Sådan: Audacity

I løbet af de sidste par uger har vi gentagne gange vist værktøjer og apps i dette afsnit, der gør audios og podcasts relativt nemt, hurtigt og mobilt. Problemet er indlysende: Alle disse apps er lette at lære og bruge. Men de er naturligvis begrænsede i deres muligheder. Omvendt har professionelle redigeringsprogrammer to ulemper. De fleste er komplekse og har mange funktioner, som du ikke engang har brug for som nybegynder. Derudover er de ofte pænt dyre.

Audacity er et godt kompromis i sådanne tilfælde: bedre og mere funktionsrig end mobile apps, men alligevel stadig rimelig klar og desuden gratis.
Fortsæt? Dette skyldes, at Audacity er en gammel hat. Softwaren er en af ​​veteranerne i freeware af høj kvalitet på nettet. Hun har dog ikke mistet sin ret før i dag.

Først og fremmest endda en tilståelse: Jeg har ikke brugt Audacity i relativt lang tid. For i lang tid havde jeg indtryk af, at softwaren var faldet lidt ud af tiden. Nå, lidt støvet, ser det stadig godt ud, men du skal ikke gå efter udvendige optrædener. Hvad der generede mig mere: Med mp3-formatet kunne Audacity ikke håndtere året 2019 (alvorligt!) Rimelig! du skulle installere en forholdsvis upraktisk ekstra fil. Dette havde at gøre med manglende rettigheder og patenter, men var stadig en kilde til gener for brugeren.

udstilling

Dette ændrede sig med udgivelsen af ​​den nye version i sommer. Dette er – forbløffende nok – den vigtigste nyhed: Audacity kan afspille mp3!

Hvad kan Audacity gøre?

Nu hvor dette er klart og Audacity Despiseers har et mindre argument for deres foragt, kan vi sammenfatte, hvad værktøjet kan gøre. Kort sagt, alt hvad du har brug for og kan have for korrekt lydproduktion. Enhver, der nogensinde har arbejdet med et lydredigeringsprogram, vil hurtigt vænne sig til det. Også lydbegyndere skal klare sig godt.

I det mindste har jeg stadig brug for at vænne mig til et par ting. For eksempel opretter Audacity automatisk sit eget lydspor for hver importerede fil, men det er bare fint … men godt, du kan rette det med to museklik.

Audacity itemk

Som du kan se: Audacity kunne bruge et par designere, der bringer værktøjet i et tiltalende look og lidt lettere betjening. Jeg føler mig ved synet altid tilbage i året 2007. Men det er mere en plet.

Ellers tilbyder softwaren et solidt håndværk. I modsætning til mobilapps kan du redigere lydspor i detaljer her. Der er et tilstrækkeligt antal filtre og effekter og også måder til at forbedre optagelser igen, f.eks. Ved at undertrykke mindst støj. Audacity behersker alle populære formater, når du eksporterer, så du kan udføre alle trin til den fil, der kan sendes.

Hvad kan Audacity ikke gøre?

Nogle ting, som kun rigtige fagfolk har brug for, vil du forgæves søge efter Audacity. Dette er normalt bare ting, du ikke har brug for til “normale” podcasts eller andre lydbidrag. Fra det tidspunkt vil du sandsynligvis aldrig bemærke deres fravær alligevel. Hvad der generer mig mest: Desværre har Audacity ikke en funktion, der kan bruges til at justere de forskellige mængder af forskellige lydspor. Dette ville være særlig nyttigt, hvis du for eksempel har forskellige inputkilder til podcasts. Med et program som Adobe Audition kan jeg gøre det relativt let med to museklik.

Man kan opnå det også med Audacity, desværre dog kun relativt besværligt. Så hvis jeg gerne vil have noget til den næste opdatering: det er det! Den store fordel ved Audacity er derfor dens lille ulempe på samme tid: klarhed og brugervenlighed er stor, men sætter omfanget af værktøjets naturlige grænser.

Jakubetz anbefaler

Audacity er et kraftfuldt værktøj, der lader meget tilbage at ønske, selv for semi-fagfolk. Især hvis du ikke er sikker på, om du vil uddybe lydemnet, er det en meget god start. Det koster intet, du er hurtig i emnet – og hvis du virkelig ønsker at lave detaljerede professionelle produktioner, kan du stadig ændre. Til værktøjer som Steinberg eller Adobe, men det er hurtigt ret dyrt.

Du er måske også interesseret i dette: Audio er fremtiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *