Google I / O: Fortrolighed om privatliv og flyprotest

På Google-udviklerkonferencen leverer en manager ad gangen en forpligtelse til privatlivets fred, men publikum distraheres konstant af flystøj og stirrer på himlen. En lille propelmaskine med et protestbanner cirkler over udendørsscenen lige ved Googles hovedkvarter.

“Google-kontrol er ikke privatliv,” er noget kryptisk på bogstaverne. Sammen med hashtaggen “Gem lokale nyheder”.

Protester på tech-konferencer har altid eksisteret – men det er en ny dimension, der muliggør en udendørs begivenhed i første omgang. Kritikerne har et skæbnesvangert øjeblik
fanget: På dette års Google I / O lover Google så stor fordel ved brug af kunstig intelligens som aldrig før – men kræver også flere data end nogensinde før. Dette ledsages af løftet om at behandle data ansvarligt og give brugerne kontrol over deres privatliv.

Nu er det Google’s tur – med et løfte om beskyttelse af personlige oplysninger

Der er udbrudt en kamp mellem tech-virksomheder om, hvem der bedre beskytter deres brugers privatliv og privatliv. Apples administrerende direktør Tim Cook er længe blevet kaldt privatliv som en menneskerettighed, Microsoft driver Satya Nadella er enig. Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg lover efter de sidste års skandaler, at alle private forbliver private. Og nu er det Google’s tur.

udstilling

Den centrale meddelelse fra Google-chef Sundar Pichai: Vi er her for at hjælpe. Google vil bruge sine enorme kunstige intelligensfunktioner til at gøre folks liv bedre.

For eksempel kan en smartphone-app læse tekst, der er taget med kameraet, til folk, der ikke kan læse. Eller med software, der genkender bedre end en læge, ondartet lungekræft ved at evaluere computertomografi. Eller hvis et program bare hjælper med at hurtigt booke en lejebil til ferien.

Den nye Google Assistant bliver hurtigere

Den nye Google Assistant – en konkurrent til Amazons talende Alexa-software og Apples Siri – leverer nu “magten i et datacentre,” siger Google-manager Scott Huffman.

Takket være et gennembrud i stemmegenkendelse kan softwaren nu køre direkte på enhederne i stedet for at skulle sende dem til skyen først. Assistenten opfylder således kommandoerne så hurtigt, at det næsten grænser op til magi, og ordene “Hey, Google” må ikke gentages igen og igen.

Også interessant: Hvordan Alexa og Co. vil ændre vores søgeadfærd

“Selvfølgelig har det en pris: Du er nødt til at dele dine data med Google,” siger industrianalytiker Carolina Milanesi fra konsulentfirmaet Creative Strategies. “Assistenten vil kun være så smart som hvor meget du fodrer ham med data.”

Men hun mener, at for mange forbrugere vil fordelene, de får, være fascinerende. Så længe brugerne drager fordel af den smarte applikation, og løftet om databeskyttelse er troværdigt, kan konceptet fungere.

Google kan lytte

Pichai offentliggjorde også et bidrag til lanceringen af ​​I / O New York Times med vigtige punkter i løfter om privatlivets fred.

Der nævnte han også, at virksomheden bruger “en lille undergruppe af dataene til at køre personlig reklame, og dette leverer indtægter,” som hjælper med at holde Google-produkter gratis og tilgængelige. ” Faktum er: Internetgigantens fortjeneste stammer stadig hovedsageligt fra reklamer, især i forbindelse med websøgning.

På samme tid viste Google på udviklermessen i år, at virksomheden kan lytte. For et år siden skabte gruppen en sensation her med sin stemmesoftware “Duplex”, som praktisk talt ikke kunne skelnes fra et menneske takket være smart indsatte lyde som “Um” på telefonen. På samme tid udløste demonstrationen heftige diskussioner om, hvorvidt Google optrådte ansvarligt nok, og om software i sådanne tilfælde altid skal identificeres som sådan.

Nu viste Google, hvordan Duplex ringer på vegne af mennesker, der er stumme – eller over nettet kommunikerer med andre maskiner – og derved pænt præsenteres som en virtuel assistent for brugeren. “Google lærer at teste, hvor vores smertetærskel er, hvor vi skal hen – og hvor ikke,” siger analytiker Milanesi.

Ansigtsregistrering i den nye Nest Hub Max

Test af grænserne i år kan især være ansigtsgenkendelsen i den nye Nest Hub Max – en netværkshøjttaler med display. Takket være ansigtsgenkendelse kan enheden vide, hvem i husstanden er foran det og justere de viste oplysninger i overensstemmelse hermed.

En nyttig personalisering, forklarer Google. Og ledere af gruppen forsikrer, at al information om ansigtsgenkendelse kun forbliver på enheden og ikke kommer online.

Hvor godt forbrugerne vil være, burde også være testen på tillid til Google. For et par år siden mislykkedes kameraglasbriller Google Glass ikke at udnytte tekniske sårbarheder samt bekymringer om privatlivets fred.

Og Google, den internationale databeskyttelsesborg, har hidtil kun turde arbejde med en mindre hub-model uden kamera. “Vi er klar over, at vi stadig er nødt til at tjene folks tillid,” siger en Google-insider.

Også interessant: “Lav en på Google” fungerer ikke i det lange løb

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *