Hvordan byen Gelsenkirchen bliver en pioner inden for e-forvaltning

Tyskerne tilbringer i alt 400 millioner timer om året på et job, der har lidt lyst og tid, men man kan heller ikke komme forbi det: Autorisation.

Mange dokumenter og ID’er får du indtil i dag kun, hvis du vises personligt på et civilt kontor eller (og dette er luksusversionen) PDF’er udfylder, underskriver, scanner og sendes pr. Mail eller dokumentet i sidste ende men stadig personligt til kontoret skal bære. Dette er unødvendigt kompliceret og tidskrævende, og introduktionen af ​​online ID-kortfunktionen har ikke ændret sig meget.

Identitetskortet har betydelige mangler

Ifølge “Business Insider” bruges online ID-funktionen stadig i dag af kun ca. 2,5 millioner tyskere. IT-ekspert Markus Hertlein forklarer denne begrænsning som følger: “Accepten af ​​ID-kortene gives derfor ikke, fordi brugen er meget kompliceret og ikke fungerer mobil, bestemt ikke fra en iPhone.”

Det har intet at gøre med reel e-forvaltning, som det for eksempel er kendt fra Estland. Og det er netop her, 34-åringen spiller med sit firma XignSys, som han grundlagde i 2017 sammen med sin barndomsven Pascal Manaras.

udstilling

Xign Sys Teamv LN R Alexander Stoehr Markus Hertlein Ceo Og Pascal Manaras
XignSys-teamet: Alexander Stöhr, Markus Hertlein og Pascal Manaras

Smartphone Citizen ID fungerer sikkert via en app

Hvis alt går efter planen, vil borgere i Gelsenkirchen og Aachen være i stand til at bruge Smartphone Citizen ID i tredje kvartal i år. Senest i 2021 skal systemet, der er baseret på en app, bruges til hele Nordrhein-Westfalen, der fungerer som følger: Citizen ID får adgang til brugerdata, som allerede er krypteret og gemt i kommunale datacentre.

Hvis du f.eks. Vil ansøge om et beboerparkeringskort, kan du bruge appen til at scanne QR-koden, der vises på den relevante side af byen. Brugeren er enig i, at de pågældende data kan overføres og derefter identificeres ved fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

“Det hele er absolut forfalskningssikkert,” siger Hertlein, der understreger: “Vi arbejder selv kun på smartphone-appen med pseudonymer og modtager som en service, endda klartekstdata. Bliv i sidste ende kun borgertjenesterne.” Takket være kryptografiske algoritmer og en offentlig nøgleinfrastruktur, der kører i baggrunden, er det nye system så sikkert, at borgerne kan bruge tjenester af højere kvalitet med et højere sikkerhedsniveau end før.

Forbundsstyrelsen for sikkerhed inden for informationsteknologi er også involveret

Indtil videre kan de kun autentificere sig i NRW og andre føderale stater med en adgangskode i en af ​​servicekontierne, hvor indbyggernes identitet styres centralt for en føderal stat for at kunne bruges over langvarige grænser.

For at sikre sikkerhed og også for at vinde borgernes tillid arbejder Hertleins Start-up, en spin-off fra Institut for Internet Security ved Westphalian University of Gelsenkirchen, sammen med TÜV og Federal Office for Information Security (BSI).

Også interessant: når smarte byer blomstrer

Tyskland hænger bagud i e-forvaltning

Hertlein forventer, at modellen baseret på App XignQR for hans start vil blive udvidet til hele Tyskland efter testkørslen i NRW. “Vi taler allerede med forskellige e-forvaltningsfirmaer og har allerede anmodet om et par andre byer.” Naturligvis er den digitale transformation i Tyskland med dens føderalt voksede struktur mere kompliceret end for eksempel i Estland, der betragtes som en pioner.

Hvor langt Tyskland hænger bag internationalt kan ses af det faktum, at Online Access Act (OZG) kun blev vedtaget som grundlag for digitalisering af administrative tjenester i 2017. “Den beskriver de 585 borgertjenester, der bør gøres mulige, men vi er langt fra det.” Konklusionen fra eksperten: “Der er stadig ikke så mange digitale tjenester i Tyskland, som det ville være ønskeligt.”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *