Content Marketing: Mellem tilfældigt og strategisk

Jeg beskæftiger mig så meget med tal og tror derfor bestemt på det gamle ordsprog, at du ikke skal tro på en undersøgelse, som du ikke har forfalsket dig selv. Ikke desto mindre har en ny undersøgelse om mit yndlingsemne netop fået min opmærksomhed: Marketing Association, den nye Content Marketing Monitor, der skal vises årligt nu.

Fordi onlineundersøgelsen blandt et navngivet antal marketing beslutningstagere fra virksomheder og agenturer bekræfter mig på mange måder, hvad jeg oplever hver dag. Kort sagt, indholdsmarkedsføring vokser. Mange, næsten alle, eksperimenterer. Der er mange fejl, men forhåbentlig også oplevelser.

Frem for alt har mange virksomheder det stadig vanskeligt at bruge content marketing strategisk og omfattende – og nogle gange ser de næsten tilfældigt ud.

Content Marketing vokser

Det ser ud til, at et flertal af beslutningstagere inden for markedsføring bestemt tror på fremtiden for indholdsdrevet marketingkommunikation. Selvom indholdsmarkedsføring stadig er et eksperimentelt tilbehør for de fleste virksomheder, siger 78 procent af de adspurgte, at de ønsker at intensivere deres indsats inden for indholdsmarkedsføring i deres virksomheder i de næste tre år.

udstilling

Dette kan skyldes, at du er overbevist om succes med indholdsmarkedsføring. Eller på grund af det faktum, at du i markedsafdelingerne udelukkende omdirigerer budgetter, fordi klassisk reklame ikke fungerer så godt længere – og du kan ikke nå visse målgrupper i de digitale medier uden (det rigtige) indhold.

Content marketing strategi som et fremmed ord

Hvad undersøgelsen dog klart viser, er, at meget få virksomheder ser ud til at være virkelig strategiske, holistiske og bæredygtige, når det kommer til indholdsmarkedsføring. “Hver anden virksomhed arbejder uden en indholdsmarkedsføringsstrategi eller -koncept,” siger pressemeddelelsen på Content Marketing Monitor.

En sætning, der skal læses højt, og derefter skal konsekvenserne ses. Fordi det betyder: Mange tyske virksomheder investerer åbenbart fra tarmen i indholdsmarkedsføring. De lader medarbejdere og agenturer bare gøre det og håber, at der så kommer noget godt rundt.

På den positive side kunne dette beskrives som forskning og udvikling, som “Lær og tilpas” og som indsamling af vigtige data i testprojekter. Mislykkes hårdere, siger jeg kun. Hvis du var vred, kunne du kalde det fuldstændig planløshed.

Selvom det er vigtigt for et vellykket indhold at “dvæle på annoncerne”, er det endnu vigtigere at have tidligere defineret en strategi, som annoncerne kan følge.

Spildte budgetter på grund af manglende planlægning og siloer

Det får mig altid til at føle mig syg, fordi jeg kender de budgetter, der ofte bruges, selv til små indholdsmarkedsføringsaktiviteter – og jeg ved godt, hvad du kunne gøre med dem, hvis du udnyttede dem godt.

Selvfølgelig er en smule anarki og ønsket om det ene eller det andet eksperiment med markedsføring af digitalt indhold også en del af det. Kun på denne måde kan de unge medier og marketingdisciplin udvikle sig yderligere, kan enhver virksomhed lære, hvilken strategi der giver mening.

Men så skal eksperimenterne også planlægges og styres centralt, herunder en grundig analyse af succeser og fiaskoer.

Men undersøgelsen viser, at mange virksomheder bygger siloer, der er adskilt og ikke ser det store billede, der er så vigtigt i en vellykket indholdsstrategi.

Jeg citerer fra pressemeddelelsen på Content Marketing Monitor: ”Næsten halvdelen af ​​alle virksomheder organiserer indholdsmarkedsføring lokalt. Synergieffekter går tabt, effektiviteten af ​​indholdsmarkedsføring falder, og siloer stiger. “I tal: Kun 16 procent af de virksomheder, der er undersøgt af marketingforeningen, har et centralt styret indholdsmarkedsføringsteam.

Mangel på knowhow til indholdsmarkedsføring som den største hindring

Hvad der synes at mangle i store dele af tyske virksomheder er en forståelse af, hvad du kan gøre med indholdsmarkedsføring. Sådan forankres det i virksomheden og låses sammen med de andre kommunikations- og markedsføringsforanstaltninger.

I øvrigt nævnes mangel på knowhow som en af ​​de største hindringer for vellykket indholdsmarkedsføring, hvilket sandsynligvis skyldes det faktum, at disciplinen er vokset så hurtigt, og kolleger ikke har været hurtige nok til at klage.

Hvad der næsten overrasker mig i lyset af dette: Næsten 60 procent vurderer deres indholdsmarkedsføring som vellykket, syv procent siger endda, at deres indholdsmarkedsføring er “meget succesrig”. Jeg spekulerer på, om denne indsigt blev opnået subjektivt, eller om den faktisk er baseret på målbare tal.

Ikke desto mindre vil jeg konkludere med denne kolonne forligende: Content Marketing Monitor Tyskland viser også, at indholdsmarkedsføring i små trin altid er vokset og har etableret sig godt i sindet for beslutningstagere om markedsføring. Som fan og “evangelist” af denne form for markedsføring er jeg glad for.

For øvrig præsenteres alle resultater af Content Marketing Monitor Germany den 5. og 6. december på den tyske marketingdag i Hannover.

Om Karsten Lohmeyer: Enhver, der beskæftiger sig med markedsføring af digitalt indhold og digital transformation, kan næppe ignorere Karsten Lohmeyer. 46-åringen arbejdede i mange år som journalist, grundlagde den kendte medieblog LousyPennies.de og byggede u.a. et datterselskab af indholdsmarkedsføring af Deutsche Telekom. I dag udvikler og implementerer han som konsulent for virksomheder og agenturer komplekse strategier for indholdsmarkedsføring, gennemfører workshops og træninger og beskæftiger sig med sin yndlingshobby, væksthacking.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *