Stemmebiometri: Min stemme som en adgangskode

Hos Telekom er min stemme min adgangskode. “Dette er den hastighed, som telekommunikationskunder nu kan bruge til at godkende til tjenestehotellens kundeserviceleverandør: Stemmebiometrisk godkendelse er et nyt alternativ til traditionel numerisk input, mens de interagerer med et automatiseret stemmesystem Målet er at gøre kundeservice lettere for slutkunden og mere effektiv for medarbejderne i servicehotellet.

“Det er næsten umuligt at kopiere en stemmeprofil”

Den, der ringer, godkendes til det biometriske stemmesikkerhedssystem ved hjælp af en stemmeprøve, der sammenlignes med et tidligere gemt stemmeprints – normalt en sætning, der hedder “My voice is my password”. Derefter bestemmes det, hvordan nøjagtigt disse matcher.

En meget sikker metode, siger Heiner Kruessmann, nuance-direktør for Enterprise Sales DACH: “En stemmeprofil består af mere end tusind fysiske egenskaber og opførsel, såsom længden af ​​stemmebåndene, formen på næsehulen, højttalerrytme, intonation eller accent. Kopiering af denne stemmeprofil er næsten umulig. Med stemmebiometrisk autentificering kan misbrug forhindres pålideligt, fordi selv hvis nogen kender adgangskoden, er han ikke i stand til at efterligne talerens stemme fuldt ud. ”

udstilling

Du er måske også interesseret i dette: Det er hvad sprogdialogsystemer kan gøre i dag

Kunder tilbydes en bedre service

Stemmebiometriske sikkerhedsløsninger bruges allerede bredt internationalt: Teknologien bruges primært i callcentre, for eksempel i finans- og banksektoren, i forsikringsselskaber eller i telekommunikationsudbydere. Men stemmebiometri bruges også til godkendelse i det smarte hjem og sundhedsvæsenet. Internationalt bruger det australske skatteagentur, Royal Bank of Canada og Vodafone Tyrkiet allerede Nuance Security Suite-teknologi.

Ifølge virksomheden har de hver for sig opbevaret mere end en million værdikuponer hos deres kunder, og kan derfor ifølge Nuance afskrække svindlere fra ulovligt at få adgang til kundekonti, mens de leverer bedre service til deres kunder.

Du er måske også interesseret i dette: Siri og Alexa – Hvorfor er sprogassistenter kvinder?

I 2018 tredoblet identitetstyveri svindel

Emnet for beskyttelse af datatyveri er lige så aktuelt, som det aldrig har været: i det forgangne ​​år er identitetstyveri tredoblet, med den resulterende skade anslået til mere end $ 5 milliarder dollars.

Så desto mere overraskende finder Heiner Kruessmann, at mange store virksomheder kun tilbyder deres kunder muligheden for konventionel godkendelse. ”Summen af ​​de mere end tusind fysiske funktioner, der testes, gør en stemmeaftryk så karakteristisk som et fingeraftryk, men er endnu sværere at efterligne.

Adfærd kan måske simuleres relativt let, men fysiske forhold er ikke så lette at gengive. ”Enhver, der er i tvivl om, at et firma tilbyder, kan supplere deres system med yderligere sikkerhedspørgsmål, såsom personlige oplysninger. Stemmebiometri forekommer derefter som en del af en multifaktor-godkendelse.

Du er måske også interesseret i dette: Undersøgelse om brugen af ​​sprogassistenter

Det tyske marked holder tilbage – stadig

Ikke desto mindre synes det tyske marked stadig at holde tilbage i brugen af ​​stemmebiometriske applikationer. Manglen på tillid til systemet kan ikke være, siger Heiner Kruessmann.

En undersøgelse af virksomheden i forskellige lande, herunder Tyskland, har således vist ”, at tyskere ikke er iøjnefaldende mindre tillid til biometriske sikkerhedsteknologier end borgere i andre lande. Således betragter 60 procent af tyskerne biometriske autentificeringsmetoder som de mest behagelige. “Tværtimod er tyskerne ikke for urolige, når det kommer til identitetstyveri og datatyveri sammenlignet med andre nationer:” Kun lidt under halvdelen af ​​tyskerne sagde, at tabet af data til deres bankkonto ved et cyberangreb ville være den største bekymring for dem. “

Ikke desto mindre bruger tyske virksomheder i øjeblikket konventionelle registreringsprocedurer i stedet for biometriske metoder. Heiner Kruessmann understreger: ”Også på det tyske marked er der en nytænkning. Telekom er stadig en pioner i Tyskland, men i betragtning af fordelene ved teknologien forventer vi, at andre virksomheder snart vil følge og tale biometri for at være meget bredere på det tyske marked. ”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *