Power kvinde med handicap

FØRSTE: Lina Maria, siden du er ni, er du svagsynet, og i årtier ser du kun fem procent i begge øjne. Din personlige og professionelle karriere bør derfor være næsten ufattelig for de fleste mennesker. Hvordan kom du til det sted, du er i dag?

Lina Maria Kotschedoff: Jeg gennemførte mit første dobbelt studiekursus på grund af den praktiske relevans på Berufsakademie, derefter for at arbejde på Leipzig Trade Fair indtil 2014 med fokus på messe og event management. I 1992 var min vision stadig omkring 40 procent, som derefter gradvis faldt til fem procent i 2006, hvilket naturligvis blev en reel udfordring.

Efter min karakter ønskede jeg at bevise for mig selv, men også for verden, at jeg stadig kan gøre og opnå alt, og at du ikke nødvendigvis behøver at se for at være en god begivenhedsleder eller i et andet erhverv. Jeg har altid levet denne holdning på et personligt plan, og for eksempel kørte jeg under min tur rundt i verden på Bora Bora med min ven en scooter over øen, som altid fortalte mig, når en bil kom eller noget.

udstilling

Det fungerede meget godt, og når jeg først fandt noget behageligt, vil jeg altid gøre det rigtigt og frem for alt i orden. Jeg tror, ​​at tankegangen er netop, hvordan man håndterer handicap. Som en event manager gik det til sidst så langt, at jeg tog en liste ved en begivenhed for at læse den, og først opdagede det mig, at jeg slet ikke kunne læse det, og så skiftede jeg internt til strategistyring. Da udbrændingen kom efter i alt ni år, vidste jeg: “Ok, det er tid til at ændre sig.”

LEAD: Hvad var udløseren, og hvad ændrede du?

Lina Maria: Jeg udviklede nye messer, administrerede porteføljen og alt hvad der hørte til jobbet. Som en del af min selvledelse har jeg fundet, at jeg for ofte har prøvet at gøre retfærdighed over for det, jeg troede var andres idé og anmodning om mig. Og til sidst forråder du bare dig selv og betaler det meget dyre en dag. Med mig så endelig i form af en magtesløshed og en massiv udbrændthed. Diagnosen, jeg modtog, var “reaktiv depression på grund af mobning”, hvilket chokerede mig, fordi jeg ikke blev mobbet. I stedet for mobbede jeg mig selv af det pres, jeg havde opbygget.

Bagefter sagde jeg til mig selv, at det er grund nok til at gå derude og gøre en forskel og ændret hele mit liv i 2014. Jeg gjorde min MBA, sluttede mit langvarige forhold, ikke for at gøre en forskel, men fordi det ikke længere var i overensstemmelse med mit skiftende liv. Så kom jeg tilbage fra Leipzig til Düsseldorf, skrev til forretningsfolk, der stadig er mine mentorer.

Derudover var der et projekt hos et internationalt regnskabsfirma, som også viste mig, at konsulenter, ligesom læger, ikke er guder i arbejdstøj. Jeg ville se bag “illusionen”. Så med hensyn til job, stillinger, karrierer, der kommunikeres udefra. Og også hvordan man opfører sig som en handicappet person i sådanne virksomheder “skal”.

FØR: Hvordan var denne oplevelse for dig selv?

Lina Maria: Jeg lærte meget, men jeg havde ikke modet til at gøre mine egne og var ikke klar endnu. Jeg kiggede rundt for at finde et job, hvor jeg stadig kan sætte min innovation og styrker i arbejde. Noget, der har at gøre med mennesker, netværk og for at udvikle deres potentiale. Derefter valgte jeg Stadtwerke i Düsseldorf og arbejdede derefter i et år som forretningsudvikler og overtog derefter stillingen som Community Manager for at udvikle og styre arbejdsområdet og Stadtwerke-samfundet.

BEGRUNDELSE: Du sagde allerede i en anden samtale, at du har lært at bruge dit handicap som en styrke. Hvad mener du med det?

Lina Maria: I de senere år har det været to ting, der har gjort denne livsændring klar. På den ene side min succesrige tilmelding til WHU – Otto Beisheim School of Management, der stiller meget høje adgangskrav til deres studerende. Indtil da havde jeg altid set mig selv overalt som et ansvar, en slags blok på benet. Og det blev ikke set i starten som det, men jeg var først et år senere klar over hundrede procent.

På campus fortalte en medstuderende mig at holde op med at se mig selv som en byrde for andre, men tværtimod som et aktiv. I sidste ende har jeg udviklet mine styrker gennem min holdbarhed, ikke for at give op og se bag folkets facade og se med mit hjerte. Jeg var ikke klar over den form i længe.

Den anden ting var min beslutning i 2018 om at løbe maraton i Düsseldorf. Som semi-brasiliansk løb jeg efter en god sag for at støtte et hjælpeprojekt der. Jeg fandt mine styrker i forberedelsen, også takket være de mennesker, der hjalp mig med det. Og sidst, men ikke mindst, viste det i min udholdenhed, at det er vigtigt for maratonet. Mit “indre øje”, der ikke opdagede alle eksterne stimuli, hjalp mig meget under løbet med at se mit mål tydeligt og ikke give op. Når alt kommer til alt er det evnen til at stole på dine instinkter, som vi alle faktisk gør godt.

LEAD: Tror du, at dette instinkt er gået tabt i en moderne eller hierarkisk arbejdsverden?

Lina Maria: Her finder jeg citatet fra “Den lille prins” passende, hvor ræven siger: “Man ser kun med hjertet virkelig godt, fordi det essentielle er usynligt for øjet.” Vi glemmer det ofte og overlader det derefter til andre at tage professionelle og personlige valg for vores eget liv. Vi bliver ofte ikke lært at finde vores egne styrker og træffe bevidste, klare valg for vores liv. Man skal lytte til meninger, acceptere hjælp og frem for alt træne ”modmusklen” for derefter at beslutte sig selv på ens eget ansvar.

LEAD: Som en coworking space community manager er du i kontakt med en masse virksomheder og startups. Hvordan går det med dine andre projekter i dette miljø?

Lina Maria: På grund af det faktum, at jeg er en halvbrasilianer, det er en lidenskabelig Vollbrasilianerin i hjertet og en fuld tysk i logikken, startede jeg et projekt der. Sammen med en lokal partner arbejder vi på at bygge en bro mellem den brasilianske og Rhinelands opstartsscene. Næste februar planlægger vi at bringe startups til Düsseldorf i en uge til Digital Demo Day. Hensigten bag dette er at bringe mere innovation og start-up virksomheder tilbage til landet, hvilket desværre ikke er et spørgsmål under den nuværende brasilianske regering. Der var kun fem enhjørninger i Brasilien alene i 2018, men desværre markedsføres sådanne succeser meget dårligt der.

Jeg lavede et dybt dybde i opstartsscenen i São Paulo i maj og indså, at: marketing som fodboldnation fungerer vidunderligt, men de virkelig gode IoT-løsninger til B2B-virksomheder fungerer ikke for branchen. Således går de fleste startups til USA. Så vi grundlagde en frivillig forening, der formodes at forbinde denne scene med det industrielle Rheinland. Inden for disse rammer overvåger jeg aktivt tre startups pro bono. En af dem har allerede vundet flere priser for en butiksejer for blindfisk som mig, der kan føres til supermarkedet for at finde hans produkter.

FØR: Det første maraton blev gennemført. Hvor skal du hen i fremtiden?

Lina Maria: I midten af ​​september lancerer jeg webstedet LinaRennt.de, der ledsager mit næste maraton, som jeg kører i Barcelona den 15. marts 2020. Også her løber jeg for en god sag, og det er for en dans- og balletskole i Brasilien, der arbejder for handicappede og socialt berøvede børn for at give dem nye muligheder for deres liv. Det er den mest succesrige institution i sin art, der allerede er vist i 16 lande med sine blinde ballerinaer. For også at give noget tilbage her har jeg afgivet workshops for iværksætteri til denne Associação Fernanda Bianchini for at lære mødrene til dansestuderende det grundlæggende i grundlæggelse og marketing.

I øvrigt vil jeg, som en del af LinaRennt.de, starte opkald på sociale mediekanaler, der giver øje for mit løb på søndag. Så med mig som en del af min maratonforberedelse kører og lidt taget sig af mig. Jeg vil også vise, at alle kan gøre en forskel, hvad enten det er med deres hjælp, donationer eller engagement. Og uanset hvor lille, det er altid vigtigt og værdifuldt.

LED: Mange mennesker alene ville sandsynligvis bryde tidsrammen ud over deres job, men din energi er tilsyneladende nok til endnu mere.

Lina Maria: Jeg ser mig selv som en enhjørning. Ud over min coaching som stabs- og forretningscoach arbejder jeg i øjeblikket med en bog, der fortæller min egen historie og forventes at blive offentliggjort næste år. Det var ikke planlagt, men jeg har altid ønsket at skrive en bog, fordi jeg er overbevist om, at jeg har noget at fortælle. Og ved at få en stemme til inkludering gennem tv, podcasts og relevante publikationer som denne, har jeg taget en beslutning: Jeg vil være en stærkere rollemodel for mennesker, der er handicappede på en eller anden måde. Så sammen med en ven i Düsseldorf grundlagde jeg foreningen Open Your Eyes, som bliver en platform, der viser historierne om blinde mennesker, der er blevet meget succesrige i deres job.

Ud over mit talerarbejde på Disrupting Minds er jeg også ambassadør for Life Ace, et projekt i Bielefeld, der bygger et mediemærke omkring emnet inkludering. Jeg ledsager den række af begivenheder, som sport og musik bringer til børn og unge som taler, men også som ambassadør med meget hjerte og sjæl. Ethvert bidrag, jeg yder, handler altid om selvansvar, selvledelse og nedbrydning af barrierer. Både i betydningen inkludering af handicappede, men i sidste ende i os alle. Personlig, professionel og menneskelig. LEAD: Tak for inspiration og samtale.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 Red Pag7

De sætter overskrifterne, skifter en hel generation og gør modige fremskridt: Unge kvinder som Greta Thunberg, Carola Rackete og Luisa Neubauer er de nye Rolemodels. De beviser: kvinder forandrer sig meget og viser nutidige perspektiver. I den nuværende LEAD Bookazine 3/2019 får du et moderne kig på den stærke køn, som også er værd i den digitale industri.

Gennemse nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *