TechTäglich: Google-søgning – tak Bert nu endnu smartere

Google-søgning: Tak Bert nu endnu smartere

Google Bert
Den nye søgning kører på en ny generation af supercomputere kaldet Google TPU v3 Pods (Foto: Google)

Google har rapporteret den største fremgang med at forstå brugernes søgninger i mindst fem år. Som et resultat er søgemaskinen for første gang i stand til korrekt at forstå komplette sætninger som søgeposter. “Vi får milliarder af søgeforespørgsler hver dag, og vi har aldrig set 15 procent af disse anmodninger før, så vi har udviklet værktøjer til at besvare disse spørgsmål,” skriver Pandu Nayak, Googles søgemaskineforsker, i et blogindlæg , Den nye teknologi Google kalder “Bert”. Forkortelsen står ikke for en figur fra Sesame Street eller for den mandlige halvdel af en hitduo – men for “Bidirectional Encoder Representations from Transformers”. Det handler om et maskinindlæringssystem, som Google har frigivet som open source.

For bedre at forstå søgeforespørgsler analyserer Bert forholdet mellem ordene. For første gang tages der hensyn til prepositioner som “for”, “efter” eller “at”. Indtil videre har Googles søgemaskine ikke forstået sådanne ord – og ignoreret dem. Takket være Bert bør typiske fejl ikke længere ske. Spørgsmål som “Hvilken stat er syd for Nebraska?” (“Hvilken stat er syd for Nebraska?”) Google forstår hidtil ofte kun “Syd” og “Nebraska” – og leverer som et resultat Wikipedia-siden på byen South Nebraska i Florida. I fremtiden vil søgemaskinen forstå, hvad “syd for” betyder – og vise det rigtige svar “Kansas”. Google integrerer nu de nye funktioner i sin amerikanske søgemaskine. Tyskland og andre lande skal følge.

Hør hør! Den nye AirPods Pro er her

I går formiddag var AirPods Pro stadig et rygte. Og om aftenen har hun allerede introduceret Apple. De nye musikørepropper (test i eftermiddag i LEAD) frigives i morgen, 30. oktober, for 279 euro inklusive trådløs opladningsboks. For første gang tilbyder de aktiv støj annullering, som Apple bruger to mikrofoner til at optage og specifikt slukke for miljøstøj. For at sikre, at brugere stadig er på farten, kan de bruge en berøringssensor på øretelefonerne til at aktivere en gennemsigtighedstilstand, der lader lyden af ​​miljøet komme igennem igen, og som ens egen stemme tydeligt kan høres.

En vigtig del af støjdæmpningen er silikoneørspidser i tre forskellige størrelser. Under den første opsætning af AirPods Pro bruger Apple lydtest til at analysere, hvilken applikation der passer bedst. Derudover bør silikonespidserne ikke forårsage svimmelhed eller ubehag på grund af et udluftningssystem med trykkompensation. Ønsketænkning fra rygtemøllen forbliver dog i det mindste farvede AirPods. Den nye Pro-variant starter først først i den klassiske hvide med en blank overflade. De foregående AirPods forbliver for 179 euro (uden trådløs sag) eller 229 euro (med trådløs kasse), der tilbydes.

Modern Talking: walkie-talkie er smart

Smart walkie talkie
Klassisk teknologi, nu helt ny – walkie-talkie fra Motorola (Foto: Motorola)

Smartphones, smartphones – for rednings- og redningshold, der skal stole 100% på en fungerende kommunikation, er klassiske walkie-talkies stadig uundværlige. Motorola Solutions er en af ​​de største udbydere her. Og det amerikanske firma, der ikke har noget at gøre med den navngivne kinesiske smartphoneproducent, har nu udviklet den første smarte walkie-talkie, der kombinerer gennemprøvet teknologi med smartphone-funktioner.

Motorola APX Next tilbyder for første gang en berøringsskærm, der fungerer selv under våde forhold og med handsker. Ud over standard LMR-tilstand transmitterer den også over LTE, tvinger nødsituation til GPS-stedsdata og til at svare på stemmekommandoer, selv i ekstremt støjende miljøer. F.eks. Kan politiet hurtigt hente køretøjsdata ved hjælp af tale eller kommunikere via en virtuel tolk på forskellige sprog. APX Next kan nu bestilles, prisen afhænger meget Kanten stærkt afhængig af mængden af ​​bestilte enheder.

Sæt med X: Dette er den nye Windows 10

Windows 10X
Windows 10X – enklere, mere elegant, lettere (Foto: Microsoft)

Microsoft har med den nye Windows 10X tilsyneladende større planer end tidligere kendt. I begyndelsen af ​​oktober havde den amerikanske gruppe præsenteret den ekstremt klare og tilsyneladende meget brugervenlige Windows-variant som operativsystemet til den annoncerede i slutningen af ​​2020 Surface Neo med dobbeltskærm. Men højt TechSpot 10X, der minder om overfladerne på iOS, iPadOS eller Android, vises i fremtiden for klassiske bærbare computere. Til den meget ryddelige startskærm kommer med den nye “Smart Windows” en “launcher” à la Android til opkaldsprogrammer.

Mange funktioner kan bruges ved stemmekommando. En henvisningsmenu, takket være kunstig intelligens, giver altid nøjagtigt det indhold og de handlinger, som brugeren muligvis skal bruge næste gang. De mange brugere, der ikke elsker kærver, er forsvundet såvel som sprogassistent Cortana. Et handlingscenter til højre viser meddelelser og indstillinger. Generelt ser 10X ud som et “Windows 11” for smartphone-generationen – næsten med X en sætning fremad. Interesserede har brug for tålmodighed. Indtil videre er der i bedste fald prototyper af det nye operativsystem. Hvorvidt 10X eventuelt kan indlæses på eksisterende Windows-computere i fremtiden, vides ikke endnu.

iOS 13.2 bringer 398 nye emojer

Emojis 13 2
Så farverigt som det rigtige liv – de nye emoji-par (Foto: Emojipedia)

For at præsentere AirPods Pro frigav Apple også iOS 13.2 og iPadOS 13.2 i går. Opdateringen er en forudsætning for brug af de nye ørepropper. Meget mere spændende for de fleste brugere i øjeblikket er 398 nye emojerder følger med det på iPhones og iPads. Apple er den første udbyder, der leverer de nye tegn fra Emoji Unicode 12.0 og 12.1 standarder på sine enheder.

Centrale temaer for de nye Emojis – sammen med nyheder, der spænder fra falafel til vaffel og flamingo – er integration og accept. Ud over personer i kørestole eller med høreapparater er der kønsneutrale emojer til adskillige erhverv. Uanset om gartnere eller politimænd, hvad enten Dracula eller David Bowie – mange emojer ikke længere behøver at være kvindelige eller mandlige. Par kan nu kombineres i en lang række hudfarver og kønskombinationer. Emojis skal være mere farverige end det virkelige liv. I øjeblikket kan de nye tegn kun ses korrekt på enheder med iOS 13.2. Men producenter som Samsung eller Google følger sandsynligvis snart.

Enden på LEAD: Ni timer i vente på Pokémon

Pokemon Center London
Pocket Monster Hunt i London “Pokémon Centre” (Foto: Nintendo)

Hype omkring Londons nye turistattraktion kender ingen grænser. Nintendo driver et “Pokémon Center” som en pop-up-butik i Westfield shoppingcenter i Shepherd’s Bush-distriktet indtil 15. november. Der er Pokémon-produkter og souvenirs at finde, som undertiden sælges intet andet sted. Fans ventede sidst mellem fem og ni timer på indløbet. Allerede fra klokken 14 er køen lukket.

Ifølge Video Games Chronicle har operatøren nu begrænset sine køb til fem produkter pr. Person – og advarer om, at mange varer vil være udsolgt inden 15. november. Camping foran butikken og medbringelse af stole er udtrykkeligt forbudt. Den største støttemodtager er Ebay, hvor London Pokémon handles for op til 2.000 pund (2.325 euro). Nintendo promoverer pop-up-butikken til switch-spilene “Pokémon Sword” og “Pokémon Shield”, som frigives den 15. november.

udstilling

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *