Sidejob: influencer

Det blonde hår hvirver rundt, i godt humør, skinner Julia Hansen ind i kameraet. ”Hej I regndråber.” Hver aften kidnapper 24-åringen fra Kiel hendes 37.400 følgere i hendes farverige verden på Instagram. Hun kalder sig selv “den daglige dosis af galskab og lykke”, og hendes tilhængere elsker hendes muntre natur, hendes stil og hendes pastel-pink pigeres verden. Julia Hansen er en influencer og blogger, i det mindste om aftenen og i weekenden.

I løbet af dagen arbejder hun som projektleder i et Kiel reklamebureau og rådgiver sine klienter som projektleder. To verdener, der skal forenes – og som bringer mange en fordomme. Julia Hansen siger: “Begge job er min lidenskab og udelukker ikke hinanden.”

I 2016 vil 24-åringen begynde at uploade fotos på Instagram for sjov. Hvad der kun er beregnet til hendes venner, finder hurtigt fordel hos andre brugere. De første virksomheder henvender sig til Julia Hansen, og i 2017 beslutter hun at starte en lille virksomhed fra sin Instagram-konto “Julispiration”.

Foto 08 09 18 17 06 25
Julia Hansen har over 37.000 følgere på Instagram (foto: privat)

Første gang hun modtager penge til samarbejde, våger hun at dedikere sin familie og venner – såvel som sin chef. ”Det var svært at holde min hjemmeside hemmelig. Kolleger havde allerede opdaget min konto lidt efter lidt. ”Først griner hun af sin influencer-karriere, men når hendes konto og blog bliver mere og mere succesfuld, kigger chefen også ind i den farverige verden af ​​sin blog. ”Jeg vidste, at disse allerede er to verdener, der kolliderer,” siger Hansen. I løbet af dagen sidder hun alvorligt på mødet, om aftenen babler hun “vrøvl i kameraet”, som hun selv siger. “Men jeg er begge, jeg står over for begge.”

udstilling

Den, der er en influencer, bør afklare dette med chefen

Dette genkender hendes chef. Deltidsjob skal normalt godkendes af arbejdsgiveren, men de bør ikke forbydes så let. I princippet har medarbejderne lov til at udføre et deltidsjob i deres fritid – så længe jobbet ikke er i konflikt med hovedjobbet.

Influencer marketing er sandsynligvis det i øjeblikket mest populære deltidsjob i verden. At tjene penge på Internettet, teste produkter og opleve rejser gør det muligt for unge deltagere at drømme om især Nebenbei-karrieren. Det offentlige job, især i velrenommerede brancher, er fordelagtigt på forhånd at afklare med chefen, om det professionelle websted er kompatibelt med jobbet. Julia gik også den professionelle måde og afklarede sin chef om hendes sidelinie.

Influencer-viden kan også være nyttig i agenturer

Julia Hansens chef giver ham okay, deres deltidsinflytelsesaktivitet er i ansættelseskontrakten. Der eksisterede ikke hidtil begrænsninger fra deres arbejdsgiver. ”Reklamebureauet er bestemt mere taknemmelig end for eksempel den offentlige service. Barriererne er ikke så høje. ”Men flere og flere kolleger og kunder følger hende om aftenen på Internettet. ”Du er nødt til at huske, at folk fra mit professionelle miljø kan komme til dette, og at de kan overlappe mine to arbejdsverdener.” Man lærer, hvordan man håndterer dette over tid. Hansen har ikke gjort nogen negative oplevelser indtil videre.

Tværtimod bruger Julias influencer-viden også sin arbejdsgiver. Flere og flere kunder ønsker at få fodfæste inden for online marketing, Julia Hansen rådgiver om influencer relations og kan bruge hendes erhvervede viden som projektleder. ”Jeg ved, hvordan man skal forhandle med influencere, hvilke tilbud der er i orden, og hvilke personligheder, der er autentiske,” siger 24-åringen.

Kiel har registreret en handel for sit stadig ganske nye sidearbejde. Som ejer af en lille virksomhed oversætter hun samarbejder på sociale medier såvel som på sin blog.

Foto 05 09 18 17 36 44
Udenfor kontoret betyder det ikke nødvendigvis arbejde for Julia Hansen. Efter arbejde er 24-åringen en influencer (Foto: privat)

Når din arbejdsdag slutter i reklamebureauet, begynder din anden arbejdsdag. ”Hver aften sidder jeg på min blog i tre eller fire timer og laver sociale medier.” E-mails skal besvares og briefinger skrives til samarbejde.

Også på influencer-arbejdsplanen: Producer, rediger og send fotos. Blogtekster skal skrives, sendes til godkendelse og offentliggøres. ”Og så vil jeg være i udveksling med mit samfund, besvare beskeder og svare på kommentarer.” 24-åringen har ikke meget fritid og ender ofte på et natskift. “Jeg fandt noget, som jeg elsker, det er derfor, alt dette arbejde ikke generer mig,” siger Julia Hansen.

Men nogle gange bryder endda det delvise job hendes virkelige liv. ”Nogle gange kommer jeg i konflikten, hvad jeg virkelig ønsker at gøre.” Hendes job i reklamebureauet har prioritet, hun vil stadig arbejde her og lære mere. “Men selvfølgelig tænker du undertiden på, hvordan det ville være at lægge al din magt på sociale medier.”

Så at foreningen mellem begge verdener fungerer godt, er deres egen chef for 24-årige meget imødekommende. ”Til begivenheder og samarbejde kan jeg ofte tage ubetalt orlov.” Nogle gange er ”Juli-inspiration” dog også nødt til at stoppe det. Så når en vigtig kundeaftale forfalder, eller reklamebureauet har brug for det.

Foto 01 08 17 14 32 05
Nogle gange tænker Julia Hansen allerede på at gøre sit sidejob som influencer til hovedjobbet (foto: privat)

At drømmen om influencer-karrieren ikke kun er Julia Hansen, bemærker hun i sin nyhed. ”Jeg får en enorm mængde meddelelser om, hvordan man forklarer hans sociale medie tilstedeværelse til sin chef.” Hendes råd: indviede kolleger, derefter chefen. Også, “Jeg poster ikke noget, der piner mig. Min guide: Bare skriv ting, som du vil udholde på en skærm foran huset. ”Hun ville ikke skjule sin tilstedeværelse på sociale medier. “Det kan ikke ske, udover er min beretning også et udtryk for min kreativitet, så noget godt.”

Skepsis bliver hurtigt af med dem. Bare hende, blondine, pige, en forkærlighed for Rosa, satte hurtigt i en skuffe. Men: ”De fleste ved ikke engang, hvor meget arbejde der ligger bag en konto.” Deres mål: oplyse og rydde op med fordommene.

Bly 3 Crazy Stuff 1200X1200

Nu er det vanvittigt!

Nogle gange skøre, altid nysgerrige og småpratede, det er Crazy Stuff! Hver torsdag sætter vi 5 skøre ideer fra hele verden online, og i LEAD Bookazine 3/2018 kan du forvente alle mulige spændende nysgerrigheder. Fra autonome blomsterpotter til lydtatoveringer og digitale miniregnemaskiner – LEAD 03 har masser af funky fund til dig. Mere i pjece >>>

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *