Tre gange pustet: massemedier i stedet for massemedier

Greg Peters, Chief Product Officer for Netflix, opsummerede sin sætning “Store historier kan komme overalt og overalt, så længe vi laver den rigtige historie til den rigtige person og gør den til en fantastisk oplevelse” Foredrag sammen på web-topmødet i Lissabon. Visionen: Netflix som sted i mediejunglen for de bedste formater i verden, med den bedste brugeroplevelse og de bedste muligheder for producenter til at fortælle deres historier.

I øjeblikket er Netflix imidlertid kun en af ​​mange udbydere, og sandsynligheden for, at et enkelt medium igen vil fungere som det vigtigste medium – emblematik for nationens lejrbål eller endda verden – er ret urealistisk. Netflix, Amazon Prime Video og YouTube repræsenterer imidlertid et grundlæggende skift i medieforbruget, der har fundet sted i det sidste årti: massemediets alder er ved at ende.

Også interessant: Tre gange pustet: Historienes triumf

udstilling

Magasiner 113150655 Cr Getty Images Web
Alderen for massemedierne slutter (Foto: Getty Images)

Min bedstemor og Netflix bliver ikke venner mere. Men for mine forældre?

Min bedstemor kan lide at se tv. Hun fejrer dog sin 100-års fødselsdag i februar, og inden Internettet blev et emne i 1990’erne, var hun ikke særlig interesseret i underholdningsinnovationen “VHS-kassette” – der var allerede tv.

Ting er forskellige for mine forældre, der er regelmæssige brugere af Amazon Prime Video i midten af ​​60’erne, selvom størstedelen af ​​mediebrugen falder på klassisk tv for begge. Og så er der mange regelmæssige seere af klassisk tv i alle aldersgrupper, men de bliver mindre, når de bliver ældre og forbruger mere uregelmæssigt.

Fjernsyn er kun et mere medium blandt mange, og den store vinder er forbrugeren, fordi udvælgelsen af ​​fremragende formater på tværs af alle medietyper aldrig har været større. Foruden de største mediemærker har Internettet også leveret værktøjer og platforme til tusinder af mikromedier og indholdsproducenter til at fortælle deres historier. Uanset om det er på YouTube, Twitch, Instagram TV eller som en podcast på Soundcloud, uanset hvor lille niche – næsten det hele kan bruges uanset tid og sted.

På trods af høj kompleksitet: fragmentering som en mulighed for agenturer

En fragmenteret brug af medier på forbrugersiden betyder, at man markedsfører et næsten uhåndterligt antal berøringspunkter i forbrugerrejsen. Denne udvikling styrkes af den allerede langvarige tendens til maksimal individualisering af forbrugernes livsstil med høje krav til den personlige relevans af produkter og tjenester. “Én størrelse passer alle” er ikke nok i lang tid.

Kompleksiteten af ​​markedsføring har nu nået niveauer, som ikke længere kan håndteres uden eksperter på alle grænseflader – fra strategien til den tekniske implementering – og med et højt effektivitetstryk overalt. På den anden side, som en marketingmedarbejder i dag, har du et gigantisk sæt berøringspunkter og tekniske løsninger for at nå hvert målgruppesegment med nøjagtigt den rigtige meddelelse i det rigtige øjeblik.

AI-understøttet budget- og kanalderivation samt programmatisk modulering via alle mediekanaler gør det muligt. Samtidig lurer snubleblokke langs vejen – lidt sammenlignelige målinger mellem kanaler og platforme, mere regulering af nøjagtig dataindsamling og store platformspilregler for deres indhegnede haver vil holde agenturer travlt længere.

Lead 4 Usability Ux 1200X1200

Kunderne elsker det behageligt

Det har længe været ikke længere nok til bare at glæde kunderne. Du er nødt til at fokusere på brugerens vaner for at få succes. Kan chatbots, dashbots og wearables hjælpe? Ja, men ikke alene. Brugeroplevelsen skal bare blive bedre. Hvordan man gør det vises i LEAD Bookazine 4/2018!

Bestil nu

Marketingfolk i Touchpoint-junglen: hold dig rolig, prøv tingene, lær.

Hvis du ikke har det nemt som agentur i den stærkt fragmenterede og komplekse marketingjungel, ønsker du ærligt ikke at være i huden på de kunder, der er ansvarlige for markedsføringen. Bestyrelsen opfordrer til fyrtårnsprojekter til brand image, salgsteamet ønsker at sælge, CRM-teamet har brug for kundeemner, og produktledelsen henvender sig til tendensen mod forbrugertilpasning med altid nye linieudvidelser, der skal bringes under folket.

Og alle disse krav skal være opfyldt, helst på samme tid og for mindre budget. Og så begynder de gammeldags og vellykkede foranstaltninger at miste deres effektivitet; Uanset om det er målgruppepenetration, kortsigtet rækkevidde eller reklameeffekt, ved at bruge et medium alene i dag, vil gøre det vanskeligt.

Også interessant: Content Marketing: Hvordan måler du faktisk succes?

Ikke desto mindre kan anbefalingen kun være at ikke give glæde af. Du behøver ikke tilmelde dig hvert nyt berøringspunkt med det samme, og du skal vedtage de dokumenterede foranstaltninger natten over. I stedet for planlægning og optimering af flere kanaler, maksimering af virkningen og maksimering af de stærke kanaler. Succesen med at fremstille håndfulde KPI’er, der virkelig betyder noget målbart, i stedet for at miste dig selv i tusinder af målinger. ROI og bidrag i stedet for Sidste klik og pris pr. Ordre.

Start i kunderejsen i begyndelsen og invester i opmærksomhed og image snarere end bare at skumme den væk. Og sidst, men ikke mindst, betragter brugernes opmærksomhed som et sjældent aktiv. Store brandhistorier vil dukke op i fremtiden som summen af ​​mange små, koordinerede foranstaltninger.

Om forfatteren: Alex Turtschan har været en lidenskabelig nørde siden barndommen og har arbejdet i over 10 år i Serviceplan-gruppen om forbruger-, markeds- og teknologitendenser og deres indflydelse på digital markedsføring. I øjeblikket som direktør Digital strategi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *