Zettelwirtschaft adé: Dette er den digitale kvittering

Utallige køb foretages hver dag, og tjenester betales – og der er lige så mange kvitteringer. Et par fås for eksempel for at sikre garantien eller for at afregne summen senere ved skatten, men de fleste Bons tilstopper tegnebogen og går derefter straks til papirkurven.

Kvitteringspapir er belagt med et skadeligt kemikalie

Dette er ikke kun unødvendigt, men også dårligt for miljøet og sundheden. Ifølge den tyske forbundsforening for miljø og naturbeskyttelse (BUND e.V.) er 14 ud af 19 kvitteringer lavet af termisk papir. Dette bør forbydes af EU fra 2020 på grund af dets overtrækning med det skadelige kemiske bisphenol A fra 2020. Derudover skulle det bortskaffes sammen med restaffaldet, men smides normalt i affaldspapiret. Ved at genanvende forurenende stoffer ind i miljøet.

Og i digitaliseringsalderen er det stadig absurd at være i stand til at undvære ballast som kontanter, kort og punge med den trendy mobilbetaling, men derefter bære rundt kvitteringer i lommen og samle dem i en kasse derhjemme.

Admin Shopping med digitale kontantindtægter
Alle indkøbslister kan hentes papirløst i appen (Foto: A & G)

Med softwareadministratoren for Bremer A & G GmbH behøver kvitteringer ikke længere at blive udskrevet. Hvis en købmand har administrator integreret i sit POS-system, kan du blot holde din smartphone i kasseapparatet eller i en scanningssøjle i butikken via overførselsstationen – kvitteringen er allerede gemt i skyen. Kontaktløs bekræftelse fungerer via næste feltkommunikation (NFC) eller alternativt via QR-kode.

udstilling

Du kan når som helst få adgang til den digitale kvittering. Den indeholder alle de nødvendige indkøbsoplysninger og kan sorteres i en mappe ved at trykke på en finger. Gennem forskellige filterfunktioner er det let at finde igen. Du kan også dele dette mobile digitale arkiv til salgskvitteringer med din partner, din virksomheds regnskabsafdeling eller skatteregnskab.

Apropos skattekonsulenter: I admin er også en intelligent skattesoftware integreret. Hun søger i dokumenterne efter skattefradragskøb, spørger dig, om du vil sælge dem og derefter deponere dem direkte på en skatteliste. Så ingen kvittering med monetær fordel tabes mere. En anden yderligere funktion er påmindelsen om, at garantidokumenter udløber.

Appadministratoren er gratis tilgængelig på iOS og Android. I fremtiden finansieres projektet ved, at forhandlerne betaler et lille beløb på procent for hver overført kvittering. ”Handlere sparer penge på papir, malervalser, vedligeholdelse af udstyr. Omkostningerne vil være markant lavere end dem, der i øjeblikket forfalder til papirregninger, “forklarer Amir Karimi, en af ​​de to administrerende direktører i A & G GmbH.

Administratorforretning
De papirløse dokumenter kan administreres i mapper (foto: A & G)

Du leder i øjeblikket efter partnerfirmaer i hele Tyskland, der tilbyder en grænseflade til admin-appen. “Responsen er meget positiv,” siger Karimi. Tankstationer, store detail- og fastfoodkæder og restauranter var interesserede, også fordi integrationen var ligetil: De havde kun brug for en NFC-enhed og skulle frigive deres interface i POS-systemet en gang til A & G, så udviklerne opsatte adgang til admin kunne.

Virksomheden er lukrativ: detailhandlerne og de store kæder, der allerede har kontrakt (men endnu ikke ønsker at blive navngivet) admin genererer et salg på knap 103 mia. EUR om året.

Admin Cafe
For eksempel kan udgifter kontrolleres i caféen i fred (Foto: A & G)

Hvor dyr en admin station er, afhænger af bestillingen, ifølge A & G GmbH. Virksomheden selv fortjener ikke installationen af ​​stationerne, men transaktionerne. Regningen: sætter en forhandler på det konventionelle papir-Bon, han har – inklusive vedligeholdelse, papir, printer – omkostninger på cirka 3 cent hver. Med administrator ville omkostningerne blive reduceret til 1 cent hver.

Administratorfrigivelse til revisor

Argumentet, som også skulle overbevise de handlende, betyder: Dataanalyse. Data fra bons af registrerede brugere indsamles anonymt hos admin og stilles til rådighed for partnerforhandlerne – ifølge A & G GmbH, naturligvis under hensyntagen til de gældende databeskyttelsesregler. Behandlingen af ​​dataene er DSGVO-kompatibel.

Fravigelse af brugerprofiler, men analyse af kundestrømme

Med disse fund kan for eksempel rækkevidde eller markedsføring optimeres, forklarer udviklerne. Analyser, der kaster lys over kundernes købsadfærd, er bestemt mere attraktive for detailhandlere end miljø- eller effektivitetsaspekter. Med de følsomme data, der står på kontantindtægter, kræves det dog særlig omhu. Ifølge A & G GmbH oprettes derfor ingen individuelle brugerprofiler, men kun kundestrømme overholdes.

Nu skal der kun findes nok store partnere med “admin”, der har “Bon Appetit” på papirløse bons …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *