Dette er de mest innovative eksperimenter fra Netflix, Prime Video & Co.

Især i en afslappet aften i sofaen vil vi gerne have en enkel og intuitiv brugergrænseflade. Derfor har streamingtjenester som Netflix og Prime Video så stort innovationspotentiale.

LEAD har undersøgt de mest spændende eksperimenter, der kan anvendes til dit eget produkt eller inspireret til helt nye interface-koncepter.

Interaktiv historiefortælling

Det næste niveau for historiefortællere? Giv grene, der giver seerne mulighed for aktivt at påvirke begivenheder. Netflix kunne ikke vælge et mere passende format med “Black Mirror” til at offentliggøre et sådant eksperiment i slutningen af ​​2018.

Fordi den velkendte for deres tech dystopia-serie inviterer som den til at reflektere over den anvendte teknologi. Mens beslutninger om valg af morgenmad og musik på vej til arbejde oprindeligt virker ufarlige, handler det næsten bogstaveligt om liv og død. Og du skal behandle dette ansvar først.

Du er måske også interesseret i: Streamingtips: Hvor skal den digitale rejse hen?

udstilling

Med dyrelivsserien “Du gegen die Wildnis” blev et andet format frigivet i begyndelsen af ​​april, hvilket giver seerne mulighed for medbestemmelse. Denne gang er det tid til at komme sammen med en overlevelseskunstner af nådeløs karakter.

Hvem er dette?

Virkelig praktisk for Prime-kunder, at Amazon ejer IMDb.com, verdens største film- og seriedatabase. Teknigiganten ved således med hvert indhold, hvem der spiller med. Og takket være røntgenfunktionen kan seere endda se scenerne i apps som scene-nøjagtige! Spørgsmål som “Hvem er denne karakter spillet af?” og “Hvor ellers kan du se dem?” kan besvares så hurtigt.

For nylig ved X-Ray også, hvilken musik der i øjeblikket spiller, og leverer fakta, der er værd at vide, f.eks. Filmplaceringer. Dette gør denne funktion til en drøm, der går i opfyldelse for hver cineaste.

Vis i historiefunktion

Øverst på mobilappen introducerer Netflix en ny preview-funktion, der minder meget om Styls profilbilledeeksempel på Instagram og Facebook. Hvis du klikker på en af ​​de fremhævede originaler, starter du en teaser på 30 sekunder, der blev produceret specifikt til smartphoneens lodrette format. Ved hjælp af et tip kan du springe frem og tilbage som sædvanligt. Hvorfor bruger det ikke faktisk et nyhedswebsted?

Fra appen til din egen Insta-historie

Anbefal indhold er nu endnu lettere, fordi Netflix nu tillader, at film og tv-shows deles direkte fra appen i deres egen Instagram-historie. Passende leveres derefter et perfekt promo-billede automatisk, som kan beriges med klistermærker, undersøgelser og andre funktioner. Her er en demonstration af funktionen (i øjeblikket kun iOS, men snart på Android):

Bland og rangliste

Hvis anbefalingsalgoritmer når deres grænser, skal der findes nye (gamle?) Koncepter til at finde indhold. Netflix har meget konkrete test annonceret, som igen stærkt minder om tv’et eller suveræniteten af ​​internetblogger. På den ene side ønsker de at lette adgangen til nyt og fremmed indhold gennem tilfældig gengivelse af individuelle serieepisoder.

Som med tv-zapping skal du holde dig til et stykke indhold, som du ikke engang vidste, at du er interesseret i. Derudover ønsker man at eksperimentere med top 10 lister, der oprettes om specifikke emner. F.eks. Kunne genrer sorteres efter popularitet, eller film og serier kunne sættes i helt nye sammenhænge.

Du er måske også interesseret: Sådan fungerer anbefalingsalgoritmen til Netflix

“Alexa, spill den nye episode af Game of Thrones”

I hemmelighed er Alexa flyttet ind i landets opholdsrum og hjælper med lysstyring, spiller musik og udfylder indkøbslisten. Intet spørgsmål om, at stemmekontrol-ekko-hardware har gjort et absolut gennembrud. Takket være integration i Amazonas økosystem kan Alexa nu endda styre tv’et eller streaming via Fire TV.

Med kommandoer som “Alexa, åbn ZDF-Mediathek” eller “Alexa, spol tilbage et minut”, kan fjernbetjeningen forblive helt uberørt. Det eneste problem er, at brugere stadig har brug for at kende nøjagtige stemmekommandoer, fordi teknikken ofte nok har sine vanskeligheder med at drage meningsfulde konklusioner fra konteksten.

Udvidelser med browser plugins

Ud over selve tjenesterne tilbyder adskillige udviklere og startups også browserudvidelser, der gør streaming endnu bedre. For eksempel gør Flix Plus det muligt at skjule duplikater og vist indhold på Netflix og vise yderligere oplysninger, f.eks. Udløbsdatoen eller anmeldelser fra andre sider. Oversætterappen Mate Translate leveres med et browser-plug-in, der påkalder nye oversættelser af undertekster ved at klikke på en knap. Således kan ens eget ordforråd hurtigt udvides med nye udtryk. Andre praktiske forbedringer er tilgængelige i Chrome Web Store.

Du er muligvis også interesseret i: De ti tip og tricks til Netflix

Her skjuler flere eksperimenter

Hvis du ikke ønsker at gå glip af nogen eksperimentelle funktioner, er det en god ide at tjekke de forskellige udviklerglogs fra udbydere. Der giver koderne selv indsigt i deres arbejde, er enige med samfundet eller ønsker at overbevise endnu flere programmerere om brugen af ​​deres software.

På medium deler Netflix-teknikerne for eksempel deres innovative måder at temme Big Data-maskinen, og på YouTube.com/TestTube giver Google øjeblikkeligt Google adgang til alle de eksperimentelle funktioner på platformen.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *