Dette er de 10 bedste trends inden for trådløs teknologi for 2019 – og videre

De spiller allerede en nøglerolle i kommunikationen i dag: trådløse teknologier. I løbet af de næste fem år vil nye applikationer som robotter, droner, selvkørende køretøjer og nyt medicinsk udstyr blive udvidet.

Men mange trådløse innovationer vil omfatte teknologier, der endnu ikke er fuldt udviklet. Tip fra Nick Jones, Gartners fremtrædende forskningsdirektør, er, “Ledere, der ønsker at drive innovation og teknologisk transformation, skal identificere og pilotere innovative og nye trådløse teknologier for at bestemme deres potentiale og skabe en køreplan til introduktionen. “

Dette er de 10 bedste trådløse teknologitendenser, ifølge Gartner:

Wi-Fi

Ja, Wi-Fi har eksisteret i lang tid. I 2024 forbliver det stadig den vigtigste højtydende netværksteknologi til huse og kontorer, ifølge Gartner. Brug af radarsystemer eller som en komponent i tofaktors autentificeringssystemer tilføjer nye roller til Wi-Fi, der går langt ud over enkel kommunikation.

5G Cellular

Implementeringen af ​​5G er allerede begyndt. Det vil dog tage fem til otte år, før det nye mobilsystem bliver fuldt operationelt. Derefter skulle 5G også understøtte og supplere Wi-Fi. Især på offentlige steder som lufthavne, havne eller store fabrikker, kan 5G være billigere som et højhastighedsdatanetværk.

I øjeblikket er det endnu ikke modent, hvorfor de fleste netværksoperatører fokuserer på at sælge bredbånd med høj hastighed. “Imidlertid fortsætter 5G-standarden med at udvikle sig, og fremtidige iterationer vil forbedre 5G inden for områder som Internet of Things (IoT) og applikationer med lav latens,” siger Nick Jones.

Du er måske også interesseret i dette: 5G: Hvor farligt er super-netværket for sundhed?

Køretøj til alt (V2X) trådløst

V2X giver konventionelle og selvkørende biler mulighed for at kommunikere med hinanden og med vejinfrastrukturen. Radiosystemet kan ikke kun udveksle oplysninger og statusdata, men kan også levere en række andre tjenester såsom sikkerhed, navigationssupport og infotainment.

Jones er overbevist om, at “V2X en dag vil være et lovligt krav for alle nye køretøjer”. “Imidlertid har disse V2X-systemer, der bruger mobilforbindelse, brug for et 5G-netværk for at nå deres fulde potentiale.”

Trådløs strømforsyning med lang rækkevidde

“Trådløs strømforsyning i lang afstand kan bruges til at fjerne strømkabler fra skrivebordsenheder, såsom bærbare computere, skærme og endda køkkenapparater,” siger Jones. “Dette giver et helt nyt design af arbejds- og opholdsrum.”

Første generation af trådløse kraftsystemer giver endnu ikke den revolutionerende brugeroplevelse, som producenterne har håbet på. Fordi med hensyn til brugeroplevelsen er behovet for at placere enheder på et specifikt ladepunkt kun lidt bedre end opladning via kabel. Imidlertid kan enheder med en række nye teknologier indlæses i fremtiden med en rækkevidde på op til en meter eller via et skrivebord eller en desktopoverflade.

Laveffekt Wide-Area Networks (LPWA)

LPWA-netværk leverer forbindelse med lav båndbredde på en energieffektiv måde til IoT-applikationer, der kræver lang batterilevetid. Typisk dækker de meget store områder såsom byer eller endda hele lande. Modulerne er relativt billige, hvilket gør det muligt for IoT-producenter at realisere små, omkostningseffektive batteridrevne enheder som sensorer og trackere.

Bly 4 Cta 1200X1200 V3 juli 003

Kvinder ønskede inden for IT!

For alle med en IT-tilhørsforhold var chancerne for at komme ind døren aldrig bedre! I den nuværende LEAD Bookazine 2/2019 har vi fundet netværk, universiteter og initiativer, der tilbyder praktisk uddannelse og uddannelse. Især kvinder er efterspurgt, fordi 55 procent af arbejdsgiverne ønsker at øge den kvindelige andel af deres it-fagfolk, ifølge Bitkom!

Gennemse nu!

Trådløs sensing

For eksempel kan trådløs sensorteknologi bruges som et indendørs radarsystem til robotter og droner. Virtuelle assistenter kan også bruge radarsporing for at forbedre deres ydelse, når flere mennesker taler i samme rum. “Sensordata er brændstof fra IoT,” siger Jones. “Følgelig muliggør nye sensorteknologier innovative typer applikationer og tjenester.” Sådanne systemer skal integreres i en række forskellige applikationer – fra medicinsk diagnose gennem genkendelse af objekt til interaktion mellem smarte hjem.

Forbedret trådløs lokalitetssporing

Sporing med høj nøjagtighed med en nøjagtighed på omkring en meter muliggøres af den kommende IEEE 802.11az-standard og bør være et element i fremtidige 5G-standarder. “Webstedet er et vigtigt datapunkt, der er nødvendigt inden for forskellige forretningsområder, såsom forbrugermarkedsføring, forsyningskæden og Internettet af tingen,” forklarer Jones. For eksempel er en placering med høj præcision afgørende for applikationer med interne robotter og droner.

Millimeter Wave Wireless

Millimeterbølget radioteknologien fungerer med frekvenser i området fra 30 til 300 gigahertz og bølgelængder i området fra 1 til 10 millimeter. Specielt til trådløse systemer som Wi-Fi og 5G kan teknologien bruges til kort rækkevidde, høj båndbreddekommunikation såsom 4K og 8K videostreaming.

tilbagekastning netværk

Den store fordel ved backscatter-netværksteknologi: Den kan sende data med meget lavt strømforbrug, hvilket er ideelt til små netværksenheder. Dette er især vigtigt i applikationer, hvor et område allerede er mættet med radiosignaler, og der kræves relativt enkle IoT-enheder. Eksempler: sensorer i smarte hjem og kontorer.

Software Defined Radio (SDR)

SDR flytter det meste af signalbehandlingen i et radiosystem væk fra chips til softwaren. Dette gør det muligt for radioen at understøtte flere frekvenser og protokoller. Selvom denne teknologi har været tilgængelig i lang tid, har den aldrig rigtig fået accept, fordi den er dyrere end dedikerede chips. Gartner antager imidlertid, at SDR med nye protokoller bliver mere og mere populært.

Du er måske også interesseret i dette: Wi-Fi og byen: Hvorfor morgendagens smarte by skal være trådløs

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *