Stemmemarketing: Brand loyalitet bliver det højeste aktiv

Smarte højttalere som Alexa og Google Home udfordrer markedsføringen: Den, der ikke er øverst i det relevante sæt, mister. Hvad betyder det for branding?

Succesfuld branding kræver, at mærker effektivt og konsekvent udvider deres identitet på tværs af alle berøringspunkter. Ofte er disse berøringspunkter visuelle: websider, mobile apps, TV-annoncer eller billboards.

Med fremgangen af ​​smarte AI-højttalere skal marketingfolk huske, at der også er et lydelement i branding. Når alt kommer til alt kommunikerer folk gennem en mangfoldighed af sanser, så det er logisk, at mærker, hvis det er muligt, skal få yderligere sensoriske oplevelser.

Brett Sugar Monotype Casual
Brett Zucker er ansvarlig for markedsføring hos teknologi- og fontudbyderen Monotype. (Foto: Sukker / monotype)

Hvad betyder følelsen af ​​at høre i marketingmixen?

Et brands visuelle identitet forbedres af dets lydidentitet. Faktisk er lyd noget, som mange mærker allerede har integreret i deres brandstrategier. For eksempel er der tv- og radioannoncer, der involverer voice-over – men aldrig viser personens ansigt.

Også interessant: mit køleskab lytter til mig! 12 sikkerhedstips til det smarte hjem

udstilling

Og uanset om personen er kendt, forbruger forbrugerne lyden af ​​deres stemme med mærket over tid. Men disse taktikker skraber kun overfladen på, hvad lyd kan gøre for et brand. Stemmesøgning i bilen, derhjemme eller på mobile enheder vil spille en stor rolle, og den vil blive integreret i nye teknologier såsom augmented reality og personlige digitale assistenter.

Hvilke udfordringer står marketingmedlemmet overfor?

Markedsførere har nogle store udfordringer foran sig. Du er nødt til at bestemme, hvad den talte stemme vil være for dit brand og derefter indstille tone og meddelelse af stemmen med dens allerede etablerede brand-meddelelse.

Du skal integrere lydelementer, der er tilpasset brandidentitet – alt fra temamusik til jingler til lyden af ​​en nyhedsbulletin. Stemmen bliver endnu mere personlig for den enkelte forbruger, når det er muligt at tilpasse lydelementerne.

Når batterierne slukkes, bestiller Alexa automatisk påfyldning fra Amazon-butikken: Hvordan kan mærker forberede sig på at tage beslutningen om at foretage et køb, ikke kun mennesker, men maskiner?

Målet med brand loyalitet er vigtigst. Det er meget let for en person at fortælle deres smarte højttaler, “Bestil flere batterier” og derefter være tilfreds med deres valg. Handlingen i sig selv er enkel, behagelig og batterierne er gode nok til at køre denne persons udstyr.

Dog har et vellykket batterimærke skabt et passende grundlag for forbrugerne til at søge efter det. Hvis det viser sig at være pålideligt, holdbart og naturligvis effektivt til branding, har marketingmedarbejderen lagt grunden til, at forbrugerne beder deres smarte højttalere om mærket.

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Stærk markedsføring af stærke mærker

Digitalisering skal skabe vækst, men ikke kun for de store spillere. Middelklassen bruger også denne mulighed for sig selv. Kun hvordan er spørgsmålet. Hvordan fungerer Sport Schuster for eksempel med hensyn til markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser, hvordan små og mellemstore virksomheder former markedsføring i den digitale tidsalder. Kundebehov og egne værdier – det er derfor, det skal fungere.

Bestil nu

Hvordan kan du hjælpe denne hukommelse – når det kommer til det – med at komme i gang?

Målet er at uddanne forbrugerne til, hvor og hvordan man får det ønskede batterimærke. Dette opnås for eksempel ved at udvide meddelelserne til andre marketingkanaler, såsom mobile apps, for at minde forbrugerne om at bede deres smarte højttalere om mærkenavnet.

Hvordan skal branding og branding generelt ændres for at blive overvejet af mennesker?

De bedste mærker har i nogen tid udviklet autentiske og meningsfulde forhold til forbrugerne. De har opnået dette ved først at fokusere på kunden – på hvad kunden ønsker, på hans feedback, hvad kunden siger om mærket og hvordan de interagerer med disse kunder runde. Ethvert brand, der endnu ikke følger denne tilgang, skal gøre det med det samme, ellers vil det ikke være i stand til at konkurrere meget længere.

“Den oplevelse, som folk gør med produktet, går langt ud over den visuelle præsentation, og de andre sanser kan – og bør – inkluderes.”

Fortæl os en bedste sag eller et ideelt eksempel på vellykket branding i morgen.

Overvej for eksempel et populært suppemærke. Dette brand har brugt år på at konsolidere sin identitet som en af ​​de smageste supper. Opskriften har ikke ændret sig meget, kommunikationen bruger store visuals der ser lækker ud.

Der er adskillige reklamekampagner, og brandidentitet er konsekvent på hvert berøringspunkt – fra trykte reklamer til tv-reklame, butiksetiketter og skærme til sociale mediekonti. Folk kender ikke bare dette mærke – de elsker det. Mærket har med succes lagt grundlaget for en stærk brandidentitet, der resonerer med kunderne.

Alt snarere med visuel brand management.

Ja, men den oplevelse, som folk har med dette produkt, går langt ud over visuel repræsentation. De andre sanser kan – og bør – inkluderes. Måske vil tv-spots fungere med en Schlürfton eller skærme i butikken, men duften af ​​en varm suppeskål. Der er en række måder, som marketingfolk kan integrere disse forskellige elementer i deres brandstrategier.

Schlürfgeräusche og lugter: Ser det ud som den nye markedsføring?

Evnen til at fange de forskellige sanser hos en forbruger vil hurtigere end senere være en del af et mærkes marketingværktøjskasse. Fremtidens succesfulde brandmarketing bruger så mange sanser som muligt. Vi begynder først nu at erkende lydstyrken i branding – men sanser som smag, berøring og lugt er ikke langt væk.

Også interessant: Kom ind! Når Alexa åbner døren for dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *