Tre gange pustet: Augmented og Virtual Reality til marketing

Det betyder ikke noget, om nogle stadig argumenterer om, hvorvidt hypen er ovre eller ej. Faktum er, at den udvidede virkelighed (augmented reality, virtual reality, 360 ° film) er blevet uundværlig på mange områder. I marketing alene har hun allerede løst mange problemer. Men du skal kun se nøje på, hvad forskellene og dermed fordelene ved de forskellige former for præsentation er.

VR er allerede ankommet i kundeinteraktionen

Selvfølgelig vil det tage år, før VR-briller er som tabletter i sofaen. På vidtgående kampagner, der udelukkende er afhængige af VR, vil vi sandsynligvis vente lidt længere. Men muligheden for at blive overført som kunde til helt forskellige steder eller til andre situationer har skabt nye former for produktpræsentation. Virtuel virkelighed er meget relevant for lokalitetsbaserede oplevelser, dvs. når et brand bringer den krævede hardware til kunden: på udstillingsstanden, i butikken eller i den traditionelle repræsentative situation hjemme hos kunden. Hos forhandleren kan kunden effektivt opleve et virtuelt testkørsel, som han helst ikke vil opleve i et rigtigt testkørsel: for eksempel hvordan sikkerhedsfunktioner kan redde hans liv i nogle situationer. Han kan derefter bestille funktionen som en ekstra til sin nye bil.

udstilling

Et eksempel på implementering af VR i B2B-sammenhæng er dette showreel.

For den øgede virkelighed har brugeren kun brug for sin smartphone

Derimod er Augmented Reality allerede vidtrækkende. Den augmented reality, der komplementerer den virkelige verden med digitalt indhold, er åben for alle. Til dette har brugeren kun brug for sin smartphone.

Som et resultat udvikler AR sig hurtigt. Den eneste hindring er, at du først skal få folk til at downloade en app, men den forsvinder også gradvist. Siden efteråret 2018 er webbaseret AR mulig. Selv tidskrævende applikationer kan normalt allerede opleves via websteder, som er meget lettere at sprede via sociale medier.

Naturligvis vil Facebook gerne skubbe til sin egen platform og tilbyder med Spark AR muligheden for at lancere AR-applikationer hurtigt og enkelt via sin egen brand-kanal på Facebook eller Instagram. Begyndelsen på brugergenereret AR.

Som med VR er der også den meget køligere og dyrere version af AR. I stedet for at fikle med en mobiltelefon, kan du også konfigurere en Microsoft HoloLens eller den nye Magic Leap. Sidstnævnte er allerede på det amerikanske marked at købe, men for omkring 2000 dollars (knap 1800 euro). Mathias Becker på Plan.net testede hende for øjeblikket entusiastisk og beskrev hende som en “ny augmented reality”.

Billede 2
På serviceplanen for Innovationsdagen kunne gæsterne bedømme Florian Hallers tale via AR-appen – en af ​​dem var sandsynligvis særlig kritisk (Billede: Plan.net)

AR løser mange e-handelsproblemer ved at bygge en bro mellem fysiske og digitale oplevelser. Med apps fra Ikea og Otto.de kan endda bedstemor nogensinde sætte deres møbler til generalprøven i stuen og endda måle, om hylden passer ind i kløften. Produktet bestilles online uden tanken om, at hun måske skal sende alt tilbage. Dette er mere praktisk for kunden og reducerer den dyre returfrekvens for forhandleren. Online apotekerne Youcam Makeup eller Sephora fungerer også efter det samme princip. Kunder kan prøve flere makeup-looker i træk som AR-filtre – og bestille dem online.

Du er måske også interesseret i dette: Tre gange hvin: Hvad bringer os Blockchain?

Udvidede virkeligheder er mere ærlige

Udvidede realiteter (XR) er ofte en nyttig service, fordi B2B-kunder let kan forestille sig en ny hytte eller B2C-kunder på et hotelværelse. Fordi det er ærligt: ​​i en bestemt vinkel ser næsten hvert hotelværelse acceptabel ud. I 360, men du kan se, hvordan det virkelig er og på ferie foretrækker de fleste at spille det sikkert.

AR er længe ankommet med folket. Især gennem populære applikationer som PokemonGo og kamerafiltre med sjove ansigter. Borte er det tidspunkt, hvor jeg var i stand til at irritere min svigermor ved hjælp af IKEA Place-appen. På det tidspunkt kunne jeg stadig fortælle hende, at jeg havde udskiftet alle møbler i hendes lejlighed. I mellemtiden lader hun AR-kyllinger løbe gennem sin have som en selvfølge på Instagram.

AR tilbyder agenturer store muligheder for kreativitet

Dette er et godt tidspunkt for bureaukolleger: De fleste af de første og indlysende XR-ideer er implementeret. Men nu hvor AR-filtre og 360 °-film allerede er normale for mennesker, bliver det virkelig spændende. Hvordan kan XR fortælle kampagnens idé praktisk talt? Måske er en XR endda hjertet i kampagnen. Nu er det tid til at behandle emnet mere dybt og mere bæredygtigt. Så du kan skille dig ud kreativt og kompetent fra andre agenturer.

For marketingledere er emnet ikke let. Mange formoder, at udvidede realiteter er relevante for de enkelte afdelinger og endda kunne spare en masse penge. Det eneste spørgsmål er: hvordan starter du? Den klassiske model, kundebureau, der præsenterer løsningen to uger senere, fungerer ofte ikke her. Der skal tages hensyn til interne strukturer og processer.

Du kan også være interesseret i: Revolución permanentente – Hvad vi medieplanlæggere betaler

De bedste løsninger når kun kunden og agenturet kun i tæt samarbejde

Løsningen er at samle alle: marketingledere, distributører, XR (eller andre) eksperter, annoncer, strateger, programmerere, masser af gadgets at prøve på, plus viljen til at gøre en forskel. Inden for en til tre dage kan designtænkningsmetoder allerede oprette en bestyrelsespræsentation eller endda en prototype. For netop sådanne tilfælde har vi grundlagt Plan.Net Innovation Studio. Quasi et eksternt innovationslaboratorium, som marketingafdelinger kan bruge til sig selv uden at skulle bygge et selv.

Billede 3
Plan.Net Innovation Studio: Prøv først alt, udvikl derefter ideer sammen (Billede: Plan.net)

Konklusion: Succeshistorien om Udvidede Realiteter fortsætter med at gå. På en teknologisk, kreativ og populær måde.

Endelig et tip til bedstemor, kollega og kunder: I år kommer en efterfølger af PokemonGo. Denne gang rundt om i verden af ​​Harry Potter. Rygter siger, at AR og Voice Control blandes. Det ville betyde, at folk på gaden i den nærmeste fremtid ikke længere kaster virtuelle bolde, men brøl. Det handler ikke om, om du selv kan lide et spil som det, men bare for at forstå, hvad der er spændende millioner af mennesker, og hvad der bliver den nye normal for millioner af potentielle kunder. Så bare være med.

Om forfatteren: Som Global Executive Creative Director udvikler Peter Gocht internationale kampagner for Serviceplan Group. Siden 2019 har han også været co-direktør for det nye Plan.Net Innovation Studio i Hamborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *