Auktion over 5G-frekvenser: Hvad er det næste?

Det er et startsignal for udvidelsen af ​​det ultra-hurtige 5G-mobiltelefonnetværk. Med afslutningen af ​​frekvensauktionen har telekommunikationsselskaberne sikret det spektrum, der giver dem mulighed for at tilbyde ultra-hurtigt mobilt internet i fremtiden. En oversigt.

En mere netværksoperatør – er det gode nyheder for forbrugerne?

Eksperter forventer, at – fordi fire virksomheder i fremtiden vil konkurrere om deres fordel med deres egne netværk, vil konkurrencen intensiveres, og priserne på mobiltelefonekontrakter vil have en tendens til at falde.

Hvad er resultatet af auktionen?

Bundesnetzagentur har solgt 420 megahertz spektrum til fire virksomheder. Deutsche Telekom og Vodafone sikrede sig hver især 130 megahertz, Telefónica 90 megahertz og nykommeren Drillisch kun 70 megahertz. Virksomhederne skal betale omkring 6,6 milliarder euro til staten.

Hvem kan føle sig som en vinder, der blev en taber?

Hvis man mener teleselskaberne, ser de sig nu alle godt placeret, men ikke som en strålende vinder. Årsag til dette: de høje omkostninger – Telekom skal betale 2,2 milliarder euro, Vodafone 1,9 milliarder, Telefónica 1,4 milliarder euro og Drillisch 1,1 milliarder. Alt for meget, støn virksomhederne – de penge, de hellere vil lægge i netværksudvidelsen.

udstilling

Men det er tydeligt, at Deutsche Telekom og Vodafone kan styrke deres allerede gode position på markedet. Og hvis man ser på løbet af den mere end tolv ugers mammutauktion, bliver det også klart: Telefónica og Drillisch ville have mere. Telefónica skar ned på konkurrencen meget tidligt, Drillisch var i kampen for en blok først i slutningen af ​​lille – og dermed gjorde det muligt for auktionen at afslutte.

Ikke desto mindre behøver de ikke at føle sig som tabere – Telefónica bør også fortsat spille en god rolle på markedet takket være et spektrum fra tidligere auktioner. Og Drillisch registrerer muligvis også sin opstigning til netværksoperatøren som en succes, især da virksomheden som nykommer har fået undtagelser for udvidelsen.

Også interessant: 5G mellem store løfter og ubesvarede spørgsmål

Hvad sker der med indtægterne?

Pengene går til den føderale regering. Oppositionspolitikere som FDP-parlamentsmedlem Frank Sitta advarer om, at det ikke bør “sive ind i budgettet”. Det gør det ikke, siges det af den føderale regering.

For eksempel understreger infrastrukturminister Andreas Scheuer (CSU), at 100 procent af pengene går til en salgsfremmende vare, der er beregnet til at skubbe fastnetudvidelse i landdistrikter og muliggøre digitalisering af skoler. Vodafone og Telefónica kræver snarere pengene for at fremme udvidelsen af ​​mobilnetværket. Det skulle forblive men ønsketænkning.

Hvorfor er 5G så vigtig?

Takket være den ultrahurtige standard ønsker Tysklands industri at forblive globalt konkurrencedygtig. Downloadet er cirka 100 gange hurtigere sammenlignet med 4G / LTE, latensen – dvs. responstiden – er næsten i realtid. Uanset om det er netværksproduktionsmaskiner og robotter eller selvkørende biler – 5G betragtes som nøglen.

Hvilken rolle vil Drillisch spille som en ny netværksoperatør?

Indtil videre bruger Drillisch konkurrenceantenner og netværk, i fremtiden har de også deres egne systemer. Selvom virksomheden var i stand til at sikre mindre spektrum end sine konkurrenter, fik det fritagelsesregler under udvidelsen. “Drillisch er næppe udstyret med frekvenser – det er nok til en start, men du skal se, hvordan det udvikler sig,” siger Torsten Gerpott fra Universitetet i Duisburg-Essen.

På auktionen i 2000 fik to daværende nykommere, MobilCom Multimedia og Quam (gruppe 3G) endnu mindre spektrum, hvilket var mange gange dyrere end i dag. Disse modeller er imidlertid ikke særlig konstruktive for Drillisch: Begge virksomheder kastede håndklædet ind efter et par turbulenser og kom ud af markedet.

“Det kan ikke udelukkes, at Drillisch vil rejse igen om få år,” siger Gerpott. Han betragter imidlertid scenariet som mere sandsynligt, at Drillisch vil købe den tyske forretning fra den spanske Telefónica-gruppe og derved styrke sit netværk markant. “På mellemlang sigt er det meget muligt.”

6,6 milliarder euro som auktionsprocenten – er det ikke for meget?

Man kunne få indtryk, også i tilbagebliket på auktionerne fra de foregående år. Telekom og Vodafone beregner med de samlede omkostninger der kunne bygges omkring 50.000 nye bærbare radiostationer.

Ekspert Gerpott tror imidlertid ikke, at udbyderne har været overfordelt: “Dette er normale markedspriser,” siger han og påpeger, at i de foregående auktioner gik mindre spektrum over bordet. Hvis omkostningerne reduceres til en megahertz, betales det samme beløb som før, nemlig 15,5 millioner euro for en megahertz.

Hvornår har privatpersoner noget af 5G?

Det foregår stadig. Indtil videre er der næppe nogen smartphones på markedet, der er i stand til 5G. Det er heller ikke klart, hvornår så mange nye aktiver aktiveres, at de første 5G-mobilkontrakter kan sælges. Virksomhederne har spørgsmålet om 5G-netværksstart, der stadig er dækket. 5G-smartphones og deres kontrakt skulle være noget af en teknologilever for tiden og kun være fuldt anvendelige i store byer.

“I anden halvdel af 2020 skulle 5G være massemarkedsat, hvis der så er nok smartphones tilgængelige,” sagde Telekom-direktør Tyskland Dirk Wössner. Han understregede dog, at 5G på ingen måde var et “rent industrielt spørgsmål”. “Mængden af ​​data fra tjenester, der også bruges af private kunder, vil stige eksponentielt – fremover vil 5G være vigtig.” Til applikationer af virtual reality eller til datakrævende onlinespil er 5G også relevant for privatkunder, lederen.

Også interessant: 5G udsigter: fjernstyrede lastbiler og kirurgi via radio

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *