Hvordan kvindelige grundlæggere heles med teknologi

En app til medicinsk konsultation til enhver tid

At nå en læge til enhver tid bør være muligt med TeleClinic. Sammen med Dr. Reinhard Meier og Patrick Palacin grundlagde advokaten Katharina Jünger en opstart til medicinsk rådgivning, uanset åbningstid.

Sundhedsforsikringsselskaber og arbejdsgivere kan booke service for deres forsikrede og ansatte. Enhver, der vil snakke med en af ​​de 300 tilgængelige læger i en kort periode, betaler omkring 30 euro for deres egen regning.

Nogle af disse læger udgiver endda allerede eRezepte, som kan indløses via portalen til de tyske apotekere, der udgiver i et nærliggende apotek. Som et pilotprojekt godkendte statsministeren Baden-Württemberg Manfred Lucha de digitale opskrifter.

Han siger: ”I fremtiden kan sådanne tilgange give et vigtigt bidrag til at opretholde medicinsk behandling af høj kvalitet i fremtiden.” Den overfyldte venterum fuld af hostepatienter vil sandsynligvis være noget tom takket være den innovative løsning.

Også interessant: 5 start-ups af kvinder, der gør verden mere retfærdig

Opstart bygger apps til digitale terapier

Fra køn til inkontinens kan et stærkt bækkenbund forbedres meget i livet. Opstarten Temedica har sat sig selv som opgaven med at modernisere sundhedsvæsenet. En af hendes apps træner derfor bækkenbunden for sine brugere – Pelvina tilbyder kurser via app og en fysioterapeut som en kontakt i chatten. Kursen refunderes af mere end 100 sundhedsforsikringsselskaber og koster regelmæssigt ca. 75 euro.

Grundlægger Gloria Seibert og hendes München-team går endnu længere. Med deres online platform Mineo kan læger og terapeuter oprette personaliserede behandlingsplaner for brugere, Massono behandler erektil dysfunktion og medi-ledsager understøtter patienter med lipedem og lymfødem.

Seibert siger: ”Vi ønsker at forbedre den medicinske behandling af patienter og bidrage til langvarig sundhed. Selvom vi har valgt en hård nøddeskal med markedet for sundhedsvæsen, er vi overbevist om, at vi før eller senere får en permanent plads i systemet på grund af vores betydelige merværdi. ”

Et armbånd måler den kvindelige cyklus

“Når det kommer til kvindespecifikke ting, ser vi ofte ud til at sidde fast i det forrige århundrede,” siger Lea fra Bidder. Sammen med Pascal König, Philipp Tholen og Peter Stein grundlagde hun Femtech-opstarten Ava.

Baseret på en klinisk undersøgelse på Universitetshospitalet Zürich udviklede de missionstyrede stiftere et armbånd, der måler cyklussen og dermed kvindernes frugtbare dage. I modsætning til andre målemetoder analyserer Ava ni forskellige fysiologiske parametre og har således allerede hjulpet mere end 16.000 kvinder i hele verden med at vælge en, 50 graviditeter om dagen.

I mellemtiden har den schweiziske opstart kontorer i San Fransisco, Beograd og Hong Kong. Den seneste version af Ava 2.0 inkluderer endda en “graviditetsgaranti” til det amerikanske marked. De, der ikke bliver gravide inden for et år, får godtgjort købsprisen på omkring 300 euro.

Men Lea von Bidder ønsker at videreudvikle Ava: “Sporingen af ​​cyklus, fertilitet og graviditet er kun begyndelsen på en række spændende muligheder. Vi har til hensigt at videreudvikle teknologien, så Ava-armbåndet kan bruges i fremtiden til påvisning af graviditetskomplikationer og som en hormonfri præventionsmetode. ”

Hvis det databaserede alternativ derefter ville blive anerkendt af sundhedsforsikringer, kunne nogle kvinder redde den daglige hormonbombe.

En app holder styr på cyklussen

Moren til alle Femtechs sidder stadig i Berlin. Clue, perioden app af den danske grundlægger Ida Tin, vokser fortsat. Praktiske nye funktioner, frisk kapital, et stigende antal brugere – succeshistorien har indtil videre tiltrukket mere end 10 millioner kvinder som brugere.

Disse skal manuelt indtaste sundhedssymptomer på deres cyklus i appen, for eksempel hvor alvorlig blødningen er, eller om de har PMS. I modsætning til Ava er tilbudet først gratis, men måler kun, hvad brugerne indtaster selv.

Hvis der er tilstrækkeligt med data efter et stykke tid, kan appen også forudsige symptomer. For sådanne funktioner skal brugerne derefter betale ekstra – det er sådan, Clue ønsker at tjene penge på.

Også interessant: hvordan kvindelige perspektiver fremmer teknisk innovation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *