Ny mobilitet i Tyskland – en oversigt

Med en ændring af lovgivningen om persontransport ønsker forbundsministeren for transport, Andreas Scheuer (CSU), at liberalisere markedet for nye mobilitetstjenester. Fremtiden for grupperingstjenester og placeringsapps kunne formes af endnu flere udbydere.

Et stort antal spillere i den nye mobilitetsbranche er allerede repræsenteret. I betragtning af konkurrencen starter Daimler og BMW en fælles fremtid med en fusion af deres bildelings tilbud DriveNow og Car2Go. En opgørelse.

Ridesharing og pooling tilbud

Betingelserne ridesharing eller pooling-tilbud refererer til rejsetjenester, hvor brugere deler ture med andre mennesker. Tjenesterne er på gaderne i flere tyske byer.

Et kig på de aktuelle projekter viser: Offentlige transportselskaber går ofte sammen med store virksomheder. Mange af tjenesterne er i øjeblikket stadig under en undtagelse, der indeholder bestemmelser om passagertransportloven “til praktisk afprøvning af nye transportformer eller transportmidler” i en begrænset periode.

udstilling

I Berlin vedrører det ifølge senatstrafikadministrationen Berlkönig-tjenester, der leveres af Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) med deltagelse af Daimler og Clevershuttle fra Deutsche Bahn. Også i Hamborg er tjenesterne som den delte taxatjeneste Moia fra Volkswagen og Hamburger Hochbahn AG på vej. Jernbaneselskabet Ioki driver en køretjeneste i samarbejde med Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH. Ioki gælder i modsætning til andre tjenester, men som en del af den almindelige service, sagde en talsmand. Status forfølges af München Transport and Tariff Association for sin ride-delingstjeneste IsarTiger, som i øjeblikket stadig er i en prøvefase med en lille gruppe brugere, siger den.

Hvis forslagene fra det centrale emnepapir fra det føderale transportministerium implementeres, kan tjenesterne give afkald på fritagelsestilladelser i fremtiden. I det mindste bør offentlig transportvirksomheders ride pooling-tjenester være lettere at genkende som særlige former for rutefart.

Også interessant: Opstart hjælper autonome biler med at se

Deling af bil, cykel og scooter

Tjenester i henhold til passagertransportloven leverer ikke tjenester uden chauffører såsom udlejningsbiler, scootere og cykler som delbare varer. Ifølge den tyske bilindelingsforening blev omkring 2,46 millioner konti registreret med tyske tjenester i begyndelsen af ​​2019. Branchen førende blandt biludbydere uden faste stationer (“frit flydende tilbud”) er Daimler og BMW med Car2Go og DriveNow. De bringer nu deres virksomheder sammen og bliver ifølge Federal Association “langt den største udbyder på markedet”.

Blandt de stationbaserede tilbud leder udbyderforeningen Stadtmobil feltet med hensyn til flådestørrelse efterfulgt af Cambio-koncernen. De klassiske biludlejningsfirmaer prøver også på markedet: Sixt og Europcar, for eksempel, driver deres egne delingstjenester i Berlin og Hamborg.

Hvad angår deling af cykeltjenester er Nextbike den europæiske markedsleder. Elektrisk drevet leje-scooter bringer for eksempel start-up Emmy ud på gaderne i flere tyske byer.

dispatchere mediator

Bilsalgsagenter har normalt ikke deres egen køretøjsflåde, men videregiver kundehenvendelser til chauffører, såsom det amerikanske firma Uber. I Tyskland er tilbudet om kørselsservice begrænset og i fire byer: Berlin, München, Düsseldorf og Frankfurt am Main. Virksomheden må kun arrangere ture til professionelle chauffeere og taxachauffører.

I modsætning til taxachauffører har Uber-chauffører ikke tilladelse til at acceptere ordrer direkte fra passageren. Derudover skal bilchauffører vende tilbage til deres vigtigste placering eller være på vej, inden de accepterer en ny opgave. Det vigtigste emneopslag indeholder bestemmelser om afskaffelse af denne forpligtelse til at vende tilbage. Derudover bør poolforbudet for lejebiler ophæves, så længe funktionaliteten af ​​rutetjenester eller individuelle linjer ikke er truet eller truet.

Indtil videre lejer tjenesten muligvis ikke enkeltpladser. Daimler-datterselskabet mytaxi er også en bilforhandler. Pooling er også muligt her: I appen kan brugere bruge matchindstillingen til at dele en rute i Berlin eller Hamborg med andre passagerer – men indtil videre kun mellem 18 og 6 om morgenen, ifølge en talsmand. Andre store on-demand-tjenester såsom Careem fra den arabisktalende region, den nordamerikanske service Lyft eller den kinesiske udbyder Didi findes ikke indtil videre i Tyskland.

Mobilitet som en service

Mobility as a Service (MaaS) – mobilitet som en service – henviser til et koncept, der samler og kombinerer de forskellige former for transport. Brugere får en blanding af forskellige transportformer, når de vil gå fra A til B. Et eksempel er Jelbi, en app fra det offentlige transportfirma i Berlin, som planlægges lanceret i sommer. Brugere kan således finde, booke og betale med lejebil, bus og tog eller kort lejebil.

Daimler-datterselskabet moovel Group har også udviklet MaaS-apps til forskellige byer, herunder Stuttgart, Hamborg, Karlsruhe og Aschaffenburg. Andre tilbud på feltet inkluderer Google Maps og apps som Ally eller moovit.

Platforme til private udbydere

Ud over mindre og større udbydere af deling af biler er der også platforme, hvor enkeltpersoner kan tilbyde deres egen bil – for eksempel Drivy, Getaway eller SnappCar.

samkørsel

En klassiker blandt tilbudene om ridesharing er delte ture på tværs af platforme som Blablacar. Disse ture sparer passagertransportloven, så længe ture ikke udføres kommercielt.

Også interessant: BMW-chef: “Vi er i en teknologikrig”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *