Ugens bedste apps, del 39

AusweisApp 2

Identitetskort Pixabay Com 748X392 @ 2X
Fra mandag kan det digitale identitetskort også deponeres på iPhone (foto: pixabay.com)

Allerede i juni havde det føderale indenrigsministerium informeret om, at takket være NFC-åbningen og det tyske ID-kort med iOS 13 kan gemmes digitalt på iPhone. Til Android der fungerer i nogen tid.

Fra nu af kan AusweisApp2 downloades. Det føderale indenrigsministerium erklærede officielt for byggeri og hjem, at “brugere af Apples mobile enheder fra digitale suveræne applikationer til ID-kort, ePass og eVisum drager fordel af for eksempel personlig kontrol i internationale lufthavne.” For at indse dette har Tyskland og mange andre stater allerede været i kontakt med Apple i nogen tid.

Pligt er selvfølgelig det digitale identitetskort for tyskere ikke – men praktisk.

Klik her for at downloade til iOS / for at downloade til Android

Yahoo Mail

Yahoo Mail 6 Android-abonnementer
Men vær venlig med abonnementsvisning: Yahoo Mail har introduceret en ny visning for abonnementer (Foto: App Store)

I 1995 var Internettet stadig rart. Unge smarte stiftere som Jerry Yang og David Filo var blandt stjernene i branchen, da de grundlagde Yahoos søgemaskine i dalen. Der er ikke meget tilbage af det i dag. Efter forskellige ejerskifte er Yahoo nu et datterselskab af den amerikanske telefonudbyder Verizon. Og se, han vedligeholder efter lang tid igen sin app Yahoo Mail.

På trods af en Yahoo-mail-konto bruger jeg den officielle app-applikation i årevis ikke længere, men som en ekstra konto i Apple Mail eller AirMail. Jeg var desto mere nysgerrig efter ændringerne. Selvom Yahoo i sig selv klart er for tyk med påstanden “Fremtidens indbakke”, men de nye aktiver er gennemtænkt:

Navigationen, der nu findes i bunden af ​​appen, er mere intuitiv sammenlignet med den forrige version. Appen tilbyder nu også betydeligt flere tilpasningsmuligheder. Jeg kan virkelig godt lide de personaliserede push-meddelelser. Her kan du specificere som en Yahoo-bruger, om push’en kun skal sendes til private eller reklamemails. Den nye hurtige adgang til fotos og filer fungerer problemfrit. Den tilføjede abonnementsvisning (“Abonnementer”) giver dig mulighed for at afmelde dig fra uønskede nyhedsbreve via et enkelt klik. Med en abonnementsvisning kan brugere søge på abonnerede e-mails og afmelde ethvert nyhedsbrev med et enkelt klik uden at forlade appen. Behagelig, men ikke en verden først, selvom Yahoo hævder at være “branche førende” på dette tidspunkt. Andre apps kan gøre det, og nogle gange meget mere (læse senere osv.).

Den nederste linje er for de nye Yahoo Mail-holdninger, men ikke den højeste bedømmelse, især da appen faktisk kan bruges med andre e-mail-konti, men kun med Gmail, Outlook og AOL. AirMail og Spark er allerede her og inkluderer mange flere e-mail-tjenester. Ikke desto mindre vil den ene eller den anden Yahoo Mail-brugere være tilfredse med, at “hans” mail-app nu ser meget friskere og mere moderne ud. Det er dog også værd at huske, at Yahoos servere er i USA – og i fortiden var Yahoo ikke bare et offer for hackere …

pris: gratis

Klik her for at downloade til iOS / for at downloade til Android

Grindstone

Grindstone
Fight the Fieslings: Grindstone is a Pearl in Apple Arcade (Screenshot: Gronau)

LEAD har introduceret dig detaljeret til den nye gaming-streamingtjeneste Apple Arcade. I øjeblikket kører den gratis prøveperiode for interesserede parter. Årsag nok til at holde styr på nye top titler på Apple Arcade. I de senere dage har “Grindstone” vist sig at være et must-have.

Bag spillet står udviklerne Capybara Games, der har været ansvarlige for succeser som Sword & Sworery EP og Super Time Force. Gameplayet i Grindstone er en blanding af gåder og hack’n skråstreg, sværdet eliminerer monstre i samme farve med så lang tid som muligt. Dette er underholdning i ordets bedste forstand: Når opgaven er udført, skal du skynde dig hurtigt at komme ud for at samle de vigtigste ting først. Kun dumt, hvis du rammer en krystal. Så skifter monstrene farve, og de tre liv kan hurtigt bruges op. Spillet er syncen takket være Game Center-forbindelse via iPhone og iPad. Predikat: garneret, actionfyldt, morsomt.

Klik her for at downloade via Apple Arcade

Jelbi

Ude til hovedstaden, uanset om den er privat eller professionel: I midten af ​​august var Jelbi værd at være en LEAD-shortlistepost. Enhver, der leder til Berlin snart (eller bor der) kan være glad for, at Jelbi officielt har forladt beta-status. Appen bundmobilitet kombinerer ikke kun offentlig transport, men også e-scootertilbud, cykeltjenester eller pendulkørsel i en enkelt applikation.

Berliner Verkehrsbetriebe har samarbejdet med den litauiske udvikler Trafi om dette ambitiøse projekt. Appen har været en succes, selvom jeg spørger mig selv (intet imod Litauen): Kan tyske udviklere en sådan app om ikke at løfte, elske BVG? Berlin vrimler af nystartede virksomheder og kloge udviklere ?!

Men det er også den eneste kritik af appen, som i fremtiden vil blive udvidet til flere tjenester, fordi naturligvis ikke alle udbydere er ombord på et så tidligt tidspunkt. Forresten: Jelbi står for “The Yellows” (BVG-busser). Og endda bedre end selve appideen, bruges reklamen.

pris: gratis

Klik her for at downloade til iOS / for at downloade til iOS

LEAD liste

Andre interessante apps, nævnt kort.

Komoot: Oprettelsen af ​​den bedste udendørs app følger den generelle tendens og tilbyder nu et pro-abonnement. Komoot Premium er valgfri og koster 59,99 euro om året. Hvis du allerede har købt den komplette pakke, betaler du den særlige pris på 29,99 euro det første år. Der er samlinger, sportsspecifikke kort, turvejr, fler-dages planlæggere og rabatter på andre udendørs steder.

pris: gratis / en region inkluderet

Klik her for at downloade til iOS / for at downloade til Android

Hjem +: Appen til udvikleren Matthias Hochgatterer er den Hjemme-app, som Apple burde have gjort. Ikke billig, men altomfattende. Hvis du spiller meget med hjemmeautomation, har du kun brug for denne ene app, der i øjeblikket har modtaget en XXL-opdatering til version 4. Genial! I videoen er der et 15-minutters Deep-Dive for de interesserede.

pris: 16,99 euro

Her er download til iOS

Du har opdaget en god app eller endda udviklet en applikation – så er du velkommen til vores forfatter [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *