Hvad tilbyder WhatsApp til virksomheder? En oversigt

Tillykke med fødselsdagen WhatsApp: På søndag blev den grønne kæmpe blandt messengers 10 år gammel. I løbet af denne periode har WhatsApp ikke været inaktiv: inden for et årti har virksomheden fra Californien erobret verden som før kun Facebook. Den sociale mediagigant smækkede på sin side 2014 og købte WhatsApp.

For nylig har den over 1,5 milliarder brugertællende messenger gjort et betydeligt skridt for at tiltrække opmærksomhed og (endelig) åben for store virksomheder.

Men med “WhatsApp Business Solution” er du stadig i begyndelsen. Derfor er der altid en mangel på klarhed om, hvilke officielle WhatsApp-muligheder er tilgængelige for virksomheder. Som en af ​​kun få virksomheder over hele verden har MessengerPeople lov til at udvikle og rådgive om produkter som en verificeret “WhatsApp Business Solution Provider”.

Også interessant: Messenger-kommunikation vil være mainstream i 2019

udstilling

WhatsApp-app

Mange små virksomheder som håndværkere bruger simpelthen den WhatsApp-app, som alle bruger. Indtast nummer i telefonbogen, og hvis der er noget vigtigt, skal du bare afklare kort via WhatsApp.

 • Privatliv: Nej
 • WhatsApp-betingelser: Ikke tilladt
 • Skalering: nej
 • Marketing: Ingen chance
 • Kundeservice: Fantastisk, hvis jeg allerede kender mine kunder og kun kommer et par anmodninger om dagen
 • Omkostninger: ingen
 • Funktioner: Ingen

Konklusion: For den lille, modige oprør i dig!

WhatsApp Business APP

I begyndelsen af ​​sidste år lancerede WhatsApp sin egen app, WhatsApp Business App. Med dette ønsker WhatsApp at tilbyde små virksomheder et første kontaktpunkt for at kunne bruge WhatsApp professionelt. Denne app er stadig kun tilgængelig til Android, og målgruppen skyldes.

WhatsApp er især populær på nye markeder som Brasilien og Indien. Der dominerer WhatsApp messengermarkedet og Android operativsystemerne på smartphones! Men for alle Apple-tilhængere: iOS-versionen kommer snart – i øjeblikket er den i betafasen.

 • Privatliv: Svært
 • WhatsApp-betingelser: Okay
 • Skalering: Op til fem ansatte er okay, den har bare altid brug for denne ene telefon
 • Omkostninger: ingen
 • Funktioner: Officiel konto, hurtig respons, etiketter

Konklusion: en-mand viser – cykelbutik og pizza-maker går ikke dårligt.

WhatsApp forretningsløsning

For virksomheder, der har brug for en belastbar infrastruktur, skal overholde forskellige sikkerhedsbestemmelser og ønsker at bruge WhatsApp professionelt og skalerbart takket være automatisering, der siden august 2018 WhatsApp Business Solution.

Dette er en API, en teknisk grænseflade, der giver virksomheder direkte adgang til WhatsApp. For at bruge grænsefladen skal virksomheder ansøge om WhatsApp og derefter lægge en masse programmeringsindsats i det. Eller kontakt en WhatsApp leverandør af forretningsløsninger, der vil udføre alt arbejde.

”Siden introduktionen af ​​WhatsApp Business App har folk fortalt os, at det er hurtigere og lettere at chatte med en virksomhed end at foretage et telefonopkald eller sende en e-mail,” sagde WhatsApp.

WhatsApp Business API understøtter i øjeblikket to nøglefaktorer i professionel messenger-kommunikation, nemlig kundeservice og underretninger.

Kundeservice via WhatsApp Business API

Med funktionen “Kundeservice” kan virksomhederne svare på kundeanmodninger 24 timer i døgnet gratis!

Underretninger spiller en rolle i kundekommunikation uden for 24-timers kundeservindevinduet. De giver virksomheder mulighed for at sende beskeder til kunder i en tæt indstilling, svarende til en SMS eller e-mail. Disse “meddelelser” er underlagt gebyr for det respektive firma og kun ved hjælp af WhatsApp-skabelonmeddelelser, der kontrolleres af WhatsApp for at overholde retningslinjerne (inklusive ingen spam).

Jeg opsummerede alt dette i en infographic:

Fakta Hvad er App Business Solution C Messenger People
WhatsApp-forretningsløsning (grafik: Messenger-folk)

I det væsentlige betyder dette, at WhatsApp hævder, at kommunikationen mellem kunde og virksomhed skal være personlig, hurtig og løsningsorienteret. Hvis virksomheder lader sig gå for længe, ​​er de nødt til at betale for det i den sandeste forstand af ordet.

Prisen pr. Anmeldelse afhænger af, hvilken landekode der har slutbrugerens telefonnummer. For Tyskland er gebyret 0,0733 Euro pr. Meddelelse.

Priser Whats App Notification Euro C Messenger People
Omkostninger WhatsApp-anmeldelse (Grafik: Messenger-folk)

Også interessant: messenger-kommunikation er ikke en raketvidenskab

Vil du vide mere? Matthias forklarer brugen af ​​chatbots og giver ideer til deres egne kampagner på Crashkurs Digital Marketing i april i München og i Hamborg.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *