De, der tester mere, vokser hurtigere

Airbnb, Uber og Netflix er alle vokset hurtigt i de senere år og har transformeret deres respektive brancher fuldstændigt. Men deres succes er ikke kun baseret på forstyrrende forretningsmodeller, men også på en kultur, der tillader og tilskynder til målrettet test (konverteringsoptimering). Dette fremgår af den nuværende benchmark for digitale vækstfaktorer fra konversionsKRAFT, som afspejler graden af ​​modenhed for onlineoptimering i virksomheder.

For mange virksomheder i DACH-regionen er konverteringsoptimering lidt mere end en hype. Entusiasmen for de første positive resultater fra ad-hoc-test holder normalt ikke længe på grund af mangel på bæredygtig struktur og strategi. Men det er netop mangfoldigheden af ​​små, evolutionære ændringer, der kan tilføje en massiv indflydelse på virksomhedens resultater. Derfor er mindst 20 test om året og effektiviteten af ​​optimeringsprocessen de reelle vækstspænd.

Såkaldt høyfrekvente test gør det muligt for virksomheder hurtigt at forstå virkningen af ​​individuelle mål. Forudsat at gyldigheden af ​​testene ikke lider under utilstrækkelig database (f.eks. For lidt trafik).

udstilling

Antal prøver pr. År

Mængde alene er dog ikke afgørende for succes, men afhænger af testernes kvalitet med hensyn til deres forretningspåvirkning. Fokus her er på prioritering af potentielle tiltag. Det øger ikke kun sandsynligheden for en høj hitfrekvens (> 50 procent vellykkede tests), men også for høje opløftninger markant – fordi virksomheder udelukkende fokuserer på de mest lovende testideer. Forholdet mellem anslået indsats og forventet påvirkning (beregnet ved hjælp af afprøvede metoder såsom WiderFunnels PIE-ramme) giver grundlaget for prioritering og giver indsigt i det samlede afkast på investeringer i konverteringsoptimering.

Konverteringsoptimering som en del af forretningsstrategien

Selvom en ud af fire virksomheder har defineret både mål og en forretningsplan for konverteringsoptimering, kontrollerer knap 12 procent dem gennem ledelsen. Imidlertid er inddragelse af C-niveau nyttigt i at tage strategiske beslutninger og skabe vækst gennem målrettet test. Dette understøttes af det faktum, at 70,1 procent af de virksomheder, der opnår en gennemsnitlig løftning på mere end 5 procent, er højeste prioritet.

Men i hvert femte firma er der overhovedet ingen, der er ansvarlige for emnet. I de fleste tilfælde er de projekt- eller produktledere, analytikere eller e-handelsledere (46,1 procent). Divisionsledere eller seniorledere har en hat i knap 25 procent af alle virksomheder.

Ansvar for konverteringsoptimering

Ansvar og ressourcer

Undersøgelsen afslører også, at mere end halvdelen af ​​de undersøgte virksomheder tester fuldstændigt uden et dedikeret konverteringsoptimeringshold, og hvis det findes, passer det normalt i en lille bil. En fjerdedel af disse “hold” er faktisk en-mand-shows.

Dette antal er kritiske, især med hensyn til den førnævnte testfrekvens. Ifølge virksomheden er der behov for mindst tre heltidsansatte for at overskride den lave vækstgrænse på 20 test om året.

Et ideelt team kombinerer i mellemtiden forskellig viden og færdigheder fra mange forskellige områder: dataanalyse, forbrugerpsykologi, design, tekstforfatter og teknik – bare for at nævne nogle få.

En anden begrænsende faktor er det tilgængelige optimeringsbudget. Dette er i øjeblikket i et skræmmende forhold på 92: 1 til marketingbudgetter, der tjener som trafikgenerering. Selvom dette er forståeligt, hvis konverteringsoptimering ikke er baseret på en forretningsplan for at demonstrere effekten, men også viser samtidig det dilemma, hvor virksomheder og især optimizers er: Forbindelsen mellem stigende trafik og højere indtægter er ofte bevist, den samme Bevis for konverteringsoptimering er på den anden side temmelig sjældent. En forretningsplan, der overvejer de relevante nøgletal, letter budgetgodkendelsen.


“Den hurtigste måde til succes er at fordoble fejlfrekvensen.”
Thomas Watson, tidligere IBM CEO

Ifølge forskning korrelerer fejlkulturen mest med vækst; Denne erkendelse er ikke rigtig ny. Ikke desto mindre lever de fleste tyske virksomheder ikke en fejlkultur i forstanden om en væksttankegang. Snarere synes de ikke at forstå fiasko som en vigtig del af innovationsprocessen og derfor som en del af succes, men som det helt modsatte.

I modsætning hertil er 85 procent af de hurtigtvoksende virksomheder (konverteringsfrekvens> 20 procent og løft> 5 procent), hvis succes stort set skyldes denne kultur. Der er også sket en ændring i tankerne internationalt. Virksomheder med en god fejlkultur sigter mod at lære hurtigere end konkurrencen og øge deres intellektuelle kapital ved at kommunikere læring, både positive og negative test.

Dette er også grundlaget for den kvalitative analyse. 83 procent af de hurtigtvoksende virksomheder bruger fund fra forbrugerpsykologi til optimering. Dette inkluderer forfatterne af undersøgelsen også personas, da vi kender dem især fra indholdsmarkedsføring. Forbrugspsykologi har vist sig at vejlede brugere på et websted ved hjælp af adfærdsmønstre såsom knaphed, gensidighed eller social bedste praksis og at have en positiv (positiv) indflydelse på deres købsvilje.

Konverteringsoptimering har stort vækstpotentiale

Sammenfattende er der følgende tre faktorer, der væsentligt påvirker virksomhedens vækst:

  • antallet af test pr. år
  • hit rate, ergo antallet af positive tests og
  • den gennemsnitlige løftning pr. test.

Bortset fra de tilgængelige økonomiske og menneskelige ressourcer er den eneste begrænsende faktor gyldigheden af ​​individuelle testresultater. Jo længere en test kører, jo færre test er mulige om året. Testkørslen afhænger imidlertid af den mængde data, der kræves til et markant resultat. Jo mere trafik et websted modtager, desto hurtigere stabiliseres prøven og afspejler den faktiske konverteringsfrekvens. Risikoen for udrulning af falske “testvindere” bestemt ved statistiske fejl kan være højere end omkostningerne ved længere driftstider.

Så det lønner sig at investere tid i konverteringsoptimering og at tackle emnet bæredygtigt. Med vægt på tackle.

23561653 1663558243709766 4968025235995076297 N
Robert Weller

Om Robert Weller: Hvem er interesseret i indholdsmarkedsføring, burde Robert Weller være kendt. Indholdsstrategen er grundlæggeren af ​​marketingbloggen toushenne.de og forfatter af Indholdsdesign, Den i dag 30-årige byggede u.a. Content & influencer-markedsføring af den multi-prisbelønnede sportsudstyrsforhandler Keller Sports og udtænkt på agenturet TERRITORY webguerillas sociale mediestrategier for virksomheder som Telekom, Wrigleys og Volvic. Heute, han er ansvarlig for uddannelses- og træningsprogrammet for konversionsKRAFT og engageret som hovedtaler og brandambassadør for Adobe Experience Cloud til at dele ideer omkring digitale vækststrategier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *