Digitalisering i Tyskland: Nationens stat

“Digitalisering er det 21. århundredes megatrend: Gennem digitale processer, produkter og tilbud skaber virksomheder teknologiske fremskridt og yder et stort bidrag til velstand og vækst i Tyskland,” sagde økonomiminister Peter Altmaier tirsdag den 22. januar ved lanceringen af Undersøg “D21 Digital Index 2018/2019” initiativet D21.

Undersøgelsen udført af Kantar TNS giver hvert år et omfattende billede af det digitale samfund.

Digitaliseringen er ankommet midt i samfundet.

På en skala fra 0 til 100 point har det tyske selskab opnået en gennemsnitlig indeksværdi på 55 point. Det digitale indeks stiger således med 2 point i forhold til året før. Årsagen til stigningen er stigninger i adgang (+6 point) og i kompetence (+2 point). Brugeradfærd falder lidt (-1 point), åbenheden over for digitale emner forbliver den samme.

84 procent af den tyske befolkning er online, hvilket er en stigning på tre procentpoint. Dette stammer især fra den stigende popularitet af det mobile internet, som nu bruges af 68 procent af befolkningen (+4 procentpoint). Den største vækst – og med den
En nøglefaktor i stigningen – de ældre generationer tilmelder sig: 79 procent af 60-69-årige og nu er 45 procent af de over 70-årige online.

udstilling

39800057653 E80F64F2E9 H
Grafik: D21 Digital Index 2018/2019, en undersøgelse af Initiative D21, Kantar TNS

Færre mennesker i den digitale offside

D21 Digital Index opdeler populationen i forskellige brugergrupper og typer med specifikke egenskaber. Et skifte mod de mere digitale grupper kan ses i sammenligning med tidligere år. Gruppen af ​​digitale outsidere krymper med fire procentpoint til 21 procent og omfatter således stadig ca. 13 millioner mennesker. Den største gruppe er stadig Digital Mithalteende med 42 procent (+1 procentpoint), hvilket svarer til omkring 27 millioner mennesker.

Den største stigning blev registreret af gruppen af ​​digitale pionerer, der nu tegner sig for 37 procent af den tyske befolkning (+3 procentpoint). Denne gruppe beskæftiger sig meget åbent og selvsikker med digitaliseringens krav og resultater.

Hvis man overvejer graden af ​​digitalisering i forbindelse med forskellige socioøkonomiske faktorer, bliver det klart, i hvilke områder digital opdeling finder sted. Selvom dele af ældre generationer er ved at indhente, er yngre generationer stadig meget mere digitalt digitale. Videregående uddannede mennesker har i gennemsnit en meget højere grad af digitalisering end personer med lavere formel uddannelse.

Også interessant: den digitale industri som jobmotor

Ligeledes fører professionel aktivitet generelt, men især skrivebordsarbejde, til flere kontaktpunkter og erfaringer med digitale teknologier og applikationer og dermed til et højere digitalt indeks. De fleste mennesker bringer deres egne digitale færdigheder gennem prøve og fejl (58 procent) eller får hjælp fra bekendte. Næsten en ud af fem er ikke uddannet digitalt (19 procent).

Hannes Schwaderer, præsident for D21-initiativet, siger: “Flere incitamenter skal skabes for at sikre, at digitalisering ikke omgår mennesker med lavere uddannelsespræstation og landdistrikter, og det eneste svar er at blive mere involveret i folks sind investere – dette skal især begynde i skoler og for at fortsætte konsekvent i erhvervslivet. “

Den professionelle verden bliver mere digital, men fleksibelt arbejde er stadig undtagelsen

Næsten halvdelen af ​​medarbejderne antager, at deres erhverv vil ændre sig markant i den nærmeste fremtid som følge af digitalisering. 38 procent ser dette som en mulighed for nye jobudviklinger i deres arbejdsmiljø.

41 procent mener imidlertid, at de er under konstant pres for at lære og tilpasse sig gennem digitalisering. Fordi livslang læring er en forudsætning for professionel succes, da 84 procent af den erhvervsaktive mener det.

For halvdelen af ​​de arbejdende mennesker betyder midlertidigt og rumligt fleksibelt arbejde en stigning i deres egen livskvalitet. Men mobilarbejde er hidtil undtagelse: Kun 16 procent arbejder efter deres egne oplysninger, lejlighedsvis uanset placering eller tid.

I en fjerdedel af dem skaber virksomheden ikke de nødvendige betingelser. Et andet kvartal siger, at de ikke er interesseret. I mere end halvdelen er fleksibelt arbejde i ens eget aktivitetsområde generelt ikke muligt.

Stadig lidt erfaring med e-sundhed og smart hjem

Kun et lille mindretal af den tyske befolkning har allerede fået personlig erfaring med e-sundhed eller smarthusapplikationer. Det mest almindelige er digitale sundhedsapplikationer, der hidtil har brugt tolv procent.

Halvt så mange mennesker har personlig erfaring med smarte husholdningsapparater eller robotter. Indtil videre forbliver smarte hjem og e-sundhedsapplikationer nicheprodukter for teknologientusiaster.

Også interessant: Europa truer med at blive genstand for teknologiløbet

Uanset den faktiske anvendelse er der dog en vis åbenhed over for denne teknologi: En ud af tre kan forestille sig den fremtidige brug af husholdningsrobotter, overvågningskameraer, der er tilsluttet internettet eller app-kontrollerede belysnings- og varmesystemer.

De sundhedsmæssige konsekvenser af digitalisering værdsætter flere mennesker positivt end negative, både for sig selv og for samfundet som helhed. Flertallet ser imidlertid virkningen som neutral. Når man ser på fremtiden, er folk i Tyskland optimistiske: Både på et personligt og samfundsmæssigt plan tror de, at digitalisering vil have mere positive sundhedseffekter om 15 år, end de føler for tiden.

Om undersøgelsen:
D21 Digital Index er en undersøgelse af Initiative D21, udført af Kantar TNS. Det dækker den tyske bosiddende befolkning fra en alder af 14 år. Ved hjælp af en personlig-oral undersøgelse, en såkaldt “ansigt-til-ansigt” -undersøgelse (CAPI = computerunderstøttet personlig samtale), blev 20 406 interviews gennemført i Tyskland, hvoraf 2.052 var med dybdegående spørgsmål. Undersøgelsesprojektet finansieres i fællesskab af et tilskud fra det føderale ministerium for økonomiske anliggender og energi samt sponsorering.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *