Digital succes med den rigtige programmering: 5 tip

Det er faktisk nemt. I sidste ende skal en bruger altid opleve en visuelt tiltalende digital oplevelse og ikke engang opfatte teknologien bag den i bedste fald. Uanset om der er webside, app eller online shop – når den digitale applikation indlæses hurtigt, fungerer og inviterer dig til at blive hængende, har alle involverede gjort et godt stykke arbejde.

Hvis du beder brugeroplevelsesdesigneren om opskriften på succes, vil han retfærdiggøre det med brugervenligheden og det intuitive og æstetiske design af applikationen. På den anden side kalder udvikleren “diskret”, “usynlig” eller “problemfri” de vigtigste egenskaber ved velfærdede digitale oplevelser.

De følgende fem tip bro bro mellem brugeroplevelse og programmering og garanterer således en vellykket udvikling af digitale applikationer.

Også interessant: kommunikationsdesign i den digitale tidsalder

1. Bliv ikke fristet af tekniske muligheder

De tekniske muligheder inden for frontend-udvikling er omfattende og kan hurtigt forføre dig til at prøve at imponere brugeren ved hjælp af effekter. Erfaringen har vist, at brugere først og fremmest bør finde det indhold, de leder efter. Hvem der distraherer her med tekniske gimmicks fra det egentlige mål, fungerer kontraproduktivt.

udstilling

Hemmeligheden bag succes er konsistens. Udviklere skal være i stand til at give brugerne et kendt og behageligt miljø i hele systemet. Dette fungerer f.eks. Ved hjælp af globale animationsalgoritmer og så vidt muligt en konsekvent adskillelse af design, struktur og indhold.

2. Ved terminalen … eller ej?

I lang tid kan udviklere ikke længere antage, at den foretrukne enhed til applikationen kun kan styres via skærmen og tastaturet.

I denne henseende er designere og programmerere nødt til at tænke tidligt på, hvordan input og output også kan fungere via føler, bevægelser eller endda sprog.

3. Lav fejlen til en ven

Det passer ikke med den tyske fejlkultur, men i udviklingen af ​​digitale oplevelser skal fejl planlægges, tages i betragtning, beregnes og endda værdsættes fra starten. På grund af dette kan almindelig misbrug af brugerne opfanges, så de i sidste ende drager fordel af dem.

Dette er for eksempel muligt takket være metoder som automatisk korrektion af forkerte poster eller ved forkerte eller forældede URL’er automatisk tildeles og videresendes. Derudover kan manuelle korrektioner til poster gøres lettere, hvis data, der tidligere er indtastet korrekt af brugeren, opbevares på lang sigt.

4. Følg ikke alle anbefalinger

Selvfølgelig er det vigtigt, at onlinebutikker og websteder hurtigt kan findes via Google. Ikke desto mindre kan det være klogt at ikke implementere alle de foranstaltninger, som Google kræver for den bedst mulige placering af placering. Selvom optimering af kodningen af ​​en webside resulterer i bedre belastningstider, har det også negativ indflydelse på vedligeholdelse og opdatering af sideindhold.

Googles anbefalede brug af inline-stilarter og scripting til sidelinjer over folden gør for eksempel redigering af redaktører næsten umulig.

5. Skjul strømafbrydelser fra brugere

Forestil dig, at noget går galt, og ingen får det – det er den øverste disciplin i udviklingen af ​​digitale oplevelser. Faktisk kan f.eks. Hardwarefejl med tilbagefaldsscenarier, såsom overflødig lagring af data eller distribution af anmodninger til flere parallelle systemer, til en vis grad skjules for brugerne.

Softwareproblemer kan skjules godt med den såkaldte fejlhåndtering foran brugeren. For eksempel er advarsler ikke synlige på brugergrænsefladen og forstyrrer ikke websidernes udseende.

Udviklere bør snakke med kunden tidligt om vigtige spørgsmål som tilgængelighed eller darksites. Alligevel kan kritik og fejlmeddelelser kanaliseres og forhindres.

Konklusion: Samskabelse mellem udviklere og brugeroplevelsesdesignere

En succesrig digital oplevelse lykkes, når programmering og brugeroplevelse går hånd i hånd fra starten. Det er vigtigt at oprette en applikation, der ikke kun opfanger og forhindrer fejl med tillid, men også appellerer til brugeren i enhver handling, understøtter og på samme tid virker velkendt.

Jo mindre teknologien bag applikationen kommer frem og bliver bemærket, jo bedre.

Succesen med digitale oplevelser står og falder sammen med samarbejdet mellem udviklere og brugeroplevelsesdesignere. Hvis begge grupper kan definere en fælles forståelse og mål, står intet i vejen for en succesrig digital oplevelse for brugeren.

Også interessant: hvad der gør brugerne glade

Om forfatterne:
Julia Saswito er Practice Leader Answer Digital oplevelse og administrerende partner hos Triplesense Answer, det digitale servicedesignfirma inden for svargruppen.

Dan Fitzpatrick leder frontend og backend-teamet i Triplesense Answer som teknologechef. Han er ansvarlig for den høje kvalitet af de tekniske løsninger, jævn udviklings- og publikationsprocesser og ikke mindst for tilfredsheden fra sit team af eksperter.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *