Soundbar Guide: Biograf for ørerne

Dyre tv-apparater i høj kvalitet giver næsten intet at ønske: På den ene side opdateres menuerne, og på den anden side bliver fjernbetjeningerne større, fordi der er mange bonusfunktioner og indstillingsmuligheder.

Men alle gadgets vil normalt ikke have kunder. Du vil hellere have en anstændig lyd på en enhed, der blev købt til en mere end anstændig pris. Selv med premium-tv’er er lyden ofte svagbrystet. Dette skyldes det stadigt fladere design, som ikke giver plads til integration af større højttalerkomponenter.

Opgrader fladt tv med biograflyd

Afhjælpning kan skabe lydbjælker. For mange år siden karakteriserede hun stadig en formløshed, hvilket betød, at næppe en tv-seer ville fylde sit tv-bord med en yderligere formløs kolossus. I mellemtiden er konstruktionsmetoderne længe blevet mere kompakte og smalle.

Biograf til ørerne – køb af en sådan lydbjælke er værd, hvis dit dyre storskærms-tv ikke kun ser meget godt ud, men også omfangsrig og meget mere præcis lyd.

udstilling

Musiksystem og tv-lyd i én

En anden fordel ved en sådan lydbjælke: Modeller, der leveres med WLAN og multirumfunktion, dvs. er netværksmæssige, kan erstatte dit hjemmestil-system med det samme. Fordi de gode lydbjælker på markedet dominerer interaktionen med streamingtjenester som Spotify, Apple Music & Co. som standard.

Du styrer ikke kun fjernsynets lyd via en lydbjælke, men bruger også din smartphone til at streame musik via appen. Hvis et nyt musiksystem alligevel forfalder, kan du løse to problemer med et køb af lydstangen.

Tilslutning på nyere modeller let

Tilslutning af en sådan lydbjælke er ikke længere et problem, selv for teknikere i dag. Som regel er det tilsluttet tv’et via den såkaldte HDMI ARC-indgang på bagsiden. Tv’et skal have en “ARC” markeret input. Afhængig af lydbjælken er den normale HDMI-forbindelse ikke nok. Et alternativ er adaptere. Disse forbinder lydbjælken til den digitale lydindgang.

For nyere tv-modeller, der fungerer fint. Det er dog altid tilrådeligt at kontrollere specifikationerne, før du køber, hvis den valgte lydbakke endda kan kombineres med dit tv. Især ældre tv-apparater mangler forbindelsessorten.

Også interessant: Hvordan streaming påvirker lyden af ​​popmusik

Soundbar optimalt opsat

Også vigtigt: Det rigtige sted til lydbjælken. Her er to muligheder. Det er lettere at placere lydbjælken direkte under tv’et. Her skal tv-tabellen, men skal derefter have den passende størrelse, fordi lydbjælker faktisk altid er fladere, men er meget brede.

Den anden mulighed: En lydstang kan også monteres på væggen. Ulempen: meget få leverandører leverer tilbehørsrammen til vægmontering med det samme. Det skal bestilles separat – og koster derfor ekstra.

Den første regel: Soundbar handler ikke om, hvorvidt den ser bedre ud under tv’et eller på væggen, men om den bedste lydposition. Selve stereoeffekten vil du kun se, hvis du sidder temmelig tæt på tv’et.

De bedste lydbjælker til alle prisklasser

Generelt kan du skelne mellem lydbjælker med en separat subwoofer (det sikrer lave frekvenser og står separat ved siden af ​​eller bag tv’et) og lydbjælker med integreret subwoofer. Stiftung Warentest har bestemt i deres test: ”Separate subwoofere producerer en gennemsnitlig stærkere bas. Men der er også lydstykker i ét stykke, der kan følge med bassen. ”

Produkttestere ser Samsung HW-K850 med Dolby Atmos (ca. 800 Euro) og Yamaha YSP-2700 (ca. 900 Euro) foran på de netværksbaserede Soundbars (med WLAN).

 • Samsung Hw K850
  Foto: Samsung HW-K85
 • Yamaha Ysp 2700
  Foto: Yamaha YSP-2700

Dette efterfølges af tre modeller fra LG, som også fik testvurderingen “god”: LG SJ9 (ca. 660 euro), LG SJ8 (med ca. 350 euro relativt billigt) og LG SK8 (også omkring 350 euro).

Lydbjælkerne Playbar og Playbase fra Sonos, et trendy firma i kategorien Multiroom-Speaker, fik kun en “tilfredsstillende”, mens de i gennemsnit er dyrere med 799 euro. Tilfredse var testerne med den stadig helt nye Sonos Beam Soundbar (450 Euro).

Selvom en Sonos-kundekonto inklusive dataindtastning er en forudsætning for brug, fik den relativt lave pris, forbindelsen til sprogassistenten Alexa og high-end udstyr, men fik ros. Kritisk at se er kun det høje strømforbrug. Portalen Golem er imponeret over Sonos Beam, hun er “den nye lydreference” såvel som Polk Command Bar (ca. 400 euro).

 • Sonos Beam
  Foto: Sonos Beam Soundbar
 • Polk kommandolinje
  Foto: Polk Command Bar

For lydbjælker uden netværksforbindelse med en separat baskasse var Yamaha YAS-207 (330 euro) fremherskende i produkttesten. På testplads to og tre landede Samsung HW-N650 (500 euro) og Sony HT-XF9000 (460 euro). Bedste lyddel i ét stykke uden netværksforbindelse er ifølge testresultatet, Hubert nuPro AS-250 (ca. 590 euro). I denne kategori modtog kun Samsung HW-N400 (230 euro) en “god”.

Også interessant: hovedtelefoner i testen: Selv Mickey Mouse får store ører

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *