Hvad betyder det noget … En Sync Manager?

Jobtitel: Senior Sync Manager

Navn: Isabel Lorenz

Alder: 42

Uddannelse: Master i musik / kommunikationsvidenskab

Virksomhed: Concord Music Publishing

Hvad laver du?

Jeg mægler mellem musik og brand. Som Senior Sync Manager tager jeg sig af musikrådgivning og rettighedsclearing, dvs. synkroniseringsrettigheder og licens til musik til alle medier, fra biograf til radio til reklamer. Med enkle ord: Jeg plejer – i henhold til kundernes briefing og budgetkrav – for det perfekte lydspor til film og reklameklip!

Hvis et produktionsselskab ønsker at bruge en sang til audiovisuel produktion, skal den anmode om to rettigheder: På den ene side optagelsesretten (masterretten), på den anden side produktionsretten (publiceringsretten). Sidstnævnte er med os. Hos Concord Music Publishing sørger vi for forvaltningen af ​​ophavsretligt beskyttede værker og tekster, såsom ophavsretten til Oscar og Grammy-vinderne Mark Ronson, Daft Punk, George Harrison, Phil Collins, Chet Faker og mange flere.

Som Sync Manager prøver jeg at placere deres musik i produktioner. Derudover sørger jeg som musikkonsulent for, at kunden finder en værdifuld og overbevisende sang til sit projekt. Musik bidrager altid altid til et brands positionering og personlighed.

Hvordan kom du til denne opgave?

Musik er min lidenskab og har ledsaget mig hele mit liv. Som barn blev jeg påvirket af mine musik-affektive forældre, der hjalp med at forme Hamburgs jazzscene med deres bands. Jeg lavede også musik i forskellige bands for senere at studere musik og kommunikationsvidenskab.

udstilling

Under mine studier arbejdede jeg hos pladeselskaber og koncertbureauer, inden jeg landede i synkroniseringsafdelingen efter at have afsluttet mine studier. Jeg arbejdede hos forskellige virksomheder, herunder Countdown Media, et datterselskab af BMG Rights Management GmbH, og Warner / Chappell Production Music, til evaluering af musik, indtil jeg endelig kom til Concord Music.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

På mit område er det vigtigt at genkende og vurdere en forbindelse mellem produkt, målgruppe og effekten af ​​musik. Naturligvis vil min personlige musikalske baggrund og musikteori-baggrund hjælpe mig med det. Allerede under mine studier behandlede jeg øreuddannelse og musiksynestesi. En kreativ og fleksibel tankegang for at klare forskellige projekter og mennesker er heller ikke forkert. Jeg prøver også at holde mig selv et lille blink i hverdagen.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Den største sjov er, når spot og musik bliver den perfekte symbiose, såsom Audi Spot med Daft Punk, som vi elsker mest på Concord.

Generelt, jo før jeg er involveret i et projekt, jo bedre kan denne interaktion lykkes. Det er bedst, hvis agenturet eller filmproduktionsselskabet sender en musikalsk briefing i tonefasen, hvorefter jeg vælger musik fra Concord-kataloget – det kan være stemninger, nøgleord eller endda et første klip af filmen.

Afhængigt af hvilket produkt og hvilken målgruppe der er involveret, og i hvilken budgetramme kunden planlægger musik, sammensatte jeg i det første trin, en matchende playliste, som først præsenteres for kunden for at lytte. Ideelt set kan kunden lide det, og vi kan starte licensprocessen, der normalt tager et par dage. Det kan også være, at vores forfattere anmoder om yderligere redigeringer eller endda helt nye kompositioner til pletter. I dette tilfælde skal meget undervises, og i sidste ende en helt ny musikalsk layout, som jeg altid synes er meget spændende.

Hvad er vigtigst for dig i dit job? Hvad er det sjoveste?

Jeg synes, det er dejligt at være en del af et kreativt samfund på Concord og at bidrage med mit input og ekspertise i at skabe en kampagne eller en film, for i sidste ende at fremme produktets succes med en god sang. På Concord Music Publishing, med vores 380.000 ophavsret, har jeg en fantastisk legeplads og mulighed for at arbejde med mange legendariske og talentfulde sangskrivere og artister. Det er altid spændende at se, hvad en masse fantasifulde mennesker kan skabe sammen.

Mit job er uundværligt, fordi …

… musik følelsesmæssigt.

Hvis du ikke var Sync Manager, hvad ville du være?

Feel Good manager i mit eget lille pensionat, beliggende på en bjergside med udsigt over vandet.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *