Kunde først – Fem innovative teknologier til detailhandlen

I årevis har nye teknologier i detailhandelen ændret måden, hvorpå folk handler. Stationær og online handel har intet andet valg end at tilpasse sig ændrede kundeforventninger og præferencer. Frem for alt forventer de velstående årtusinder, der er under 40 år, handel tilpasset deres behov. Derfor bør detailhandlere i Tyskland tilpasse sig at ændre kundeforventningerne både teknologisk og følelsesmæssigt.

Dunnhumby, en af ​​de førende udbydere af dataanalyse, har identificeret fem tendenser, der vil forme handelen i 2019. Stationære og online detailhandlere, der implementerer disse tendenser for sig selv, får deres konkurrenceevne og frem for alt relevans i den trendbevidste, unge, “altid og hvor som helst på” generation.

Også interessant: Apple Pay – forbandelse eller velsignelse for online og detailhandel?

Premium og shoppingoplevelse vigtigere end pris

I 2019 vil kunderne kræve flere premiumprodukter og forvente tilpassede shoppingoplevelser. Millennials er for eksempel især interesseret i æstetisk tiltalende og oplevelsesorienterede butikker for at optage opmærksomme fotos og videoer til deres Instagram-konti. For denne shoppingoplevelse er de også villige til at betale et par euro mere.

Loyalitetsprogrammer skal afspejle kundens behov

Loyalitetsbonuser, rabatter og point for de samme bonusprogrammer har mistet appellen. Loyalitetsprogrammer skal være tilpasset de skiftende behov og forventninger hos nutidens shoppere. I dag skabes kundeloyalitet gennem proaktive shoppingoplevelser, der formidler konsistente beskeder på tværs af alle kanaler langs kunderejsen. I 2019 skal detailhandlerne koncentrere deres loyalitetsprogrammer igen. Uanset hvor kunden befinder sig, forventer han, at hans behov skal afspejles i tilbud og tjenester.

Chatbots har potentialet til at være en shopping guide

Millennials har ingen problemer med at tale med en velprogrammeret chatbot, når de kan imødekomme deres informationsbehov. De taler allerede fortroligt med Alexa og Co. Chat-bots og virtuelle stemmeassistenter har potentialet til at transformere shoppingoplevelsen og forbedre kundeservicen yderligere. Frem for alt bliver de en boblende kilde til kundepræferencer.

AI og maskinlæring på stigning

Kunstig intelligens og maskinlæring vil være den eneste måde at få indsigt fra al information i lyset af stadigt stigende datamængder. Når alt kommer til alt, kan de komplekse og flere kontaktpunkter med kunderne i løbet af deres indkøbsrejse ikke længere evalueres med konventionelle softwareløsninger. Med maskinlæring og AI såvel som intuitive brugergrænseflader bliver detaildata lettere at forstå og evaluere. KI lærer af de indhøstede erfaringer og foreslår foranstaltninger til produktplacering, priselasticitet og kundetilpasning. Dette giver detailhandlere en rig kontekst for at forbedre deres tilbud, så de passer til de nuværende kundepræferencer.

Kundedata som indtægtskilde

Detailhandlere har en værdifuld kilde til transaktionsdata, som de næppe har brugt. Købshistorik, brand- og betalingspræferencer venter bare på at blive brugt til reklame, markedsundersøgelser og forretningsinformation. Der er mange måder at sælge disse data på og benytte nye indtægtskilder. Globale onlinegiganter som Amazon har allerede etableret forretningsmodeller med monetisering, og nu er det detailhandlere, der sælger deres data til andre brancher, der er afhængige af kundedata.

Personlig interaktion langs kunderejsen med innovative teknologier

“Kunder skal være først, og forbrugere ønsker at blive anerkendt i dag og forventer, at deres behov bliver forstået og reflekteret i detailhandlerens tilbud og personlig service,” sagde Marc Fischli, Dunnhumbys Chief Client Officer. “Forbrugerne er så overvældede med information og forsyningsoverbelastning og forskellige muligheder, at detailhandlere, der gør shopping lettere bliver belønnet, og uden innovativ teknologi eller avanceret dataanalyse er dette mål uopnåeligt i dag.”

udstilling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *