Hvad gør en kreativ teknolog egentlig?

Navn: Martin Böing-messing

Alder: 28

Position: Kreativ teknolog

Uddannelse: Master of Arts Media Studies

Virksomhed: BBDO Dusseldorf

Hvad laver du?

Jeg arbejder som kreativ teknolog hos BBDO Düsseldorf. Mine emner er nye teknologier, og hvordan allerede etablerede teknologier kan bruges innovativt i marketing og kommunikation.

I hverdagen betyder det, at alt efter projektet tager jeg altid forskellige opgaver i teamet: app- og webudvikling, prototyping af hardware og software, UX-design eller teknisk rådgivning.

Hvordan kom du til denne opgave?

Faktisk har jeg altid fundet alt digitalt spændende – fordi mange ting konstant ændrer sig her, fordi der altid er nye løsninger og nye teknologier. Allerede i løbet af min skole- og universitetstid tilbød jeg webudvikling som et en-mandat bureau.

Efter min kandidat i medievidenskab ansøgte jeg mig om BBDO Masterclass, et traineeprogram med høj talent for den tyske BBDO-gruppe. Efter at have afsluttet denne uddannelse sluttede jeg mig med BBDO Düsseldorf som kreativ teknolog. Her kan jeg kombinere de kreative udfordringer i agenturets hverdag med min tilhørighed til digitale teknikker.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Et aktuelt højdepunkt er plakaten til dette års SoundLounge. Sammen med designere udviklede jeg en maskine til denne branche: Lyde, der er optaget gennem en mikrofon, analyseres ved hjælp af en algoritme og tegnes af en robot på en plakat.

udstilling

Vi udviklede først statiske design og oversatte dem derefter til matematiske funktioner, der er stærkt påvirket af lydindgangen. Det var dejligt at se, hvordan SoundLounge om aftenen hviskede, talte og sang de besøgende ind i maskinen og producerede unikke plakater hver gang.

For mig viser dette projekt perfekt fordelene ved et bureau: alle bringer deres eget perspektiv og ekspertise hit – og det er netop det, der gør ideer til spændende sager.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Det er vigtigt at være fleksibel. Ofte handler det om kortsigtet engagement i et projekt, og først da bliver det klart, hvordan jeg kan støtte projektet konkret. Det, der er essentielt, er åbenheden for nye ting, sjov forskning og en konstant interesse for nye teknikker – fordi du aldrig ved, hvad der kunne være nyttigt næste. Generelt hjælper det med at nærme sig tingene positivt. På denne måde kan der findes løsninger, der ikke er så tæt i starten.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Det er blandingen af ​​to ting: På den ene side gør nerdige uddybning i emner og de tekniske eksperimenter meget sjov. På den anden side var alt dette bare hobby uden at arbejde med mennesker, der hver især bringer deres eget syn. Når begge mødes, oprettes spændende ideer, websteder, apps, maskiner og meget mere.

Mit job er uundværligt, fordi …

… reklame har længe været mere end klassiske tv-reklamer, trykte reklamer eller online bannere. Nu arbejder du på innovative ideer, formater og mekanik. Det kan være meget nyttigt uden store anstrengelser og direkte med nogen at afklare tekniske problemer, at udvikle en prototype eller at udvikle teknisk viden. Og det er præcis, hvad en kreativ teknolog skal levere.

Hvis du ikke var en kreativ teknolog, hvad ville du være?

Sandsynligvis medieforskere, fordi det er et utrolig alsidigt og spændende emne. Jeg kan godt lide opgaverne som kreativ teknolog så meget, at jeg ikke i øjeblikket tænker på at skifte job.

Også interessant: Hvad gør en kognitiv implementeringsingeniør egentlig?

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *