Hvordan lokale marketingkampagner kan eliminere Amazon-effekten

Amazon kan personalisere købsoplevelsen gennem sin omfattende dataanalyse og gøre købsprocessen så ukompliceret som muligt. Dette skaber pres for lokale forhandlere. Den igangværende konkurrence med Internet-giganterne og allerede erfarne salgssænkninger i lokal handel kaldes nu endda “Amazon-effekt”.

Vil du vide mere om markedsføringsstrategier? På dag to i München Marketing Week lærer du hvad der er muligt med eller på trods af online-giganterne.

Efterhånden som forbrugerne forventer at blive tilbudt personaliserede shoppingoplevelser, bliver forbrugere i stigende grad kritiske over den omfattende indsamling og brug af personlige oplysninger. Derfor står marketingfolk over for spørgsmålet: hvordan kan kunderejsen designes så personligt som muligt baseret på brugerdata uden at bringe forbrugeren i fare og bringe deres tillid i fare?

udstilling

Personligt, men med den nødvendige afstand

Lokale data giver kampagneledere mulighed for at fokusere deres handlinger på målgruppens interesser uden at være påtrængende. Beboere i bestemte regioner er forskellige i deres socioøkonomiske status, deres vaner og de udfordringer, de står over for både privat og professionelt. Disse aspekter kan bruges sammen med lokale data i en samlet form til personalisering uden at være klodsede eller fjerne.

For eksempel er der regionale forskelle i, hvor mange brugte biler der er tilladt. Bilværksteder kan bygge videre på denne viden og annoncere tilbud for deres tjenester regionalt. Det samme gælder vejret. Efter en regionalt begrænset haglstorm kan det være formålstjenligt at tilbyde intensiverede reparationstjenester i visse områder. For at opsummere kan marketingledere for en lokal virksomhed, der klogt kombinerer placering og demografi med data fra tredjepart, udnytte sin styrke mod e-handelsgiganter som Amazon.

Også interessant: Internetkøbere sender tilbage hver sjette ordre

Følgende data er især egnede til dette:

  • søgning i oplysninger: Søgeopslag og Google Trends afslører, hvilke mærker og produkter forbrugerne leder efter. Søgeforespørgsler viser også, at stemmespørgsmål som “OK Google” bliver stadig vigtigere.
  • Sociale medier data: De fleste oprindelige værktøjer til analyse af sociale medier og overvågningsværktøjer fra tredjepart leverer geografiske data. De viser, hvordan individuelle brugere i forskellige regioner interagerer med et brand og dets indhold.
  • Web- og marketinganalyse: Enterprise analytics platforme som Adobe Analytics og Comscore giver lokalitetsbaseret information om, hvordan brugere interagerer med virksomhedsindhold og digital annoncering.
  • salgsdata: De samlede e-handel og salgsdata i butikken viser, hvordan kundernes købsmønstre og produktpræferencer er forskellige fra region til region.
  • Data for kundeforholdsadministration (CRM): Første parts kundedata viser i hvilke regioner de nuværende kunder er placeret. I kombination med data fra tredjepart (f.eks. Befolkningsstatistikker) kan under- og overrepræsenterede områder identificeres.

Brug data korrekt i lokal markedsføring

Når de bruges korrekt, giver disse data mulighed for grundlæggende at forbedre potentielle kunders kunderejse. Et første udgangspunkt for dette kan findes i Search Engine Marketing (SEM): Annoncer med betalt søgning og produktliste skal kombineres med geotargeting. Som et resultat kan reklamen kontrolleres specifikt i områder, hvor der er stor efterspørgsel efter de viste produkter.

Ud over markedsføring af søgemaskiner, skal displayannoncerne på sociale medier tilpasses det lokale marked. Indhold, der har umiddelbar relevans for målgruppen øger engagement og rækkevidde. I kombination med geofencing og mobile kampagner baseret på køretidanalyse og kundetæthed kan effektiviteten af ​​markedsføringsforanstaltninger øges yderligere.

SEO: fokus på kortposter og lokale søgeresultater

Søgemaskineoptimering (SEO) giver også muligheder for online markedsføring fra detailhandlere. Siden Googles Penguin-algoritmeopdatering i slutningen af ​​2016 er lokale søgeresultater og kortposter på søgeresultatsiderne steget højere. Den stigende betydning af stemmestyrede søgeforespørgsler med tilføjelsen “tæt på mig” viser, at lokalt indhold bliver mere relevant.

Med artikler på side, billeder, videoer og værktøjer, der er baseret på lokale salgsoplysninger, kan flere tages med til virksomhedens websted og opfordres til at købe. Off-site-indhold kan imidlertid også nå ud til potentielle kunder, såsom at aktivere lokale påvirkere og multiplikatorer.

Det vinder derfor hvem der fokuserer på indhold, der faktisk skaber merværdi på de respektive lokale markeder. Ved at bruge lokale data og implementere de foreslåede foranstaltninger vil detailvirksomheder få en bedre forståelse af forbrugernes interesser. Du kan skabe en positiv shoppingoplevelse – med behørig afstand til kundernes privatliv.

Også interessant: Den perfekte influencer briefing

Om forfatteren: Daniel Richter har været administrerende direktør DACH i DAC Group Deutschland GmbH siden 2017 – Et digitalt bureau med speciale i lokationsbaseret blygeneration med base i München og Dresden.

Før det grundlagde Richter adxmedia GmbH, der blev solgt til DAC Group Toronto i 2016. Han har været aktiv inden for online marketing siden 1999, herunder Enecto AB og TradeDoubler AB.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *