Audio – det fungerer!

I mine kolonner sætter jeg ofte spørgsmålstegn ved omstændighederne i lydverdenen.
Jeg kan godt lide at være provokerende og ironisk. Som det ofte er tilfældet i kolonner. Men dagens kolonne er anderledes. I dag er der kun gode nyheder.

Audio Hack dage 2019

At høringen har ændret sig er endelig velkendt. Uanset om podcast, stemme, smart højttaler, streaming eller co-lytter bliver mere individuel, mere mobil og frem for alt mere digital. Dette påvirker en lang række industrier.

Radiostationer, bilproducenter, udgivere, fødevareproducenter – du kalder det. Hvem ønsker at blive opfattet i fremtiden har brug for en lydidentitet og auditive berøringspunkter. Ellers truer synkningen intetsteds. Især blandt den unge generation, “generationens hovedtelefoner”. Hvad der lyder enkelt og logisk er en stor udfordring for de fleste virksomheder. De store spørgsmål er: hvor skal man begynde? Hvordan kan ideer genereres? Hvordan kan du tænke på lyd / stemme til din egen virksomhed, dit eget brand, innovative og anderledes? Især ved 0815-stierne, som desværre får alle til at gøre det samme.

En nyttig idé i sættet med kreativ lyd brainstorming kan være lydhakathons. Hvorfor forklares det hurtigt: Innovationer, nye ideer, produkter og løsninger opstår ofte kun, når modsætninger, forskellige fag og tankeskoler kolliderer modereret og inspirerer hinanden. Det afgørende for succes er: Fjern barrierer i hovedet, være åben for nye, andre impulser.

udstilling

Korrekt anvendt kan drage fordel af et format som Hackaton for enhver virksomhed og enhver branche. Hvorfor er der for eksempel ingen sådan lydhændelsesbegivenhed for en udgiver, en bilproducent osv.?

Serven vil være anderledes i år. “AudioHackDays 2019” finder sted den 13. til 15. september i München. Arrangør er medienetværket Bayern. Mere information findes her.

Du er måske også interesseret i dette: Podcasts: Det betyder ikke noget i længden

Lyd konsekvent integreret

Væk fra tilfældige Hackaton til en standardsituation: lytte til musik under kørsel. Dette er dobbelt så sjovt, når “vores sang” afspilles på radioen, din egen playliste er fuldt indlæst, og netværksforbindelsen er korrekt.

Men på dette tidspunkt kan det være kritisk, endda farligt. Især hvis du spiller dine egne sange via smartphone. Sådan navigerer du i menuen på smartphonen, mens du kører, uden at røre ved enheden og udlevere dig selv og andre trafikanter dårlige situationer? I øjeblikket beviser Porsche, hvordan man “konsekvent tænker lyd” og tænker på driftssituationen for målgruppen og dens brugere.

Den efterårsmæssige Porsche “Taycan” tilbyder en komplet integration af Apple Music. Og direkte til displayet i cockpiten. Kompletteret med en kontrol via stemmeassistent, dvs. stemme. På toppen er der eksklusive, egne Porsche-spillelister. Inden nogen mistænkte mig for den uhyggelige reklame for Porsche: Min kone har truet med skilsmisse, skulle dette brand nogensinde være i vores garage. Men svømmernes tilgang og lyd / stemmesag er ekstremt spændende. Og det tæller! Men tilbage til fakta.

Porsche har konsekvent taget brugerens perspektiv og taget hensyn til det stigende ønske om individuelt lydindhold. Samtidig kombinerer bilproducenterne fra Zuffenhausen relevans og merværdi (lad hånden være fri for skat!) Med den aktuelle tendens mod sprogassistenter. Den sidste komponent er personlig, eksklusivt – det er kurateret – indhold i form af spillelister. Desværre fungerer podcasts endnu ikke med denne nye grænseflade, men bør følge dem snart.

Fra mit synspunkt er denne sag så spændende, fordi den viser flere retninger for lydinnovation og også kunne være en impulsgenerator.

Ejede medier – lyd

På den ene side er der det kuraterede indhold i form af “Porsche-spillelister”. Det er sandsynligvis hvorfor ingen vil købe en Porsche, men tanken bag den er interessant og bestemt kun begyndelsen. Hvad hvis Porsche tilbyder sit eget lydunderholdningssystem i fremtiden? Med individuelt lydindhold skræddersyet og mærket til hver driver? En blanding af nyheder, podcasts, musik? Det skulle være teknisk muligt.

Hvordan vil det igen påvirke klassiske medier? Hvorfor skulle vi så lytte til en “normal” radiostation eller endda podcasten til favoritmediet? Mennesket er behageligt. Mens de handler, er nogle allerede udelukkende flyttet til Amazon i dag. Forestil dig for eksempel, når du kommer ind i bilen, at systemet genkender, hvad driveren er, og gør det individuelle lydindhold fuldt indlæst og umiddelbart tilgængeligt.

Og alt dette let og hurtigt ved hjælp af stemme – uden at irritere fumble på smartphonen eller bilradioen. Behagelig bivirkning: De opnåede brugerdata kunne gøre indholdet “bedre” og mere individuelt. Merværdien fortsætter med at stige. Audio er det medfølgende medium, især på vej til arbejde. Spændende hvad der kunne ske, hvis den positive fordel kunne videreføres uden for bilen. Jeg er nysgerrig! For udgivere kan grænseflader til og med bilproducenter, luftfartsselskaber, hoteller tilbyde et stort potentiale. Nøgleord “faldende cirkulation og rækkevidde” eller nye læsergrupper og ønsket om kurateret information.

Selvfølgelig er de tilfælde, der er beskrevet ovenfor, forbundet med meget arbejde og undertiden høje økonomiske omkostninger. Men de har én ting til fælles: de er fremtiden!
Det er derfor: Sæt kunden i centrum, tænk over, prøv og kom i gang. Og i det første trin behøver du ikke millioner!

Stephan Schreyer rådgiver virksomheder om lyd og podcasts. For lydapostlen er strategi og koncept målet for alle ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *