Sådan gør du: Soundtrap

Soundtrap for Storytellers er et komplet, webbaseret podcast-produktionsværktøj, der giver brugerne mulighed for at optage, redigere og mestre deres lydfiler.

Især når klipning af Soundtrap er kommet med en ægte særegenhed: podcastere kan nemt skære ord ud fra en automatisk transkription af deres samtale. Ændringerne afspejles automatisk i lyden.

Hvordan fungerer det?

Soundtrap er en alt-i-en-løsning: Studio, redigeringsprogram og mastering / publiceringsværktøj i en. Du kan være vært for (video) -interviews i webappen, optage dem, tilføje gratis sløjfer og lydeffekter fra Soundtrap og til sidst styre showet gennem Soundtrap’s mastering chain. Dette er en slags fuldautomatisk postproduktion.

Eller ganske enkelt sagt: Softwaren sikrer, at alt lyder så godt som muligt i sidste ende. I slutningen af ​​processen vil Soundtrap naturligvis give brugerne en simpel publikation direkte til Spotify ved at markere en boks. Soundtrap tilhører Spotify.

udstilling

Også interessant: Sådan: visualiseres lydbånd

Brugere kan også indsende deres transkription til Spotify. Et smart træk i betragtning af, at Google ønsker at overveje i fremtidige podcasts i søgningen. Når det er sagt, kan en god transkription også bruges mange andre steder. I slutningen af ​​spørgsmålet forbliver selvfølgelig: hvor god er transkriptionsfunktionen faktisk?

Et andet højdepunkt: Soundtrap er designet til samarbejde. Flere podcasters kan arbejde på et show sammen. Fungerer så enkel og pålidelig som Google Docs.

Hvor godt fungerer det?

Intet definitivt kan siges om transkriptionens funktionalitet. I det mindste ikke i Tyskland, fordi der endnu ikke er en tysk transkriptversion (eller jeg har ikke opdaget den efter en lang søgning). Det ville virkelig være det rigtige trick på Soundtrap for Storytellers. Så længe det ikke fungerer, skal du bruge den konventionelle skærefunktion. Det er fint, men Soundtrap mister sit unikke salgspunkt.

Så jeg prøvede redigeringsfunktionen med transkriptionen af ​​en tysk fil til engelsk. Teknisk fungerer dette fejlfrit: Du markerer et ord eller et helt afsnit i transkriptet, sletter det – og faktisk, selv i lydsporet, er passagen derefter væk.

Dette er en interessant mulighed især for semiprofessionelle podcasters. Selvfølgelig lytter fagfolk ikke kun til ordene, men også lyden, baggrundsstøj eller “ahhms”. Naturligvis kan en transkription ikke gøre det.

Hvad koster det?

Programmet koster $ 14.99 pr. Måned (medfølgende eller med virksomhedens musikredigeringssoftware for $ 17.99 pr. Måned). Der er ti timers transkription inkluderet; yderligere timer skal købes.

Husk dog: transkriptet beregner hvert enkelt lydspor. For eksempel bliver alle, der transkriberer tre lydspor med en time hver og for en podcast, debiteret i tre timer. Hvis du virkelig producerer en masse podcasts, kan der bruges ti timer hurtigt.

Jakubetz anbefaler

Professionelle podcasters er ikke nødvendigvis en del af softwarens målgruppe; Det er klart rettet mod massemarkedet. Til dette har Soundtrap lavet et rigtig godt produkt: Softwaren er intuitiv at bruge, og du kan producere podcasts uden at skulle involveres i for mange tekniske finesser til lyd.

Soundtrap er også god til at betale det – knap 15 dollars om måneden er en stolt pris. Især da den faktiske morder-funktion, transkriptionen, i Tyskland endnu ikke er.

Men hvis alt det virker, er Soundtrap et meget værd alternativ. Markedsleder Zencastr (anmeldelse: næste uge) kan derefter klæde sig varmt.

Audiofagfolk forbliver dog sandsynligvis med deres eksisterende udstyr.

Også interessant: Sådan gør du: Brug lydfiler korrekt

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *