Overlevelsesstrategi Z

Mange virksomheder kæmper for at overleve. Dette skyldes delvis demografisk ændring, digitalisering og globalisering. Og selvfølgelig virksomhederne selv. Mange af dem hænger bag. De foretrækker at mislykkes med gamle strategier end at tør nye. Det er på tide at genoverveje metoder og tilpasse sig til afkom. Præcis: på generation Z.

Ifølge det føderale ministerium for økonomiske anliggender og energi vil der alene i Tyskland være 3,9 millioner arbejdsløse på arbejdsmarkedet i 2030. 2060 endda 10,2 millioner. Kompetencemangel er en trussel for virksomhederne. Der er en “krig for talent”.

Ikke kun som ansatte, generation Z unge voksne er vigtig for virksomhederne – også som kunder. Ifølge IBMs National Retail Federation og IBM’s Institute for Business Value er Generation Z, med en købekraft på 44 milliarder dollars, et markant publikum. Derudover er Generation Z i øjeblikket den mest statistisk stærke generation. Ikke desto mindre lukker mange virksomheder de nødvendige ændringer.

At virksomhederes succes afhænger af, om de tiltrækker unge medarbejdere og kunder, er ifølge mange eksperter sikkert. For Shama Hyder er det for eksempel centralt, at virksomheder sætter unge mennesker i centrum for deres iværksætteraktiviteter. Den 33-årige grundlægger og administrerende direktør for det internationale marketing- og PR-agentur Zen Media blev hædret for hendes resultater af blandt andet den amerikanske regering og De Forenede Nationer.

udstilling

Hvad koster succes?

For at udvikle en succesrig strategi og nå Generation Z, er virksomheder nødt til at forstå deres målgruppe.

Under 30-erne betragtes som den tabte generation til markedsføring i massemedier. I undersøgelsen “Ungdomsøkonomi”, der optrådte i 2015, citerer Zukunftsinstitut (ZI) blandt andet grunden til, at målgrupper er slørede. “At være ung” er nu en egenskab, der lever hele samfundet – ikke kun teenagere.

Individualiseringen af ​​samfundet bidrager til, at nutidens unge ikke længere danner en homogen gruppe. “Flydende ungdom” har midlertidige interesser. Lige uberegnelig er deres håndtering af teknologi. De er svære at gribe. ZI er overbevist om, at definitionen af ​​traditionelle målgrupper i digitaliserede og individualiserede tider ikke længere vil fungere.

For eksperter er målgruppeanalysen i praksis imidlertid et vigtigt marketingværktøj, understreger Shama Hyder. “At forstå dit publikum er grundlaget for enhver marketingstrategi, ikke demografisk målrettet målgrupper, men at kende deres ønsker, mål og kommunikationsværktøjer.”

Fordi det er blevet så svært at definere en målgruppe, baserer flere og flere organisationer deres beslutninger på dataanalyse, siger Jay Acunzo, forfatter af bogen Break the Wheel og grundlægger af Unthinkable Media. Imidlertid skal denne udvikling ses med forsigtighed. Selvom data kunne give landemærker, mangler de de menneskelige og følelsesmæssige komponenter ved kun at stole på dem. “For at finde ud af, hvilke mål, behov og ønsker målgruppen har, skal virksomhederne gå i direkte dialog med deres forbrugere,” siger Acunzo.

Du siger A, jeg siger O

Den gamle sender-modtager kommunikation fungerer ikke længere. Gennem udviklingen af ​​sociale medier har reklame- og medieindustrien ændret sig hurtigere end nogensinde i det sidste årti.

For Generation Z spiller trykte magasiner, tv, radio og biograf ikke længere den samme rolle som deres forgængere. Virksomheder skal revurdere deres distributionskanaler og se sociale medier som en mulighed. Her kan de tilbyde unge, hvad de vil: interaktion og kommunikation i realtid.

En anden grundlæggende forskel fra tidligere almindelige markedsføringsforanstaltninger er fysiske produkters aftagende betydning. Flere undersøgelser viser, at efterfølgende generationer lægger mindre og mindre vægt på ejerskab og statussymboler. Produktøkonomien bliver en oplevelsesøkonomi. Og oplevelser skal deles med venner og familie via sociale medier.

Mange virksomheder bruger ikke potentialet til at lokke kunder med oplevelser. Dette var undersøgelsen fra National Retail Federation og IBM’s Institute for Business Value. Af de undersøgte 13 til 21-årige sagde 74 procent, at de tilbragte mere end fem timer af deres fritid online.

Ikke engang 20 procent af de undersøgte mærker tilbød mere information om deres produkter online end ren tilgængelighed. Selv i de fysiske butikker er der ingen mulighed for netværk. Et vellykket koncept er for eksempel blevet udviklet af det franske mærke Sézane. Mærket driver en café, et bibliotek og en biograf i sin parisiske flagskibsbutik “L’Appartement”. Sézane er derfor ikke forbundet med tøj fra unge mennesker.

Du er måske også interesseret i dette: Knækning af “koden til teenagere”

På den samme bølgelængde

Ud over kommunikation er et andet aspekt afgørende for en virksomheds relevans: værdierne. I henhold til Havas “Meaningful Brands 2019” forbruger 77 procent af forbrugerne mærker, der deler deres værdier.

“Virksomheder, der lykkes med unge mennesker, er ikke bange for at være ansvarlige for mangfoldighed og inkludering,” siger Sarah Hall, medstifter af det eksperimentelle kreative bureau Harley & Company i New York. Disse virksomheder ville placere deres kunders fysiske og mentale velvære i centrum for alle deres handlinger, sagde Hall. Dette beviser, at gennemsigtighed og socialt ansvar er blevet uundværlige værdier.

Men ikke kun deres marketingstrategier er nødt til at fornye virksomheder, men også deres arbejdsprocesser. Når alt kommer til alt kræver Generation Z-medarbejdere fleksibilitet. Bevægelsen New Work, der blev grundlagt af den amerikanske socialfilosof Frithjof Bergmann i 1980’erne, orienterer derfor i stigende grad virksomheder og prøver at tilbyde deres ansatte mere tid, rum og organisatorisk frihed.

Så også InVision. Det amerikanske designsoftwarevirksomhed beskæftiger 800 ansatte i 20 lande. Men der er ikke noget fast kontor. Medarbejderne arbejder når som helst og hvor de vil. Det fungerer: Glassdoor-jobpladsen udpegede virksomheden til et af de bedste steder at arbejde 2017. Virksomheder som Amazon, Netflix og Airbnb kilder til InVisions produkter.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 40

Det er hvad vi står for!

Virksomheder skal vise holdning og værdier. Især hvad angår etik, bæredygtighed og mangfoldighed. Den nuværende LEAD Bookazine 2/2019 viser, hvorfor holdning lønner sig ved markedsføring! Tilfælde som Recup og Nike får det til at ske!

Gennemse nu

Test og lær

Selv hvis InVision og Sézane lykkes med deres koncepter, er løsningen for andre virksomheder ikke at kopiere disse strategier én til én. “Eksempler på bedste praksis er en mulighed, men ikke nødvendigvis den bedste løsning,” siger Jay Acunzo.

Vejene til succes kan ikke generaliseres på tværs af sektorer eller inden for branchen. Hver virksomhed er lige så individuel som sin målgruppe. Derfor bør virksomheder bruge deres tid til at finde den rigtige tilgang, ifølge Acunzo.

Det hjælper kun med at teste og lære af fejl. Virksomheder bør dog overveje sociale og demografiske tendenser såsom vedvarende tilslutningsmuligheder, kraften i sociale medier, stigende individualisering og digitalisering. Det vigtigste er, at du tager behovene i Generation Z alvorligt og risikerer at ændre dig.

Du er måske også interesseret i dette: “Annoncering kan ikke længere lyve”

Tanita Hecking er praktikant hos muehlhausmoers virksomhedskommunikation i Berlin. Agenturet administrerer blandt andet kunde- og medarbejderblader fra MAN, TÜV SÜD og Vorwerk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *