Sådan: Podcasts med anker

Med Spotify – det er ikke noget nyt – betragter de podcasts som en permanent stor ting. Derfor elsker de at shoppe der.

Mens Soundtrap primært er beregnet til produktion på stationære computere og til de lidt mere avancerede producenter, betjener Spotify-nykommeren Anchor en helt anden klientel: alle dem, der vil producere podcasts så mobile som muligt, med lidt teknisk indsats og på smartphonen.

Du er måske også interesseret i dette: Spotifys Mega Deal: ude af gratis podcasts?

Hvorfor podcasts på telefonen?

Ideen er indlysende: Hvis podcasts skal blive et massemarked, og ideen hersker her, som alle ikke kun kan modtage, men også sende – så har du brug for det rette udstyr. Selvom produktionen af ​​podcasts er blevet meget lettere sammenlignet med professionelle radiotider. Ikke desto mindre er det stadig lidt besværet, hvis du vil lave en podcast.

udstilling

Anchors tilgang er radikalt anderledes: så enkel og hurtig som muligt. Alt dette på smartphonen, som de fleste af os allerede har i vores hænder alligevel. Derudover: en slags konstruktionssæt. Masser af små skabeloner, som selv begyndere med det samme kan lave en anstændig podcast.

Grundlæggende er ideen ikke ny: at skabe indhold så enkelt som muligt, denne idé ligger nu bag næsten alle applikationer i netværket, der er rettet mod lægfolk og semi-fagfolk. Hvad der trods alt er forståeligt, kompleks teknologi eller endda kodning af en alt for stor barriere, hvis du vil nå et massemarked.

Hvordan fungerer det?

Anker forvandler telefonen til et komplet produktionsværktøj. Alt sker her fra oprettelsen af ​​råmaterialet til distributionen. Dette er den faktisk interessante og (i det mindste efter min viden) unikke tilgang til appen. Stemmeoptagelser kan enten optages i appen eller importeres fra andre kilder. Spændende: Du kan også importere stemmeoptagelser fra messengers som “WhatsApp”. Hvis du f.eks. Bare vil hente et originalt lydspor, skal du sende det via messenger – det kan allerede installeres.

Anker

Derudover inkluderer “Anchor” et par andre gimmicks, såsom lyde eller korte musikoptagelser, som også kan bruges som en løkke. Og selvfølgelig kan du også importere sange fra Spotify (af sikkerhedsmæssige årsager, men her igen eksplicit henvist til emnet ophavsret, kan du ikke udgive sådan musik uden at have en tilsvarende GEMA-licens til at være).

Alle de enkelte komponenter føjes derefter til det tilsvarende podcast-projekt. Deres rækkefølge kan senere let ændres ved at trække og slippe. Så bare offentliggør ved at klikke, det er det. Enklere er det ikke rigtig.

For hvem er Anker egnet?

Podcasts er et stort emne. Derfor er det ikke overraskende, at de også reflekterer over steder, hvor de tidligere var uinteressante. Indtil videre har der været et par små forhindringer: Du har brug for en bestemt opsætning til podcasts. Anker minimerer denne opsætning betydeligt – og med det starter omkostningerne, som man ville have en gang. Teoretisk set er appen nok. Og en anstændig mikro, du kan ikke sige det ofte nok. Du kan spare på næsten alt, men ikke på mikrofonen. Glem den indbyggede smartphone. Denne mikrofon skal kun være den sidste mulighed.

Ellers kan du faktisk udføre en podcast udelukkende med app og mobiltelefon. For posten en rigtig god ting.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan: podcast

Og for hvem ikke?

Teoretisk kan du gøre noget med Anchor – men kun: teoretisk. Så snart podcasten skal være lidt mere detaljeret, når appen hurtigt sine grænser (ligesom alle de værktøjer, der primært fungerer med skabeloner og giver brugeren næppe nogen kreativ frihed). For eksempel kan du ikke klippe klassisk inden for “Anker”, men bare klippe klip. Så hvis du vil klippe et lydklip, har du brug for en anden app. Jo, det er det samme for hvert operativsystem, men det er allerede lidt mere kompliceret, hvis du skal jonglere mellem to apps.

Alligevel: Jeg er ikke en stor fan af at skulle lave filigranarbejde i telefonen. Selv hvis du kan gøre (igen: teoretisk) med apps som “Hindenburg” eller “Ferrite” alle de ting, du gør med “korrekte” redigeringsprogrammer på computeren: at foretage udskæringer, som bogstaveligt talt er splittede sekunder, det gør på telefonen ikke sjovt.

Selvfølgelig kan du nu spørge dig selv: hvem har brug for nedskæringer af brøkdele på sekunder? Men hvis du ser på gode podcasts eller ser på en proffes profil, finder du ud af det: Du har brug for dem oftere, end du tror. Forskellen mellem en pæn og en god podcast er lavet i så små detaljer.

Jakubetz anbefaler

Selv hvis du først tænker: fantastisk, bare en app, og jeg er podcaster, er det en fejlbehæftelse. Anker gør det lettere at komme i gang. Stadig, hvis du virkelig overvejer at komme i gang med podcasting, her er en generel introduktion til podcasting, et par tip til mobilrapportering og mikrofoner og en gennemgang af Zencastr-software. Man kan gøre en ting uden at forlade den anden. Enhver, der virkelig vil podcasten hurtigt på vejen, er bestemt godt tjent med Anchor. Hvis det er alt for lille til dig: Anchor tablet-appen er et anbefalet alternativ. Anker er tilgængeligt til iOS- og Android-enheder gratis.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan: infografik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *