Hvad gør … en forfatter til spillelister?

Position: Manager Redaktionel og Label Relations

Navn: Simone Schiborr

Uddannelse: Musikologi (Populære musikstudier), Master of Arts, kulturstudier og æstetisk praksis, Bachelor of Arts

Virksomhed: Deezer

Hvad laver du?

Jeg arbejder for Deezer, en audio-streamingtjeneste, der blev grundlagt i Frankrig i 2007 og nu opererer over hele verden, som har eksisteret i Tyskland siden 2012. Der arbejder jeg i musikafdelingen og er stort set ansvarlig for to områder. En søjle er at designe, opbygge og dataoptimere musikafspilningslister til forskellige genrer og lejligheder og placere musikindhold på Deezer-platformen (på hjemmesiden, i genreverdener / kanaler osv.).
Den anden søjle er området for etiketforhold: opretholdelse af kontakter med digitale distributører, labels og kunstnere / ledelser, udveksling af oplysninger om nye publikationer, mulige kunstnerkampagner, gennemføring af kampagner, interviews med kunstnere osv.

Hvordan kom du til denne opgave?

Efter min kommercielle lærlingeuddannelse hos Norddeutscher Rundfunk og forskellige praktikpladser i forskellige musikredaktører var det klart for mig, at jeg ville blive musikredaktør. Dette blev efterfulgt af en bachelorgrad (kulturstudier og æstetisk praksis med fokus på musik og litteratur (University of Hildesheim)), en afhandling om Samy Deluxe og iscenesættelse af ægthed i hip-hop.

udstilling

En Master of Arts in Musicology (Popular Music Studies) ved Humboldt University Berlin og en afhandling om Taylor Swift og den traditionelle repræsentation af femininitet som et vellykket koncept inden for popmusik. Parallelt med mine studier arbejdede jeg igennem i musikafdelinger, hovedsageligt på radioen. Efter min eksamen afsluttede jeg Deezer med et dejligt tilfældighed og landede således som musikredaktør i streaming.

Beskriv venligst et projekt, der virkelig imponerede dig.

Vi implementerer regelmæssigt større kunstner-marketingkampagner med kunstnere. Et kampagneformat, som vi regelmæssigt har implementeret i løbet af de sidste to år, er lodtrækningen af ​​private koncerter, f.eks. med Mark Forster, Silbermond, Kontra K, Beatsteaks, Lea, Max Giesinger, hvor Deezer-brugere havde chancen for at opleve kunstnerne og bands i meget lille skala (30 – 120 pladser).

Disse projekter er meget sjovt, fordi jeg er involveret i projektledelsen fra start til slut, og adskillige afdelinger arbejder tæt sammen internt men også på label- og ledelsessiden. Oprettelse af tv-stedet til applikationen, tidspunkt for social media-kommunikation af Deezer og kunstneren, kommunikation med vinderne, realisering af koncerten på stedet (normalt kombineret med et interview med kunstneren i) ) til evaluering af kampagnen med hensyn til vandløb på Deezer.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Min nysgerrighed og nysgerrighed. Streamingindustrien vokser og ændrer sig konstant og hurtigt, hvilket jeg synes er meget spændende. Hos Deezer kan og skal jeg konstant lære, genoverveje og genoverveje ting. Uden en grad af nysgerrighed og nysgerrighed ville jeg hurtigt miste kontakten.

For ikke at glemme min lidenskab for og interesse for nogen form for musik. Åbenheden over for alle musikstilarter og en generel følelse for den musikalske zeitgeist gør det lettere for mig at arbejde på spillelisterne.

Min strukturerede måde at arbejde på: Jeg arbejder normalt på flere forskellige projekter parallelt. Hvis jeg ikke nærmet mig strukturen der, mister jeg hurtigt sporet.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Det vigtigste for mig er, at min hverdag er varieret. Jeg nyder at være omgivet hele dagen af ​​musik (af alle genrer) og arbejde igennem vores kampagner med kunstnere og deres fans.

Også vigtigt for mig er arbejdsmiljøet. Vi er et meget ungt, smidigt hold med en god samhørighed og meget sjov ind og ud af kontoret.

Mit job er uundværligt, fordi …

… med mine spillelister og nysgerrigheden over Deezer-verdenen er jeg et anker for vores Deezer-brugere, så de ikke mister sig selv i vores katalog med 53 millioner titler.

Derudover er streamingafspilningslister nu et vigtigt skridt på karrierestigen for mange kunstnere, og jeg kan bidrage til deres succes ved at placere deres sange.

Hvis du ikke var en musikredaktør, hvad ville du være?

Jeg formoder, at jeg ville være i en anden position i musikbranchen. Eller helt fremmed, jeg ville være blevet en psykolog og ville have levet ud af min nysgerrighed der.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 Cover

Moderne arbejde – nu og i fremtiden!

Fagfolk har valget i dag. Arbejdsgiveren har derfor meget at tilbyde. Den nuværende LEAD Bookazine 2/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og muligheder for at rekruttere selv toptalenter. Også i magasinet: Brug et lederprogram til at udvikle morgendagens ledere selv!

Gennemse nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *