Gamescom: E-sport er på vej op

Marc Förster husker nøjagtigt: “Jeg har mere end ti års erfaring med e-sport som en aktiv spiller, derefter rejste jeg gennem Asien, byggede mit eget bord lokalt og i 2015 endda vicemester.”

På det tidspunkt var ingen interesseret i det. I dag er Förster “Product Owner E-Sports” på TV station Sport1 og dermed en af ​​de vigtigste aktører i branchen i Tyskland. Han er ansvarlig for og designer e-sportsbegivenhederne til stationen.

Förster har været i stand til at omdanne sin hobby til et seriøst erhverv. Også fordi e-sportsbegivenheder for mange år siden på grund af førstepersonsskyttere, der stadig er i det beskidte hjørne, nu blomstrende. I e-sport dueller nu godt betalte gamere i computerspil, normalt i multiplayer-tilstand. Og flere og flere mennesker er interesserede i det.

Også på Gamescom 2018.

“Spil overalt” er Ecoms-mottoet hos Gamescom. Og det er sandt: smarttelefonen er blevet den vigtigste gamerplatform for første gang og har overhalet pc’en.

udstilling

Tv-tv-stationer, eksperter og udgivere bruger denne tendens til at tage e-sport til et nyt niveau. De, der spiller selv, kan især lide spilprofæer i deres dueller.

Mulighederne for e-sportsbranchen er fremragende

Først mandag mødtes repræsentanter for branchen på kongressen “SPOBIS Gaming and Media 2018”. Emnerne: e-sport, digitalisering og sponsorering af e-sport.

Med god grund sad repræsentanter for Bundesliga-klubber som Hertha BSC og Borussia Dortmund, programledere for ZDF, DAZN, German Football League (DFL), digitaliseringseksperter og marketingledere for store spiludgivere omkring samme bord.

Tidligere kunne børn kun opleve fodbold på tv. Selvom de også ser fodbold i dag, kan de også fordybe sig i virtuelle sportsoplevelser. Computerspilgenerationen ville sandsynligvis spille mere FIFA 2018 end at se en muligvis kedelig Bundesliga-kamp mellem Freiburg og Leverkusen.

Den nye målgruppe er ung, mandlig, veluddannet og er i stigende grad afhængig af on-demand og onlineformater i deres fritid. Selv blandt 65 år er interessen for e-sport stigende.

Mulighederne for e-sportsbranchen er derfor fremragende: scenen er allerede blevet mere professionel i de senere år, der er millioner af spillere på verdensplan, og præmiepengene er steget enormt.

E-Sports vil være et milliardmarked senest i 2020, ifølge Deloittes managementkonsulenter i deres seneste undersøgelse. Til knap 1,3 milliarder euro estimerer de derefter omsætningen.

Takket være sponsorering og reklame vil det tyske marked også vokse markant. I 2020 ville 130 millioner euro i salg være muligt i Tyskland, det vil være en markedsandel på ti procent af den globale virksomhed.

Gamescom: Sport1 og E-Sportschau er med livestreams

TV-stationer som Sport1 har genkendt tendensen og var der tidligt. Sport1 sender også flere timers spilcom live på YouTube-kanalen. Konkurrencen er enorm, også gennem digitale platforme som Twitch, YouTube Gaming eller Smashcast, som har ekstremt høje adgangsrater blandt unge spillere.

Hver tv-station er derfor stadig på udkig efter det rigtige koncept og frem for alt deres markedsføringsvej. Marc Förster siger: “Digital er lettere end tv lige nu. Der arbejder vi stadig med et åbent hjerte. “Men i det mindste med tre rene E-Sports-redaktører” og den højest mulige produktionsstandard “.

Fordi tv-områderne i øjeblikket ikke er særlig forudsigelige på grund af den temmelig fragmenterede e-sports-kalender, er annonceindtægterne stadig beskedne. Annoncørerne har “forbehold over den unge sports levetid”.

Ikke kun de private mennesker konkurrerer om markedsandele og målgrupper, men også de offentlig-juridiske ønsker et stykke kage. ARD anerkendte e-sportstrenden allerede i 2016 i dokumentaren “E-Sport – fra den beskidte dreng til superstjernen” og er også repræsenteret på Gamescom med E-Sportschau.

Torsdag udsender sportschau.de og YouTube-kanalen for sportsforestillingen en to-timers livestream om emnerne: Hvor langt er e-sport på mobilen? Hvem vinder Splatoon 2-turneringen på Gamescom? Og hvilket potentiale vinder spil som Battle Royale og Rainbow Six?

E-sport skal ses som “sport” på alle niveauer

Selvfølgelig er driverne i branchen ikke kun sportsspil. Multiplayer-shooteren PUGB, som blev frigivet i marts 2017, rapporterer i øjeblikket rekorden for 100 millioner downloads over hele verden til den mobile platform.

PUGB udsendte for nylig “PUGB Invitational” fra Berlin med stor succes – med kendte streamere som Doctor Disrespect eller Ninja.

En sådan eSports-blockbuster overgås kun af Fortnite, en rigtig gave til industrien. Co-op-overlevelsesspillet fra Epic Games og People Can Fly-studiet er i øjeblikket på toppen af ​​alt: Tredepersonskytten (nu 40 millioner spillere logger ind en gang om måneden) trækker e-sportsbranchen op.

Selv på verdensmesterskabet i Rusland spillede Fortnite en rolle. Verdensmesteren, topmester Antoine Griezmann, ledsagede sin målfejring med henvisninger til Fortnite i form af danser.

Fyrtårne, der er gode for branchen, De findes også i Tyskland. Fodboldklubber som Hertha BSC, Borussia Dortmund eller Schalke 04 investerer allerede i e-sportsscenen.

E-Sports baner langsomt vejen for at blive betragtet som en “sport” på alle niveauer: Den skaber sine egne forenings- og foreningssystemer, og der er allerede oprettet et eSport Federation Germany (ESBD).

Foreningen “spil”, sponsor af Gamescom, skubber også emnet. Deres marketing- og e-sportschef, Gregory Wintgens, roser passagen af ​​koalitionsaftalen, der forudser anerkendelse af E-Sport som en uafhængig sport med forenings- og klubberettigheder.

Dage er forbi, så e-atleter rejser for egen regning gennem Asien og stadig er nødt til at bygge deres eget spil, som Marc Förster dengang.

Send note til de interesserede: Gamescom e-sports højdepunkter indtil søndag 26. august, normalt dagligt fra 23:00 på Sport1. Finalen i ESL-sommermesterskabet 2018 i FIFA 18 og League of Legends vil være live streaming onsdag den 22. august fra kl. 10 og fredag ​​den 24. august, kl. 14.50 i Livestream på Sport1.de og YouTube.

I morgen, torsdag på sportschau.de og i YouTube-kanalen for sportsforestillingen: Livestream om emnerne: Hvor langt er e-sport på mobilen? Hvem vinder Splatoon 2-turneringen på Gamescom? Og hvilket potentiale vinder spil som Battle Royale og Rainbow Six?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *