# Europa22: Marketing inden for indhold fra billedbogen

I nogle dage har billeder af et såkaldt “EU-pas” tiltrukket opmærksomhed på de sociale mediers tidslinjer. Pas, der vises individuelt på den respektive afsender af posten, giver pas indtryk af et nyt officielt ID-kort.

Og hvor kan jeg ansøge om denne Europapass? Dette spørgsmål er sandsynligvis den første reaktion fra dem, der sætter pris på den europæiske idé om Brexit-forvirring og det kommende EU-valg. Imidlertid fører den digitale søgning efter spor ikke os til en officiel officiel portal med ansøgningsformular og bureaukratisk baggrundsmusik, men snarere til webstedet for det østrigske indieband “Bilderbuch”.

Fire-medlemmer-gruppen fra Wien, der bestemt ikke har valgt deres navn i henhold til Google-kriterier, inviterer besøgende til deres websted for at tjekke deres EU-identitet og tilbyder to klik på det nævnte EU-pas til selvfuldførelse og download. Så ubureaukratisk kan enhver bruger hoppe på et viralt fodbræt og blive EU-borger inden for få sekunder. Med # Europa22 tilbyder bandet den rigtige hashtag.

udstilling

En dejlig idé til EU-valget kan tænkes ved første øjekast. Indholdsmarkedsføring efter alle kunstens regler dukker imidlertid op efter nærmere undersøgelse. Fordi bandets pas handling ikke kun handler om at tjene den EU-venlige borger, men en del af en intelligent indholdsmarkedsføringskampagne for at udgive deres nye album.

Et positivt tilfælde efter min opfattelse, hvordan moderne indholdsmarkedsføring kan fungere. Derfor er det værd at tage et kig på ingredienserne:

Pro-EU-idé passer ind i medie dagsordenen

Emne og relevansMens Brexit-modaliteterne i London antager stadig nysgerrige former, og kort før det kommende europæiske valg drøftes formålet med EU mere kontroversielt, sætter bandet med deres pro-EU-idé til en af ​​de aktuelt centrale nyheder og Debatemner.

Det faktum, at # Europe22 ikke kun er en kampagne-hashtag, men også titlen på den første singel til det nye album af bandet Bilderbuch skaber en naturlig forbindelse til produktet. Mens mange indholdsmarkedsføringsideer allerede mislykkes på grund af manglen på tematisk relevans, trænger billedbøger perfekt ind i medie dagsordenen.

🇪🇺 Maurice r
Tjek din nye IDENTITET
BLI DEL I DEN EUROPÆISKE FAMILIEhttps: //t.co/Wb2wyIOR8o # europa22 pic.twitter.com/6L0OgN13e8

– BILLEDEBOG (@bilderbuchmusik) 17. februar 2019

# europa22 https://t.co/qlClIrI5w5 pic.twitter.com/4xRSXC4UjB


– dende (@dendemann) 17. februar 2019

Fantastisk action! @bilderbuchmusik # europa22 pic.twitter.com/6xKU5qzoMi

– Katarina Barley (@katarinabarley) 18. februar 2019

Billedbog tjener længsel efter mere holdning

Formål: Mens mange virksomheder i øjeblikket definerer formålet med deres markedsføringsaktiviteter og sætter dem uden for, har musik og kultur altid været meget tæt forbundet. Et band indtager en holdning eller en politisk erklæring meget mere end et globalt selskab. I de senere år er musikernes klare politiske forpligtelser blevet temmelig sjældne.

Det være sig i frygt for faldende billet- og cd-salg eller faktisk manglende holdning. Med EU-kampagnebillederne tjener man længslen efter mere kropsholdning og giver alle fans mulighed for at deltage i dette via den virale effekt. På grund af deres oprindelse i indiescenen risikerer de heller ikke at gøre sig utroligt. Kort sagt: tema, holdning og afsender udgør en perfekt symbiose.

Konvertering ved koncertboksen?

målgruppe: Holdning og tema kan stadig være så udtalt og relevant. Hvis de ikke passer ind i målgruppens omtrentlige tankegang, vil markedsføringssuccesen være temmelig beskeden, eller kampagnen bliver endda boomerang. En musiker, der har en tendens til at synge om følelser af hjem og tilsvarende længsler, ville sandsynligvis stimulere lidt viral lyst med ideen blandt hans fans, og vice versa kan næppe opbygge troværdighed med generationen pro-EU.

De (eksisterende) billedbogfans deler imidlertid bandets holdning og ånd og er derfor de virale producenter for det samme og i sidste ende også for deres musik og plader. Fordi vi kort husker: Bilderbuch vil (også) markedsføre deres nye album, og en ikke ubetydelig del af pasbrugerne vil have musikken og bandet, der tidligere ikke har været på radaren. Hver bruger, der deltager i kampagnen, ender i salgstragten til album og turné.

Uanset om det i sidste ende vil være nok til en reel konvertering i billetkontoret eller i iTunes Store, er det sandsynligvis simpelthen smagen af ​​musik fra de nye EU-borgere. I det mindste i foråret mislykkes billedbøger ikke på grund af manglende markedsføring.

Også interessant: De 7 Content Marketing Trends 2019

Digital opvågning af musikbranchen

Mens musikbranchen længe har været sagt at være en smule digitalt døsig, er den aktuelle billedbogssag et godt eksempel på, hvordan smart content marketing kan erstatte de sædvanlige PR og marketing byggesten i musikbranchen. I mangel af formater om aftenen eller store shows som “Wetten, Dass” er stadier til promo-optræden blevet temmelig sjældne, musikmagasiner er også en del af den døende genre, og radioplatformen bliver stadig mere ensartet.

EU-passet skaber på den anden side ikke kun dækning for bandet i sociale medier, men giver også dækning i de traditionelle medier. I sidste ende er den sidste film en debat om, hvorvidt et verdensborgerskabspass ville være den endnu mere moderne idé. Men det passer bare ikke den eneste # Europa22.

Også interessant: Content Marketing: Hvordan måler du faktisk succes?

Om forfatteren: Leif Ullmann er siden 1. januar 2019 administrerende direktør for agenturet nwtn (talt Newton). Han er ansvarlig for udviklingen af ​​digitalt indholdsformater og ikke-lineære historiefortællingsideer. Indtil udgangen af ​​2018 arbejdede han i fischerAppelt i mere end 13 år i forskellige redaktionelle positioner, senest som Director Content.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *