Symbolet for uendelig venskab: pas på, studerende i jernbanesporet!

Historierne, som Manfred Ludwig fortæller eleverne i en femte klasse, er ikke godnatshistorier. Han fortæller om afskårne arme, om hjerneskade, om de døde. Han viser fotos af knuste cykler fra en børnskiste ved siden af ​​en jernbaneovergang. De fleste historier skete i umiddelbar nærhed af de studerende, han taler med i dag.

Manfred Ludwig er en forebyggelsesofficer for det føderale politi i Selb, Bayern. Han vil ikke skræmme eleverne i folkeskolen og Kirkenlamitz nær Bayreuth under sit besøg – han vil gerne advare dem. Før du spiller på banen, før du krydser en jernbaneovergang med barrieren sænket foran modetest – og foran selfies i banebanen.

“Med sådanne fotos ønsker nogle piger at vise deres venskab på sociale medier,” forklarer politiets medarbejder. De to forbundne og tilsyneladende uendelige skinner følte nogle piger som et symbol på et tæt venskab. En livstruende gestus.

Du er måske også interesseret i dette: Selfie-jægere på bunden

Jernbanespor: dødbringende stof

I 2011 døde to piger på sporene i Memmingen, Swabia. To år senere døde to venner i Lünen, Westphalia, i en dødsulykke. “Dine Instagram-profiler er slettet, så du ikke har brug for flere fotos,” siger Ludwig til de studerende. For kun få uger siden bragte Ludwigs kolleger i den øvre frankiske domstol to 14-årige med deres mobiltelefoner ud af banesengen – inden et tog ankom.

udstilling

”Kan vi ikke tage billederne på spor, der ikke længere bruges?” Spørger den ti år gamle Leah. “Du ved aldrig, om der virkelig ikke er nogen tog tilbage,” siger politimanden. “Hvis du virkelig har brug for billederne til dine sociale medier, kan du bruge billedredigeringsprogrammer,” råder Ludwig. Andre eksperter kan også fraråde sig det: De forkerte fotos kunne i sidste ende bringe flere børn til ideen om at gå på rigtige skinner.

“Fotos på jernbanesystemer er også lavet som en test af mod,” siger en talsmand for Deutsche Bahn. Fænomenet er bestemt stigende. Nogle teenagere klatrede op til stående tog eller vognmaster for at få fotos. Luftledningerne er også en dødbringende fare. “Strømmen kan hoppe op til en meter,” forklarer Ludwig til eleverne. Burning styrtede ned i 2017, en 14-årig i Bremen fra en mast til jorden, efter at han ville tage mobiltelefonbilleder.

Ifølge det føderale politi døde ni mennesker i 2018 af trækkraft, inklusive et barn. I alt døde tre børn ved jernbanen ved et uheld. Hvor mange børn der er dødelige for fotos, er uklart.

Antallet af spor-selfies uden dårlige konsekvenser registrerede toget i henhold til deres egne oplysninger.

For at forhindre ulykker arbejder jernbane- og føderalt politi tæt sammen, som begge understreger. Blandt andet med kampagnen “sikkert over det” for jernbanekrydsninger. Selfie-trenden har taget Internettet i 2015 i en Youtube-video. “Du kan ikke henlede opmærksomheden ofte på farerne,” siger en talsmand for det føderale politi. For forebyggelsesembedsmændene er politiet ved at sammensætte mediepakker, der giver dem mulighed for at gå til skolerne.

Manfred Ludwig skræddersyede sit foredrag for studerende i Upper Franconia specifikt til deres region. Han kender de ubegrænsede planovergange i nærheden. Han har avisrapporter om ulykker i området. Selv i ottende klasse afklarer han eleverne. Når venner kræver en test af mod, som at lægge sten på skinner eller løbe over sporene foran et tog, råder Ludwig: “Bedre at være en feje.” Enhver, der kan sige nej, er også cool.

Oplysningsarbejde for selfies

Ludwig er i skolerne tre til fire gange om ugen. 58-åringen passer på kun fire distrikter. Især selvuddannelsesarbejdet for selfies virker som en bundløs pit. “Jeg anerkender ikke et tilbagegang,” siger Ludwig. Begivenhederne forblev på et relativt højt niveau. Lærere rapporterede også om det igen og igen.

Eleverne i Kirchenlamitz lytter opmærksomt og stiller mange spørgsmål. Først i slutningen er næsten alle målløse. Ludwig viser dem to videoer med overvågningskameraer. På dem kan du se, hvordan børn kun kunne flygte til et tog i sidste sekund. “Togene er ofte så stille, at du overhovedet ikke hører dem,” forklarer Ludwig. Og på de glatte skinner, togene tog lang tid at bremse. ”Indtil de stopper, kører togene en afstand så længe som ti fodboldbaner.”

Træningen inklusive mareridthistorierne kan også tilrådes for voksne. Billeder på togspor kan også findes på nettet ved at balansere voksne, af elskere, af folk, der går med deres hunde, ved professionelle fotosessioner. Lige under hashtaggen #Gleise viser Instagram næsten 40.000 billeder. Kun nogle få er fra børn.

Du er måske også interesseret i dette: Jeg kom, så og tog en selfie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *