“Forelskelsen i influencer-marketing er forbi”

Farina Opoku alias “Novalanalove” er en af ​​Tysklands mest kendte og succesrige påvirkere med 864.000 Instagram-følgere.

”Jeg vidste ikke, hvad jeg gjorde i begyndelsen. Jeg arbejdede i en butik i Köln, tog billeder og faktisk fulgte mange klienter efter mig “, fortæller Farina Opoku gæsterne i” The Flushing Meadows “i München. “Samfundet blev større og større, og pludselig kom spørgsmålene op: ‘Hvordan style du dit hår eller din make-up, og hvor får du tøjet fra?'”

Næsten 500 millioner dollars blev brændt med falske tilhængere

0052
Influencer Farina Opoku ved højttalerbegivenheden i München (Foto: Media Impact)

I dag er Farina Opokus et elskede ansigt for forskellige kampagner og mærker, der kan lide at drage fordel af Kölns berømmelse. “Hos Farina er tilhængere vokset organisk,” siger administrerende direktør Jörn Mecher fra Influencer Marketing Agency Intermate.

Størrelse i output 106
(Skærmbillede: instagram / Novalanalove)

Bestemt ikke en selvfølge. “En ny undersøgelse siger, at der i de senere år er blevet brændt næsten 500 millioner dollars med falske tilhængere,” sagde Mecher. Derfor kontrollerer Intermate meget nøje, hvor tilhængerne af de formodede påvirkere kommer fra, og om de har markante toppe. Hvis der blev tilføjet 20.000 nye fans på en dag, ville det blive mistænkt at de blev “købt til 39,95 euro på Ebay”. Præcis analyse af aktive følgere gør Instagrambots relativt let at identificere. “Navnene er ofte ikke meget kreative, og forholdet mellem tilhængere og abonnementer er ubalanceret.”

udstilling

Kan påvirkere autentisk tilpasse brandideer?

At påvirkere er “ægte”, men ikke nok. ”Det handler om de personlige historier, udfordringen med at identificere den rigtige person til den rigtige kampagne og komme i kontakt med den hurtigt.” Efter Mecher ønsker de trods alt ikke at udarbejde koncepterne i elfenbenstårnet, men i direkte konsultation med influencerne. Vigtige spørgsmål her: Er mærkerne af interesse for påvirkere, og kan de tilpasse ideen på en sådan måde, at deres samfund starter den?

“I sidste ende hjælper den ene person den anden,” siger Stefan Mölling, salgsdirektør Digital for marketingmediet Media Impact – hvilket betyder, at påvirkere drager fordel af store mærker – og vice versa. ”Med næsten 40 millioner unikke brugere lider vi ikke af en mangel på selvtillid blandt drenge og piger fra Axel Springer. Men især blandt de unge målgrupper hjælper influencere enormt. “For alle relevante influencer-kampagner har Media Impact anvendt de” primære mennesker af influencer marketing “af Intermate siden maj 2018.

Hvordan denne hjælp kan se ud som Mecher understøtter med konkrete tal. Sammen med Media Impact placerede virksomheden for nylig en influencer på forsiden af ​​et magasin – salget steg med 25 procent. Derudover er de mere og mere afhængige af strategien med indholdsudvidelse via påvirkernes kanaler. “Der er eksempler på, hvor disse udvidelser fungerer bedre med 400 procent. Vi tror på indhold på sociale medier fra skabere af sociale medier i det sociale mediemiljø. ”

“Der er mere at komme”

Mecher er sikker på, at influencer-rejsen vil fortsætte: “I dag har vi en betydelig andel af mediebudgettet, der flyttes til påvirkere.” Toppen er langt fra nået, “der er mere at komme”. I fremtiden ser administrerende direktør frem for alt langsigtede kampagner mellem mærker og påvirkere. “Vi er ud over den første forelskelsesfase inden for influencer-marketing,” siger Mölling. ”Nu ved alle nøjagtigt, hvordan det fungerer.” Ud over den langsigtede opfattelse ser han professionalismen i fokus for større kampagner i fremtiden. Virksomhederne ønskede nøjagtige fakta og tal. De ønskede ikke at skyde længere, men kender deres effektivitet. Et krav, der vil blive tjent med partnerbureauerne Media Impact og Intermate.

Selvom flere og flere penge strømmer til influencer-marketing, vil den, der planlægger at leve af Instagram & Co. i morgen, have det svært, ifølge influencer Farina Opoku. “Dette er en anden hensigt end viljen til at levere indhold af høj kvalitet til tilhængere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *