsandel og 11,9 millioner nye abonnenter alene fra januar til juni 2018 markedsleder. Men Apple Music var igen i stand til at udgøre 2 procent i løbet af denne periode og har nu en markedsandel på 19 procent på verdensplan med 43,5 millioner abonnenter, der er villige til at betale $ 9,99 om måneden.

Fra januar til juni 2018 steg antallet af abonnenter på musikstreamingtjenester fra 198,6 millioner brugere til 229,5 millioner abonnenter. I midten af ​​2019 forventes streamingmarkedet at stige markant på verdensplan. Og Apple Music bliver bedre måned efter måned til at være forberedt på yderligere kundeinteresse.

Mens Spotify netop har lanceret indledende test om, at gratis adgangskunder snart har mulighed for let at springe over annoncer (for at få flere brugere til en konto), er Apple Music bag kulisserne travlt med at skabe nye funktioner og eksklusivt indhold. Allerede i meddelelsen om de seneste kvartalsvise tal afslørede Tim Cook, at Apple Music havde foretaget 50 procent mere salg år til år.

Og det fortsætter: På vej mod ny markedskraft er Apple Apple Music kommet fremad markant i de seneste dage og uger – med nye funktioner, mere indhold og andre punkter.

Nye funktioner i Apple Music

  • Nu, hvor EU har godkendt erhvervelsen af ​​musikgenkendelsestjenesten Shazam, er Apple nu bedre i stand til at integrere den intelligente software i Apple Music.
Apple Music Shazam Integration Screenshot Gronau
  • Apple Music er også nu tilgængelig på nettet, ikke som en webafspiller, men som et marketingværktøj, så udviklere let kan opbygge Apple Music-indhold på deres websteder med det nye MusicKit. Dette gør det muligt at sammensætte og indlejre valgte sange, album eller afspilningslister på websteder. Selv kunstnere kan indsætte deres stykker med MusicKit på deres websteder. Apple Music bliver mere allestedsnærværende. Abonnenter hører de integrerede sange i fuld længde på websteder, alle andre hører 30 sekunders kodestykker.
  • Apple leder efter nye kompetente partnere til at åbne yderligere målgrupper. I august blev partnerskabet med Deutsche Grammophon, der fejrer sit 120-års jubilæum i år og er markedsleder inden for den klassiske musiksektor, uddybet. Ud over tre nye klassiske radiostationer vil der fremover være en eksklusiv playliste for klassisk musik hos Apple Music, kurateret af velkendte klassiske stjerner som Rolando Villazón, Peter Greyson eller Daniil Trifonov. Der tilbydes også særlige albumudgivelser og specielle Apple Music-begivenheder
  • Med Brian Bumbery har Apple Music for nylig underskrevet en PR-veteran i musikindustrien. Bumbery, senest med sit eget firma BB Gun Press, har de seneste årtier markedsført berømte kunstnere som Madonna eller bands som Metallica og Green Day. I fremtiden vil han tage sig af PR-strategien fra Apple Music.
Apple Music Adskillelse af sange og albums Screenshot Gronau
(Billede: Screenshot Apple)
  • Apple, der for nylig blev navngivet Emmy for sin musikvideoproduktion “Carpool Karaoke”, kører også fremad eksklusive formater og indhold. Så Apple Music viser i øjeblikket dokumentaren “Chris” til det hippe nye andet album fra bandet Christine and the Queens eller tilbyder en eksklusiv bagved kulisserne dokumentar til Ed Sheeran.
Apple Music Ed Sheeran Foto Apple
(Billede: Apple)

Med hensyn til indhold har Apple Music introduceret forbedringer, der markant forbedrer brugen af ​​Apple Music. Disse optimeringer blev foretaget på serversiden og har ikke brug for deres egen iOS- eller macOS-opdatering: Så nu adskiller Apple på artistens websteder singler og albums. Tidligere havde der været en smule forvirring, for under overskriften “albums” var der også EP’er dukket op. For et par dage siden introducerede Apple Music “Top 100 charts”. Tyske brugere ser nu ikke kun de 100 mest streamede sange i dette land (opdateres dagligt), men de kan også se på de 100 top hitlister i mange andre lande over hele verden. Også opdelt i genrer som Pop, Jazz, Metal og Elektronisk.

Apple Music Top 100-skærmbillede Gronau
(Billede: Apple)

Derudover kan musik også findes i søgningen på basis af sanglinjer på iOS 12 i fremtiden. Det er nok, hvis du kender et afsnit af teksterne, skal du indtaste det i søgemasken: Apple Music finder normalt den titel, du ledte efter.

Tilsvarende dette har Apple Music også opgraderet sin HomePod på mandag. Den smarte højttaler er meget mere interessant med den nye firmware (kaldet HomePod OS 12): F.eks. Kan HomePod under OS 12 nu bruges til direkte telefonopkald, HomePod kan stille spørgsmål om ubesvarede opkald, og opkald kan videresendes automatisk til HomePod. Du kan nu også indstille flere timere med OS 12. Kun en timer kunne køre ad gangen til start af HomePod. Hvis der er indstillet en anden timer, er den eksisterende timer slettet. Dette er nu fortiden. Og HomePod vises nu også, når du har forlagt din iPhone eller genkender de nye Siri-genveje.

Hjem Pod med Apple Music Photo Apple
(Billede: Apple)

Dette alene burde allerede glæde HomePod-ejere den første time. Men Apple Music drager også fordel af opgraderingen af ​​Smart Speaker: Siri kan nu blive spurgt om tekster på HomePod. Dette gør det endnu lettere at finde nye sange eller hele albums takket være stemmestyring. Alt sammen i en storstilet strategi for at udvide Apple Music til markedsstyrke. Og det kun tre år efter lanceringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *