Huawei: Kan erstatte Android i smartphones lige nu

Huawei er allerede på egen konto i stand til at erstatte Google-systemet Android i sine smartphones med sin egen software. Den kinesiske smartphoneleverandør og netværksudstiller annoncerede fredag ​​sit operativsystem kaldet Harmony OS, der også kan køre i computere, tablets, smartwatches og anden netværksteknologi.

For Huawies eget system kunne være en livredder: Gruppen truer tabet af adgang til Android, fordi gruppen af ​​den amerikanske præsident Donald Trump var sat på en sortliste og pegede på sikkerhedsmæssige bekymringer. Android-låsen blev oprindeligt suspenderet indtil udgangen af ​​august – hvordan den fortsætter, er stadig åben.

Udviklingen kan ødelægge det nuværende operativsystemduopol for Android fra Google og iOS fra Apple på smartphonemarkedet. Huawei gjorde det klart, at Harmony OS skulle blive et fuldt alternativ til Android. “Vi ønsker at etablere et globalt operativsystem, der ikke kun bruges af Huawei,” sagde Huawei-manager Richard Yu.

Softwaren vil derfor være tilgængelig for alle open source ligesom Google-systemet. På det tidspunkt havde dette ansporet Android til at blive det mest anvendte smartphonesystem med mere end 80 procent markedsandel. Selv i Kina kører de fleste smartphones på Android – skønt i modsætning til Vesten uden Google-tjenester. For tiden er Huawei’s prioritet at bruge Android til at forhindre, at dets økosystem af apps og andre tjenester splittes, forsikrede Yu gruppens interne udviklerkonference.

udstilling

“Men hvis vi ikke har adgang til det i fremtiden, kan vi skifte til Harmony OS med det samme,” sagde Yu, og Huawei kunne gøre det om et par dage. “At flytte fra Android til Huawei OS er ikke så svært. Det er faktisk meget let. ”

Et oprindeligt operativsystem til Huawei?

Kina er det største smartphone-marked i verden – og USA’s nedbrud på Huawei udløste en bølge af patriotisme inden for teknologivalg i forbindelse med handelskonflikten mellem de to lande. Så det kan være tænkeligt, at andre kinesiske smartphonesudbydere skifter til et oprindeligt operativsystem. Huawei er verdens nummer to smartphonemærke efter Samsung, delvis takket være sin stærke position på hjemmemarkedet.

Men at etablere et nyt operativsystem er en ekstrem udfordring. Frem for alt ligger vanskeligheden ved at vinde nok appudviklere til den nye platform. Selv softwaregiganten Microsoft undlod tidligere at gøre sit Windows-operativsystem til smartphones vellykket.

Appudviklerne fokuserede på iOS og Android. Andre alternativer som Firefox OS, webOS fra Palm / HP eller Blackberry-systemet er skubbet ud af markedet. Et yderligere problem for Huawei i Vesten ville også være tabet af adgang til forudinstallerede Google-tjenester på smartphones, som er populære i USA og Europa. Fordi i dette land sælges Android-enheder næsten altid med apps som Google Maps eller Gmail. Harmony OS er også en ny begyndelse i, at det, i modsætning til de fleste af dagens platforme, ikke er baseret på operativsystemer som Unix eller Linux, sagde Huawei. Gruppen udviklede den med den vision, at softwaren på selve enheden kan være relativt smal, mens meget af arbejdet leveres via hurtige netværk til datacentre.

Med det repræsenterer Harmony OS virkelig den næste generation af operativsystemer “til alle scenarier”, begejstrede Yu, men Huawei vil blandt andet lokke appudviklerne til, at Harmony-operativsystemet kan køre på tværs af flere enheder og understøtte flere programmeringssprog Udviklingen af ​​Harmony allerede for to år siden. I henhold til medierapporter var systemet oprindeligt beregnet til netværksteknologi i det såkaldte Internet of Things.Huawei var blevet sortlistet af Trump i midten af ​​maj på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer.

Virksomheden fik således adgang til teknologi fra amerikanske virksomheder og det amerikanske marked. Udsigten til, at Huawei-smartphones ikke vil modtage nogen opdateringer af Android-operativsystemet fra Google, som til tider også er tilfældet for salget i Europa – selvom salget nu i vid udstrækning er kommet sig, ifølge koncernen.

Du er måske også interesseret i dette: Den britiske eks-efterretningschef styrker Huaweis ryg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *