“Virksomheder får kun succes, hvis de er rentable og bæredygtige”

Videresalgsmarkedet Refurbed har solgt regummieret teknisk udstyr siden 2017 med det formål at bidrage til en mere bæredygtig verden. Deres stiftere Kilian Kaminski og Peter Windischhofer blev udnævnt til “Forbes Magazine” blandt de “30 under 30” i European Retail & ECommerce i 2019.

LEAD: Handle udpakket, spar mad og hold det økologiske fodaftryk lavt, selv når det gælder forbrug. Ønsket om mere bæredygtighed påvirker ikke kun stationær detailhandel. Hvilke muligheder tilbyder e-handelsområdet med hensyn til denne nye bevidsthed?

Kilian Kaminski: ECommerce har et stort potentiale med hensyn til bæredygtighed, fordi du er nødt til at investere penge i markedsføring, men det er dybest set lettere at nå mange mennesker end for eksempel et lille bæredygtigt modemærke eller en bæredygtig butik i fødevaresektoren, der kun arbejder på lokalt plan , Indtil videre har dette været meget vanskeligt inden for bæredygtighed, fordi kun en relativt lille gruppe var bæredygtig orienteret.

På grund af den aktuelle generelle udvikling, såsom FridaysForFuture, er der imidlertid flere og flere unge mennesker, der leder efter bæredygtige alternativer til deres dagligdagsprodukter. Her er e-handelsmarkedet en passende mulighed, fordi der f.eks. Findes klassiske Google-søgeudtryk på produkter og bæredygtige ideer, som du måske ikke har haft i tankerne før, men let kan bestille online.

udstilling

LEAD: Din virksomhed Refurbed sælger regummieret teknisk udstyr, og produkterne er også billigere end nye. For den ene eller den anden af ​​dine kunder er den gode pris vigtigere end det bæredygtige forbrug eller?

Kaminski: Problemet er generelt, at bæredygtighed næsten altid er dyrere end det ikke-bæredygtige alternativ. Prisen er stadig en hindring for køberne, der, hvis de ønsker at købe bæredygtigt, skal spare et andet sted.

Det smukke ved vores model er, at vi kan kombinere begge dele: Kunden får en billigere enhed og gør noget med hensyn til bæredygtighed. Så han sparer penge, som han kan bruge andre steder og bidrager samtidig til at gøre verden lidt mere bæredygtig.

LEAD: I online handel forårsager forsendelse og de mange afkast skadelige CO2-emissioner. Hvilken type løsning kan der være?

Kaminski: De resulterende CO2-emissioner som følge af forsendelse er bestemt en udfordring for online handel. Vi har arbejdet med et neutralt konsulentbureau for bæredygtighed, der har analyseret vores produkter. Det blev konstateret, at et renoveret produkt er 70 procent mere bæredygtigt end det nye udstyr, men desværre findes der stadig 30 procent af CO2-emissionerne. Dette ud over det faktum, at produktet skal bearbejdes, i det væsentlige forsendelsen til kunden.

Heldigvis er returproblemet ikke særlig vigtigt for os sammenlignet med de store postordrevirksomheder, fordi de fleste kunder holder enheden. Dog besluttede vi fra det første salg at plante et træ pr. Solgt produkt – med en partnerorganisation i Madagaskar, Haiti eller Nepal – hvilket kompenserer 30 procent.

LEAD: Den grundlæggende idé ved din opstart er allerede bæredygtig, holdet er ungt. Dette sætter dig et afgørende skridt foran mange store virksomheder. Er etablerede virksomheder sværere at omforme deres strukturer mod bæredygtighed?

Kaminski: I store virksomheder, der har været drevet i flere generationer, var der ofte ingen idé om bæredygtighed i kernefilosofien – der var ingen opmærksomhed om det. Nu bliver emnet vigtigere, og du kan fortælle mange virksomheder, at de er mere optaget af at opbygge ideen omkring virksomhedens filosofi end med bæredygtighed ud af kernen.

For en ung virksomhed er det bestemt lettere, fordi du kan udvikle et koncept baseret på bæredygtighed fra bunden af. Personligt tror jeg, at virksomheder kun kan få succes i fremtiden, hvis de er rentable og bæredygtige, og begge arbejder i harmoni.

LEAD: Forbes Magazine udpegede for nylig dig og din partner Peter Windischhofer blandt de “30 under 30” i europæisk detailhandel og e-handel. Hvordan blev du så succesrig på så kort tid?

Kaminski: Ønsket om bæredygtighed i samfundet vokser, og jeg tror, ​​vi har været aktive på det rigtige tidspunkt med vores platform for renoverede produkter. Vi har også opbygget et meget forskelligt team, der kommer fra forskellige nationer, har meget forskellige faglige og tekniske baggrunde og bringer kreative ideer med.

For eksempel har vi i øjeblikket flere kvinder end mænd i et meget ungt hold, men også ansatte over 50. Hvad der også gavner os er, at vi hurtigt kan tilpasse os behovene, for eksempel har vi lige tilføjet e-cykler til vores sortiment og prøv altid at være så tæt på kunden som muligt for at finde ud af, hvad han har brug for lige nu.

LEAD: Som platform formidler du produkter fra forhandlere til interesserede parter: Hvordan vælges forhandlerne, og hvordan kontrollerer du deres kvalitet og bæredygtighed?

Kvaliteten af ​​produkterne er det vigtigste aspekt af hele forretningsmodellen, så kvalitetskontrol er også absolut vigtig. Hvis du tænker på en renovering, kan du tænke på en lille mobiltelefonbutik. Men vi arbejder sammen med store virksomheder, der ligner en laboratorieatmosfære. Der er ingen juridisk standard for renoverede produkter, så det er desto vigtigere, at forhandleren overholder vores interne kriteriekatalog. Derudover skal hver erhvervsdrivende gennemgå en flertrins applikationsproces, der verificerer deres kvalitet.

LEAD: Hvad er de største udfordringer, som handelssektoren står over for med hensyn til bæredygtighed i den nærmeste fremtid?

Kaminski: Et af de største problemer er og er stadig, at bæredygtighed stadig er for dyr for mange mennesker. Leveomkostningerne stiger, og den nemmeste måde er at spare på dagligdagsartikler eller dårligere brugte varer. Forretningsmodeller som vores, hvor du sparer penge og forbruger bæredygtigt, er egnede.

I øvrigt kunne mange virksomheder producere et produkt bæredygtigt og ikke-bæredygtigt til samme pris. Derefter sælger virksomheden måske begge produkter, men til en anden pris, fordi de vil flytte produkterne og målrette mod forskellige målgrupper.

Hvis virksomheden besluttede en bæredygtig model, er det måske ikke så dyrt i produktionen og flere mennesker havde råd til det. At reducere emballage er også en udfordring, da mange tyske kunder stadig er bekymrede for hygiejne. Den generelle opfattelse er: en agurk i plast varer længere end en uden emballage. Her skal den store masse af slutforbrugerne uddannes og nås, ikke kun den stadig relativt små marginale gruppe af allerede bæredygtige tænkende forbrugere.

Vores meget specielle udfordring er følgelig at uddanne inden for renoverede produkter, at gøre denne nye kategori, tredjestat kendt mellem “ny” og “brugt” og etablere den som et seriøst, bæredygtigt alternativ til nye og brugte varer i kundernes bevidsthed.

Ctab Mittelstand indholdsbillede

Middelklassen digitaliserer sig selv!

E-håndværkerne kommer! Takket være digitalisering er meget muligt i håndværkssektoren, som bare syntes umulig. Dette kræver ny knowhow, men tilbyder også mange muligheder i SMV’er: nu i LEAD Bookazine 1/2019.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *