Sådan bygges chatbots

Chatbots behandles ofte som fremtiden for medier og kommunikation. Ok, ikke den eneste. Men i det mindste som en meget vigtig komponent. Og hvis du ser lidt rundt på nettet, indser du hurtigt, hvor meget sådanne bots er blevet standard.

Så chatbots bliver deres eget historiefortællingsformat? Du kan argumentere for det, resultatet er naturligvis åbent. At de er en meget nyttig ting til bestemte emner og situationer, er imidlertid ubestridt.

At chatbots endnu ikke er blevet et massefænomen, har at gøre med det: de er angiveligt svære at skabe. Dette er en fejlbehæftelse: Med “InterviewJS” kan selv ikke-kodere skabe relativt detaljerede chatbots uden at have skrevet en enkelt kodelinje. Og frem for alt uden at have investeret en enkelt euro.

Hvad har du brug for?

Først og fremmest: En idé til en dialog, der kan være af interesse for brugerne. Så du behøver ikke bare at skrive en samtale fuldstændigt. Men du bør også forudse, hvad en samtale kan tage. Det lyder let, men det er det ikke. De færreste af os er trænet i et sådant format.

udstilling

Er der en tilgang til det? Bestemt ikke den, der gælder for alle. Min personlige er: Først og fremmest skriver jeg de oplysninger, der skal transporteres via chatbotten (dette er hvad det hele handler om i slutningen: formidling af information). Hvis jeg har defineret disse oplysninger, ved jeg allerede “svarene”. Kun de rigtige spørgsmål mangler. Det hele er lidt som quizzen “Jeopardy”: Du er nødt til at finde det rigtige spørgsmål til at svare på, ikke omvendt.

Så at dette virkelig er en “chat”, så du har snart altid brug for to eller tre spørgsmål, der kan stille brugeren. Men det betyder også: Efter relativt kort tid har du flere “historielinjer”, som du er nødt til at forfølge. Hvor langt det fører, skal du kende dig selv, der er ingen regler. Potentielt går disse chats næsten uendeligt. Hvilket selvfølgelig ville være meningsløst, brugeren vil derefter, men relativt hurtigt, et svar på sine spørgsmål; en løsning på hans problem.

Lyder kompliceret, ikke? Det er i det mindste lidt. Og selvfølgelig ukendt. Som regel er tekstforfattere vant til det (det er, hvad min første chefredaktør fortalte mig) svar, Derudover gøres sagen også endnu vanskeligere, fordi du er nødt til at tænke lidt i hovedet på brugeren. Så hvilket spørgsmål ville han stille på dette tidspunkt?

Untitled

Den gode nyhed: så kompleks som det lyder – så relativt let at implementere en sådan chat teknisk. I det første trin opretter du et nyt projekt. Der definerer du “chatdeltagere”. Selvfølgelig kan det være mere end én. Men husk altid: Jo flere deltagere og niveauer en sådan chat bliver, desto sværere vil det være at implementere.

Resten er næsten selvforklarende: Du lægger bogstaveligt talt ordene i munden til hver chatdeltager, han skal sige. Derudover kan du supplere det med alt, hvad netværket har at tilbyde: links, videoer, audios. Men husk: Brugeren er i en “underholdningstilstand”, han vil “chat”, selvom han ved, at i den anden ende, ingen sidder. Din formulering og længden af ​​dine svar skal være baseret på denne idé om en chat. Simpelt trick til at tjekke dig selv: læs gennem dine svar og spørg dig selv, om du rent faktisk ville svare i en chat som sådan. Hvis ikke, skriv om svaret.

Projektet gemmes i skyen. På din side kan du integrere det med en indlejringskode.

Mere om: Hvad gør chatbots succes?

Hvad koster det?

Intet, InterviewJS er et helt gratis værktøj.

Jakubetz anbefaler

Jeg er generelt reserveret til chatbots. Der var (og er) mennesker, som alvorligt troede, at de var en vigtig ny form for journalistik og kommunikation. Personligt tror jeg ikke meget på at lade komplekse, hårde emner fortælles på den måde. Men som et service- og baggrundsværktøj? God historie. Med InterviewJS kan du prøve dig godt og risikofri, uanset om dine egne brugere hopper på chatbots. I så fald kan du stadig fuldføre det. For det første trin, værktøjet, men helt nok.

Mere om: Digitale medarbejdere: Integrer bots i dine teams!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *