Kunstig intelligens: Frygt er vores chance

Nye teknologier betyder altid begge dele: utopi og dystopi. Med den stigende kapacitet inden for kunstig intelligens vokser angst også i mange brancher. Selvom kunstig intelligens længe har været en integreret del af industrien, er det vanskeligt at se det som et supplement eller endda hjælp. I stedet slipper hun ofte for eksistensen af ​​et fremmedlegeme, en trussel, der slukker job og dykker hele levebrød i afgrunden. Designere undrer sig over, hvilken indflydelse denne nye, stadig stærkere teknologi har på deres arbejde og deres arbejdsplads.

Computere er nul og nuller. Folk alt før, i mellem, efter

Kunstig intelligens erstatter ikke designeren, men ændrer hans rolle og hans måde at arbejde på. Gennem dem kan han stole endnu mere på de færdigheder, der gør ham, og som (ingen) maskine er i stand til. Disse er først og fremmest følelser og kreativitet. Designere kan oprette et helt nyt design, der udfordrer og omdefinerer, hvad de ser og gør. Gennem design kan de skabe positive følelser hos seeren eller brugeren og således skabe en stærk følelsesmæssig bånd. Så længe vi har denne påstand om vores eget erhverv – og det er håbet, at enhver designer har det – er frygt for kunstig intelligens (foreløbig) ubegrundet.

udstilling

Så i stedet for at gøre os små i lyset af deres fremskridt inden for design og mange andre områder, bør vi prøve at se det gode i det hele. Naturligvis forudsætter dette, at vi ikke ænder væk og lader den talrige trussel vokse sig stadig større, men at vi håndterer potentialet i AI: Hvordan kan jeg meningsfuldt og ansvarligt bruge den til mit arbejde og muligvis gøre det endnu mere effektivt ?

Kunstig intelligens gør det endnu bedre

Ligesom et ABS-system hjælper os med at køre endnu mere sikkert, hjælper kunstig intelligens os med at klare os endnu bedre. Det kan hjælpe os med at nå vores mål hurtigere og optimere vores resultater. Det gør det muligt for os at fokusere på hvad der er essensen af ​​vores arbejde – og det er ikke primært at lære og mestre så mange værktøjer og teknikker som muligt, vi vil sandsynligvis altid sidde tilbage med maskiner – men alt i mellem og omkring det.

Trangen til at konceptualisere noget nyt. Øjet for detaljer. Evnen til at sætte design i kontekst og bygge på historie – fra mærker og produkter såvel som vores egen. Vi er i stand til at give en specifik karakter til vores oplevelse, vores personlige opfattelse og vores meget forskellige smag af skabelse fra designer til designer. Styrken af ​​den menneskelige designer sammenlignet med en maskine ligger i dag og bestemt også i de næste par år i hans følelsesmæssige intelligens og hans empati over for brugeren. Sådan udvikler vi design og produkter, der beriger vores liv og gør dem lettere med nyttige funktioner, intuitiv betjening og et æstetisk udseende.

Ja, kunstig intelligens udfordrer os, og det kan være skræmmende. Men denne frygt er også vores chance for at få det bedste ud af os selv og sørge for, at vi har uerstattelige evner, der adskiller os fra maskiner.

Innovativt design har mere end en dimension

Hvis flere millioner påstås unikke grafiske alternativer genereres ved hjælp af en matematisk algoritme, kan en sådan endimensionel løsning være tilfredsstillende som et “tilpasset design” i forbindelse med en salgsfremmende salgsfremmende kampagne for producenten. Det har dog lidt at gøre med god design efter vores standarder. Især inden for produktdesign er der meget mere at gøre end “bare” at designe produkter. Det handler om produktøkosystemer, der kombinerer hardware, software og tjenester for at levere den bedst mulige brugeroplevelse.

God design gør kompleks forståelig og sætter fokus på fordelen for brugerne. Kunstig intelligens alene kan ikke gøre alt det. Men det kan hjælpe designere med at udvikle de bedst mulige resultater. Ved hjælp af en lang række forskningsmetoder kan hun hurtigt udvikle et omfattende billede af en situation ved at analysere og sammenkæde indsamlet information. Designere kan derefter drage værdifulde konklusioner for deres fremtidige arbejde og tilbyde kunder og brugere reel merværdi.

  • 20171206 Df1 9742
    (Foto: designaffairs)
  • 20170404 Df1 0051
    (Foto: designaffairs)

Fremtiden ligger i laboratoriet

En sådan brug af de nye muligheder betyder så også i følgende: virksomheder skal bruge kunstig intelligens intelligent for at kunne drage fordel af det. På designaffairs har vi dyrket denne form for behandling i flere år. I et testlaboratorium – en kreativ legeplads for kunstig intelligens – med støtte fra datavidenskabsmænd, udvikler vi ideer til tilsluttede produkter, intelligente tjenester og automatiserede enheder parallelt med den nuværende daglige forretning og udvikler prototyper for at vise vores kunder, hvordan de kan konkurrere konkurrencedygtigt om digitalisering ,

Designere udfører uden tvivl en nysgerrig, undersøgende aktivitet i løbende processer og produktudvikling. De ser ud over den ordsproglige boks, hvilket kan føre til innovative resultater. Imidlertid kan denne menneskelige forskningskompetence suppleres med datadrevet kunstig intelligensforskning og bringes til et helt nyt niveau – når virksomheder er klar.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Måske er det ikke nødvendigvis passende at vende den nuværende usikkerhed og mistillid til AI til det modsatte og se euforisk ind i fremtiden. Hun er for usikker på det. Sådanne forstyrrende teknologier fører især til både dystopiske og utopiske ideer og har bestemt noget af begge dele. Vores ansvar er at tackle det nye potentiale og dets potentielle konsekvenser og sikre en etisk tilgang til de muligheder, som kunstig intelligens tilbyder.

Hvis vi ønsker at bruge AI, skal det kontrolleres af os selv, så dets output er positivt og rentabelt for alle sider. Dette kan være den største udfordring – hvad enten det gælder design eller på andre områder. Virkelig vanskelig er diskussionen senest, når maskiner på et tidspunkt er lige så intelligente som vi mennesker – eller endda meget smartere. Det vil tage lidt tid indtil da. Disse må vi bruge til at aftale regler for håndtering af denne stadig stærkere teknologi.

Indtil da bør designere, der ser deres eksistens truet af kunstig intelligens, forsøge at arbejde sammen og stole på hinanden bedre. I fremtiden bliver de nødt til at undersøge nærmere, hvad der bevæger folk og skabe design, der berører. Det er ikke vilkårligt, men er elsket.

Til forfatteren: Michael Lanz har været administrerende direktør for det strategiske designkonsulentbureau designaffairs i München siden 2007, hvor han er ansvarlig for forbrugerprodukter og HR, IT og interne operationer for Studio Lead München. Lanz er uddannet produktdesigner og også underviser i teknisk design ved TU Dresden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *