Sprogassistenter er fremtiden

Sprogassistenter er stadig kontroversielle: undertiden handler det om, hvor “smarte” Siri, Alexa & Co. er, så kritiseres de for at “lytte til alting” og krænke privatlivets fred.

Men hvad betyder Alexa og de andre sprogassistenter for brugeren, og hvordan skal annoncørerne være forberedt?

Sprogassistenter vil være allestedsnærværende

Brugernes adfærd ændres med afhængighed af sprogassistenter. Da den første smartphone dukkede op for markedet for elleve år siden, troede ingen sandsynligvis, at den en dag kunne blive en vigtig vare og et forretningsgrundlag for forskellige forretningsområder.

Fænomenet smartphone findes ikke kun i bestemte aldersgrupper eller socio-demografiske lag, men virkelig “allestedsnærværende”. Vi vil opleve den samme udvikling med brugen af ​​sprogassistenter. Hvad vi i øjeblikket ser, er sandsynligvis ikke engang 10 procent af det samlede potentiale for Smart Assistants. Dette er bare preview – filmen er stadig foran os.

udstilling

Med smartphones fulgte Appstores og Smart Assistants er nu Skill Stores (Action Stores på Google), Smart Speaker-enheder, der gør endnu smartere. Funktioner, som sprogassistenter endnu ikke har, kan “undervises” med en færdighed. Selvom du kunne bruge sprogassistenter eller smarte højttalere, selv uden færdigheder, som du kan bruge en smartphone uden apps. Kun fordelen er da meget lav.

Langsomt giver vi op kontrollen

Fordelen ved sprogassistenter er, at de udfører kommandoer, som brugeren har sagt. Det starter med spørgsmål som “Alexa, hvordan er vejret i dag?” Eller “Hvordan kommer jeg fra Hamborg til Berlin hurtigst?” Til “Alexa, start mit sprinkleranlæg” eller “Alexa, sluk lyset”. Assistenterne giver os “bossfølelsen”, klager ikke og udfører kommandoerne så hurtigt som muligt. Én gang to gange … altid.

På et tidspunkt internaliserer vi det og stoler på, at sprogassistenterne altid vil hjælpe os. De er der, når vi har brug for dig. Langsomt giver vi op kontrol, fordi vi har gjort os bekendt med sprogassistenterne, og det er så praktisk. Chefens rolle forbliver uanset hos os, fordi vi har det sidste ord, når det kommer til at give ordrer.

Også interessant: Undersøgelse: Én ud af fire bruger mindst én smart-home-applikation

Søgningen kunne begrænses

En anden verden af ​​snigende ændringer, som vi som brugere ikke er klar over, er “kraften i at finde sprogassistenter”. Før Googles søgemaskine var der flere andre søgemaskiner. Mange mistede deres søgekraft, eller de findes ikke længere.

I mellemtiden er Google synonymt med “søgemaskine”. Vi søger ikke, vi google. Den samme ting sker igen og vil blive endnu mere omfattende: vi bliver mere og mere “alexic”.

I begyndelsen var der ingen reklame på Google. I øjeblikket kan brugere næppe skelne annoncer fra organisk indhold. Når brugeren har indtastet et søgeudtryk, placeres Google-annoncer, først kommer de organiske resultater. Der er også en algoritme, der bestemmer, hvad der skal placeres og hvor.

Dette er kun et eksempel på søgemaskiners markedsstyrke, hvor “neutral” output vises, når brugerne leverer specifikke søgeudtryk som “input”. Der er trods alt stadig flere resultater at se. Fordi det også vil ændre sig meget med sprogassistenter!

Sprogassistenter beslutter, hvilket spørgsmål hvilket svar, eller i bedste fald, hvor mange svar der skal leveres som resultat. Brug af sprogassistenter eller smarte højttalere “lad søgning” har sin pris.

For eksempel kan du spørge Alexa, “Hvilken brusegel kan du lide?” Eller “Hvilken tandpasta kan du lide?”. Alexa kan teoretisk kende alle mærker og produkter på markedet, men ikke ti mærker eller produkter, men kun to eller tre produkter. Det er alt!

Forestil dig hvad der sker, når du kun får et bestemt mærke som svar på et bestemt spørgsmål: Lær brugere endda om andre mærker og produkter gennem sprogassistenter? Hvor mange problemer skal du kigge efter andre mærker eller produkter? Brugeren stoler på sin sprogassistent – og han bestemmer mærket.

Alexa bliver relevant for annoncører

Jo mere tid vi bruger med Alexas fra denne verden, desto vigtigere bliver Touchpoint “Sprogassistenter og smarte højttalere” for udgivere, indholdsskabere og annoncører.

Sprogassistenterne kan hjælpe os stille hjemme. De er næsten allestedsnærværende og bliver ikke længere bare i stuen, men får også deres egen plads i køkkenet eller i soveværelset.

De er nye værelseskammerater og ledsagere, når vi er på vej. Færdigheder tilføjer brugere værdi, hvilket giver brugeren endnu mere kontakt med deres sprogassistent.

Han bruger ham mere og mere til hverdagens opgaver. Set fra mærker, produktproducenter og annoncører øger dette automatisk relevansen af ​​sprogassistenter, smarte højttalere og færdigheder.

Kom tættere på målgruppen og ledsag dem i hverdagen

Som annoncører ønsker alle virksomheder at nå det rigtige publikum til det rigtige tidspunkt og til den rigtige pris. Sprogassistenter og færdigheder kunne hjælpe enormt med at nå målgruppen. Baseret på målgruppens adfærd kan et individualiseret brandbillede præsenteres, og det nøjagtige “købstid eller forbrugspunkt” kan forudsiges.

En drøm for mange annoncører: at komme tættere på målgruppen og være i stand til at ledsage dem i deres hverdag. Problemet er, at der ikke er plads til alle. Alexa, Siri og Google Assistant scanner markedet og anbefaler kun, hvad de vil anbefale. Og det behøver ikke nødvendigvis at være det, brugeren virkelig ønsker at se eller høre. Så optimeringen af ​​stemmesøgning og sprogassistent er enormt vigtig.

Annoncører skal allerede tænke alvorligt på eksisterende berøringspunkter, som f.eks. Deres websteder. Hvordan finder man nogen, der leder efter et produkt, deres eget brand eller tjenester, der tilbydes af stemmekommando?

Det eksisterende indhold, indholdshubber eller berøringspunkter på det eget websted op til noteringer skal optimeres for stemmesøgning og sprogassistenter. Fordi stemmesøgning fungerer anderledes end tipssøgningen. Det vil blive mere og mere relevant i fremtiden, at sprogassistenter også anbefaler de mærker, produkter eller tjenester, som annoncøren tilbyder.

Fremtiden er nu!

Det anbefales at være til stede hos sprogassistenterne. Med en dygtighed og stemmesøgningsoptimeringer kan du komme i gang, generere lektioner og få erfaring i brugeradfærd, præferencer for stemmeassistent og algoritme.

Sprogassistenter og færdigheder er ikke et problem, der “kommer engang, og som du kan starte senere”. Der er allerede mere end 6.000 færdigheder i Tyskland alene i Amazon Alexa Skill Store. Og antallet af Google-handlinger vokser også. Fremtiden er nu!

Sprogassistenter vil i fremtiden koordinere den netværksbaserede verden af ​​”husholdningsapparater”. Mikrobølger, ure, køleskabe, fjernsyn, højttalere og andre apparater, som vi bruger næsten hver dag derhjemme, er netværkede og kan stemmestyres. Forbindelserne med bilindustrien må ikke undervurderes. Biler er mere og mere udstyret med stemmeassistenter.

I løbet af de næste par år bør vi se på, hvordan alliancerne mellem de store 5 sprogassistenter udvikler sig. I øjeblikket markedsfører Amazon (Alexa), Google (Google Assistant), Apple (Siri), Microsoft (Cortana) og Samsung (Bixby) hver deres sprogassistenter. Det første samarbejde mellem Microsoft og Amazon er imidlertid allerede ved at vokse frem og ændre markedsvægten.

Også interessant: Tilbage til naturen via smarthome

Om forfatteren: I 18 år bor og arbejder og arbejder digitale medierekspert Mandar Ambekar i Tyskland. Han beskriver “Media-Tech” som hans lidenskab. Han er grundlæggeren af ​​digital konsultation blueShepherd, som han ønsker at videregive viden, oplevelsen og fremtidige tendenser til kunderne.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *